Tuesday, June 5, 2012

Membaca Al-Quran Dlm. Keadaan Koma


As Salam..


Sebenarnya tade idea nk post n3 arini,
tp slps baca cerita psl Lelaki Membaca Al- Quran Dalam Keadaan Koma,
terus rasa nk share pengalaman ketika menjaga
 Arwah Ayah saya baru² ni ketika terlantar di hospital..









kata-kata Imam Al-Ghazali yang mengatakan apa sahaja perbuatan kita  di dunia adalah gambaran perbuatan kita di alam Akhirat nanti “.


Pengalaman ini sewaktu sy jaga arwah yg msh sedar tp x sepenuhnya,
ditempatkn wad biasa (2EF) yg majoriti kes eksiden... 
ketika itu arwah ayah sy msh lg blh berckp, tp separa sedar..

de sorg hamba Allah ni yg dgr citenye eksiden gak meracau²,
memaki hamun, terpekik terlolong, asek² mintak nasi.. lapoooor katanya..
bygkan, 1 wad dgr sore die sampaikn org len nek tensen..
nurse yg bertugas plak bosan sbb asek lapo aje, 
dorang tipu ckp nasi x msk lg.. ;-p
 
kesian nengok pakcik yg berumur duk jaga hamba Allah tu,
mebi die malu ngan sekeliling, asek² kena maki aje..
last² sy tgk ada yg mcm ustaz bckn Yaasin kt die, ajor mengucap..
barula nampak ok sket..
 
Nauzubillah perkara yg sama terjd pd kita or sedaramara..
yg menjaga pn kena kuat semangat,
kl blh bacalah ayat² suci Al-Quran, ajar mengucap ke supaya depa tenang..
 
Bkn niat sy utk meng-aibkn sesiapa @ menunjuk²  sape baik sape x..
bg sy, yg baik elokla dijdkn panduan..
yg tak elok dijdkn sempadan okei.. =)






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

14 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

betul 2. yang baik jadikan panduan ;)

HeNRieTTa JoSe said...

btl tu....kite kena banyak sabar....

eT said...

harap kite tergolong dalam golongan yg beriman...aminnnnn

lieyalatif said...

Kuasa Allah.... Semoga bila sampai saat kite jatuh sakit, Allah pernudahkan bahagian kita....amin

Sian plak bace kIsah pakcik terjerit2 tu....

Fieza79 said...

tak sabo org tu...masa sihat tk pnh bersyukur nikmat sihat..masa sakit habis di maki hamun..kesian org2 terdekat yg kena tahan telinga...

Puan Fifiey said...

salam perkenalan dan salam singgah...:)

norhidana said...

dugaan masa sakit tu mcm2... betul tu kak, yg buruk kite cuba jadikan sempadan jd kan ingatan pd kite supaya kite sentiasa beringat...

maszmadi said...

subhanallah..... kat dunia Allah dah tunjuk balasan kan.....

Nini D.. said...

blom lg ke alam lagi satu..di dunia aje Allah dah tunjukkan kebesaranNYA..istighfar..

ieda said...

huhuhu takut baca kisah yg liely ceritakan .. setiap org akan ada yg allah akan tunjukkan disaat dia nazajk .. minta dijauhkan dengan perkara2 macam tuu huhu aminnnnnnnnnn

fizafantagirO said...

ihihi tak lah , sy bukan org 'denu" , ore klate . bapak sadara kawen nga org sana :p

LYAfrina said...

btl tu leily...

y baik jadikan pgajaran...

mia izzati said...

tetiba saya teringat masa nak bersalin dulu..husben teman kat labour room..rasa sunyi je bilik tu..suh husben baca kan ayat2..dia kata tak tahu nak baca apa dah..semua dah baca tinggal tak baca doa makan je ..hahaa..

eyndayusoff said...

Jadikan pengajaran...




Related Posts with Thumbnails