Monday, June 18, 2012

Cameron Highlands - Kerja Giler!!!


As Salam...


Ni la crite jln² cuti skolah aritu,
haah .. jln² la sangat khaaan!!


Alkisahnyer, asben suggest nek Cameron Highlands cuti agong aritu..
asalnyer aku bantah psl tau ajelah cuti skolah + cuti am ni,
Konpom sumbat lemak punyerlah! hotel pn konpom fully booked.
+ plak arwah ayah br je meninggal, mood bersonot tu mmg kureng la!

tapi bler tgk kesungguhan asben cuci sandals Alya mlm² bute,
& ckp kesian si Alya terperuk kat umah aje sepanjang cuti, aku mengiakn aje..
serba salah aku dibuatnyer, lgpn, itulah pebret place aku dr kecik lg.. =D
last pi pun tahun 2008.


okeh, bertolak dr umah sekitar jam 9.30pg,
lalu ikt Tasik Kenyir- Felda Aring, kluo ikut Gua Musang- Lojing..
sesape yg cadang nk lalu ikut Felda Aring ni aku suggest pi siang arila,
psl ape jln die kire teruk jugakla.. lobang sana, lopak sini!
Alhamdulillah, tade ape² yg x diingini berlaku.

sapai kt Kuala Terla jam 3.30ptg, tuko dreba aku yg drive dr Gua Musang lg
mmg mencabar gilerla nek bukit cerun kirikanan ni..
tp asben rileks aje membuta ngan Alya, huh!
panjang plop mukadimmah.. ;-p



sapai situ dh start jem, TAK BERGERAK langsung..
dkt 1jam lebih la dari Kuala Kerla ke Tringkap.
masa tu gakla pundi kencingku pn dh penuh!
Alya plak nk beyat, dh taleh tahan katanyer.
tahan nyer tahan, pitstop kat Bee Farm utk proses perkumuhan ni..
x amek ape² gambar, sentap tgk ramai sgt umat manusia!
apepun asben ckp isi tank perot dlu,
dlm pd tuk asek mintak doa moga² ada la bilik yg 0 tuk kitorang..
hahah...

moral of d stori,
jgnla gatal² nk pi CH time cuti skolah , dh la x booking bilik dlu..
ini ler pekdahnyer, padan la muka aku!
tak sapai 3jam pijak kaki sana, dlm kul 10pm ghitu kitorang pun blk KL.
lebeykureng pandu lalu aje CH ni.



tpkan.. sblm tu sempat gakla 1,2 tempat kite pitstop,
nntila free² ai up n3 kat sana.. =)










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

26 Sila Komen Disini ♪♫♪:

HeNRieTTa JoSe said...

byknye org ke sana...bestnye CH....dah lamer xpergi...

ct rahani said...

betul la.. cuti sklh mana2 tempat pelancongan pun full.. ok la tu dpt gak duk 3 jam kt sana.. hehe..

Nana said...

h h aku mmg xkan g ch time cuti skolah mmg jemmmm wei
Mmg ssh nak dpt blk ksg klw time skol oliday
Ah

Syahada Ahmad said...

Kellllas ar k.leily, drive-thru tuu. Abam lan bunyi brase nok gi genting. Hehehe, geliii je brase. Ngeh3.

eima said...

hahah betui tu ...aku dah ade pengalaman tp tak lah xdpt bilik ..dpt je cuma jem tu tatahan sbb jln kecik pastu kite nk enjoy pi ctu

mamavogue said...

bole jd iktibar nih!
lenkali kena plan dulu baru bole pegi :)

norhidana said...

perkhhhh mmg keje gile kak... tp takpelah dpt bt alya hepi....

syawalsimpsons said...

ni betoi2 jalan ni....kikikidah lama la tak G cameron ni...bila en asbeen mau kasi greenlight nak G berjalan..alahai...

POSH76 said...

bessnyer gi CH...

ieda said...

ekekek aah dik kerja gile nie .. cuti sek memang laar .. kes naya kalau gi sini time tuuu
jenuh duk dlm keter huhuh

Kesuma Angsana said...

lama giler x pg cameroon ni.. tpi klu pg time cuti2 jammed giler cam ni mmg x sanggup

Zarul Umbrella said...

salam singgah...saya tak pernah dengar pun nama2 Highway yg awak lalu tu..gua musang tu selalu gak la lalu bila nak balik Kelantan

Huda said...

betul tu..time weekend ke, cuti sekolah ke janganla pegi naik cameron..mmg jam :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

jem nye...cuti sekolah mmg ramailah family nak bercuti2..lagi2 tempat mcm ni kan..

:: Mrs.Eady :: said...

jemmmmmm!

fieda said...

ermm...cuti sekolah gini la gayanya..semua tmpat jem..

Sue-Rya Qistina said...

tu la kan. klau nk jalan2, jgn la p time cuti sekolah. cmni la jwbnye..huhu

mama_umar_maryam said...

heheheh, klu peak season mmg xkan naik CH kitorg nih,xtahan jem tuhh

|| NaFiRaa || said...

pandu lalu jek?? bilik kosong x de ke?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau tempat2 menarik, memang confirm full la cuti sekolah.

oya said...

bestnya..berkurun dah x pegi

yanti isa said...

lamanya tak ke CH .. cik abg akak tu suka laut lebih dari tempat sejuk ni .. kami terpaksa ikut je la.

Erna said...

Hahahaha saya tumpang gelak bole, bukan apa teringat dulu masa kitaorg naik Cameron masa cuti Hari Pekerja, mmg jem gilos la....

Itulah kali terakhir kitaorg ke sana, iaitu Ellisa berumur 5 bulan bersamaan tahun 2004.....huhuhu giler lama kan.

Teringin nak pergi tapi bercinta btul nak kesana dr Kmn harus montot cramp huhuhu...

Alycia said...

mmg dh terkena pergi time cuti skolah.. smua sesak.. xbesttt huhu..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

penah kene camni..so pas ni kami decide tamo naik CH if cuti skolah.

~Siti Hajar~ said...

Km sllu ke CH terjah je, xde boking2 bagai, my hubby ckp klu xde bilik kita tidur dlm keta jelah...wakakakaka

Kite tgh pantang xleh jejak CH 3, 4 thn...huhu




Related Posts with Thumbnails