Friday, May 25, 2012

4 Cadangan CUEPACS utk. Penjawat Awam Wanita


As Salam...


Alangkah gumbiranya arini bler terpampang berita ni 
di wall fb akhbar Berita Harian, 25 mei 2012:-




  • Bersalin di hospital swasta sehingga anak ketiga
  • Wad kelas satu hospital kerajaan untuk bersalin anak keempat dan seterusnya  
  • Cuti bersalin tiga bulan gaji penuh sehingga kelahiran anak ketujuh
  • Cuti tanpa rekod 14 hari diperluas bagi urusan kecemasan keluarga terdekat 


Saya menyokong penuh tuntutan ini, 
nk lg bab cuti tanpa rekod 14 hari tu..
mmg sgt stress & kalut time menguruskn hal² kecemasan keluarga.
 
sy ni dahla anak sulung so tanggungjawab mmg lebihla..
contoh baruni, time arwah ayah msh koma kat ICU..
ngan boss lg sms ada org nk mai check aset kt opis.. huh, peningggggg!!!
Cuti tahunan plak x brape nk ada.
skrg ni sume urusan personal over than 4 hrs, sila amek cuti rehat...
perjlnn ke opis pn dh amek masa 40 min. sehala okeh!
 
bkn mengeluh, tp meluahkan!!
sgt perittttt skrg ni, blerla JPA nk bg berita baiiiik ni?? *doa!*
 
 
 
 

by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

hanginsepoi2 said...

sokong penuh sampai melimpah2..hidup wanita!!!!

eh hover plak..hihihihi

yanti isa said...

cuti bergaji hingga anak ke 7? ...nampak gayanya ada chance la nak tambah bala tentera .

Sidratul Muntaha said...

totally agree.
hopefully the implementation is sooner.

Nieyl said...

untung nyer la yea...nieyl nie ntah bler la nak dpt status tetap..dah 3 thn lebih keje kontrak kat jabatan kerajaan...:) nak juga nikmati cuti2 itu..hehe..nnt follow blog nieyl yea..:)

HeNRieTTa JoSe said...

estnye....cti tnpa rekod erk?b

norhidana said...

untungnyer kalu semua tu di terima kerajaan, or sekurng2nyer 2 ke hehheh

munna said...

tumpang setuju walaupun munna sektor swasta

|| NaFiRaa || said...

moga semua permintaan dipertimbangkan..amin~

maszmadi said...

kalau ia betul terjadi, alhamdulillah.....

eima said...

wahhh ade peluang lagi nk branak kat swasta tp free tu .... hehehe


cuepacs mintak semuani harapnya berjaya jgn pekerja lelaki jeles sudah

mia izzati said...

memang sokong sangat kat CUEPEC tu...harap2 diterima la cadangan tuu

Izan Ishak said...

izan yg tak bekerja ni pun tumpang gembira dgn semua cadangan2 ni! mudah2an semuanya diterima baik utk kebaikan penjawat2 awam wanita...

.:fyzz:. said...

harp2 la di luluskan...nih fyzz nk bersalin baby no 3 ni..hrp2 dpt la kabar gembira kan..




Related Posts with Thumbnails