Monday, May 28, 2012

Digigit Lipan & Petua


As Salam...


Mlm td sdg asyik meng-iron baju,
tetiba rasa mcm ada benda merayap atas kaki..
panik & rasa geli merayap semcm aje trus aku menjerit..
i tot lipas, rupanya minatang ini..




adussss, nk pitam rasanya digigit...
mebi terperanjat sbb UAI ckp die akn menggigit bile rasa terancam..  
maunyer tak gelabah kan, ngan mak aku skali..
cpt² die pi amek Minyak Gamat.. ;-p
ntah ok ke tak, aku try aje sapu..

Alhamdulillah, 
sampai ke pg ni tade ape² bengkak timbul kt tempat kena gigit tu,
cuma rasa sakit² menyucuk- nyucuk ghitu..
nasibkan kena kat mommie,
kalo kena kat Alya?..
huhuhu, nauzubillah.. mintak dijauhkan sume tu!




Petua Digigit Lipan  dr Ustaz Azhar Idrus :-







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

19 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ct rahani said...

alahai kesiannya.. sy pun plg takut klu nmpak lipan nih.. berkesan myk gamat tu kan.. btw.. semoga segera sembuh..

MRS. K said...

penah kena gigit masa pantang.. terus pegi klinik amik injection

ieda said...

uish bisa lipan nie
nak2 merah nie
seram akk baca dik
mujur x menjadi serius .. ;)

Riny said...

besar nye lipan ni...tp nasib sakit nye sikit je....kalau smpai bengkak tu yg sakit sgt tu..

...sWeeT uMi... said...

bahaya tu...sib baik tak dek pe pe...takuttt

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily paling takut lipan & ular...
memang bahaya gigitan binatang ni...
mujur tak serius...

HeNRieTTa JoSe said...

takutnya...akak letak air tapai...penah cuba kat untie dlu....rasa menyucuk pown ilang....

norhidana said...

aduhla seramnyer... teringat masa kecik2 dulu penah kene sengat lipan kt ibu jari kaki... sampai klinik doc enjek kt montot... perkh bengkak mcm apa.... ngeri tul

mama_umar_maryam said...

allahuakbar..alhamdulillah xdasat sgt lipan tu gigit..gelinye zt tgk lipan tu..adehh

.:fyzz:. said...

ish bahaya tuh...hrp2 tak dak apa2 efek la nnti..
emm kalau tak ok gak kena pi klinik amik ubat nih..

Prettywrite said...

uih takutnya tengok lipan..besar giler tu..harap takde apa2 eyh kak..

syawalsimpsons said...

takutnyer....adoi...last sue nampak lipan beso tu, time tu umo sue 8 tahun kot...tengok tok matikan guna bata kat bawah umah...

|| NaFiRaa || said...

besarnye lipan tu..
menjadik eh letak minyak gamat..
serius takut kalo kena gigit ngan binatang berbisa cam tuh..
moga cepat sembuh yer..

maszmadi said...

alorr takutnya... moga xder pape yerk.....

LYAfrina said...

stakat ni..mmg xpnh kna gigit lagi..tp lipan tu merayap ats kaki ada..

mia izzati said...

kak masa saya dalam pantang..kena gigit ngan anak lipan kat ibu kaki plak tuu..walaupun anak lipan..pedihhhnyeee

MamaYatie said...

eh, baik terus yer letak minyak gamat??hari ni baru tau..huhu
hari tu akak kena smp pegi spital la jugak..

Ijm said...

Baru lepas kenea gigit lipan...bisanye yaamat.....

Ijm said...

Baru lepas kenea gigit lipan...bisanye yaamat.....




Related Posts with Thumbnails