Thursday, June 21, 2012

Bila Tarikh PRU-13 ni???


As salam..


Arini gian bebeno nk menaip panjang².. ^______^

-sekadar gambar hiasan-



last week, aku dipanggil lg utk taklimat ulangan (Taklimat Pertama PRU-13) nk hadapi PRU-13 ni. heheh, kemain aktif lg aku kan, asben perli nk jd ketua wanita ker? Eh, sori.. ni tade mengena ngan parti politik tau, secara sukarela ni. suke sbb dpt pengalaman, samping tu dptla $$ sket, heheheh.. =D (Pengalaman PRU-12)

Banyak gakla penambahbaikan utk PRU-13 akan datang ni, korang jgnla terkejut plak yer!

slh 1nya, penggunaan dakwat kekal utk pengundi. Mandatori okeh, calitan di jari telunjuk kiri para pengundi, ala² inai. Tp bknnyer keseluruhan kuku tu, mcm sebaris gitu je. Suci, tiada bahan kimia merbahaya & sah dibawa solat katanya. Di fahamkn jugak, calitan tu akan kekal dlm 3-4 hari jugak, so memana yg cadang nak nek pelamin tu, nk berinai kena pikir la yer tarikhnyer kot kena time mengundi plak.. heheh

-mcm ni la lebeykureng (google)-

pihak SPR pn katanya ada menimbang tuntutan dr BERSIH psl tempoh berkempen 21 hari tu, mebi dorang akn bg dlm 14 hari kot..

lain² yg korang tak ptt tau, tp kerani mengundi ptt tau tuk PRU-13 yg dtg,
SPR akan guna cop ganti penindik pd kertas undi. Aku as kerani mengundi no. 3 amek peranan nila. Tp biasanya kitorang rotate je..

Jugak penting tuk kerani mengundi ni, kitorang sume diwajibkn mengundi pos kecuali bertugas di pusat mengundi yg sama. Ok je aku ni sbb aku bertugas di Dun Seberang Takir, mengundi di Dun Wakaf Mempelam. Leh tahan gak perjlnnya. Dibuatnyer ada demontrasi jalanan, tersekatla aku.. huhuhu..

kalo ade yg surf bile pilihanraya umum ke-13 ni diadakan?.
Jwpn penceramah SPR aritu gitau, dlm masa terdekat ni. Kalo parlimen x bubar sblm 15.6 baru ni maka lepas raya la jawabnyer. Dorang takkan wat dlm bulan pose, letihh wooo! Selewat² April 2013 PRU-13 akan diadakan, tp aku jangka pas raya ni. Dlm bln 9 ghitu.. hahah, memandai aje aku jangka kannn..











TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

22 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Fieza79 said...

oo gitu yee..menarik je nmpk hehee..tk penah telibat dgn tugas2 pengundian ni ada di ofer tp malass la plk..huhuu

lia said...

rasa dlm masa terdekat : pas raya sbb smua perti politik da bersiap sedia dgn barisan pertahanan depa ;)

e!ya said...

rasenyer raya jugak nieh..hehehe

SURIA AMANDA said...

Bulan 9...ala nak terbang coti2 an ke China.....jgn la minggu 13hb tu....

lieyalatif said...

ohoooo rupenye leily terlibat jugak laa dlm pru nanti yeak......bagus2....

tu laa ternanti jugak bile parlimen nak bubar nie.....insyallah akan balik kg tuk menunaikan kewajipan....

jom memangkahh jom!!

ieda said...

aah lah kan dikk
dgr2 juga dlm bulan pose erkk
huhu penant nyeeeee kalau betul ;)

shera haifa said...

nk mngundi.. utk 1st time kot.. tp detail xde lg kat spr

Sue-Rya Qistina said...

saya rase lepas raya :D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya 1st time mengundi :)

HeNRieTTa JoSe said...

Dgr brita cam bln Ogos...

Nini D.. said...

ni kali ke-2 teman mengundi :)

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. dah tak lama dah tu~ ak sabar nak balik mengundi.. keh keh keh..

mak encik | SZ said...

heee...
saya penah jadik petugas PR!
saja suka2 masa tu cuti sem (kira ala2 muda2 la jaman tu :p)

Nia said...

oo,..jadi tahun ni pilihanraya, ada kena calit kat jari la ya? hehe

Rinna said...

Waa best laa jadi kerani undi yer.. Bagus ada perubahan utk PRU kali ini..

Lily@MamaZaraZareef said...

kite tk pernah lagi mengundi tau..huhu..patutnye pilihanraya yg lepas dh boleh mengundi sbb dah daftar pon cume time tuh hubby tk dapat balik..die kan askar so undi pos jek..bini nye plak daftar nama ikut alamat kampung..so selambe tk balik time pilihanraya tuh..T__T

norhidana said...

msti seronok kan tambah pengalaman camne time pilihanraya....

POSH76 said...

ahli tapi tak pernah ngundi...

saffiya_aleesya @ echa said...

salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

LiYa HaNiF :: said...

salam kenal n i follow.. ^_~

cheqna said...

marilah mari..pergi mengundi
hehehehehe

wahida said...

bila nak pilihanraya neh? aku dah tak sabar nak mengundi dah ni...ahaks...




Related Posts with Thumbnails