Thursday, June 28, 2012

on 6th yrs Besday Alya


As Salam..



sedikit crite psl besday Alya ke- 6 thn awal bulan lepas. Dari bln 5 lg ari asek duk tanya mommie ärini bulan brape? Bile mommie ckp bln 5, die jwb maren*semalam* bln 5 dh, arini 6 la plok. Kang lps 5.. 6 ;-p. Beri penerangan panjanglebo pun bkn die nk dengar dh, yg die tau.. bilenyer nk wat besday die???

Mmg dr kecik lg sy x pernah wat besday Alya secara besaran panggil kawan² ramai. Buat mmg buat tp internal ajela, ngan kuarga, adikbadik n sorang dua anak jiran sebelah umah. Since die dh beso, masuk skolah ni kawan pn bertambah, so asben suh la wat sket majlis. Sari sblm tu ada wat tahlil arwah sket kat umah mak sedara aku, so kira last minit prepare ape yg patut. Takde gantung² belonnyer, menghormati arwah ayah yg masa tu x sapai sebulan kembali ke alam yg nyata.. ;-(

Alhamdulillah, walaupun kecik² mostly epi tgk anakdara ku itu epi. Sampai ke malam masih ada tetamu dtg. Suke sangat!!! Hilang sedey mak sy jap ngan gelaktawa, usikmengusik sedaramara.. =D

 besday gurl yg sempoi, tade gown² meleret..
maknyer sibuk kt dapur tgk anakdara dh siap dh..

si manja abah,
nk jugak abah die pegang time cake-cutting tu..;-p

 Sket je pon aku snap gambo mase tu, sibuk duk melayan tetamu katakn.. ;-)



**********


Ni plak sambutan kat skolah Alya. Saje wat suke² bg classmate dorang epi sket. Picca ni sume cekgu Alya yg tlg snapkn, mommie tinggal suh cekgu tlg amek gambo time majlis tu.

pun kek angry bird =D


Suke sgtla dorang cekgu cakap sbb aku bg goodies set alat-tulis satu sorang + makanan sket. Seb bek sekelas tu sket aje muridnya, kalo tak kopak gak mak pantin ni.. hehehheh







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

23 Sila Komen Disini ♪♫♪:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh, meriahnyer!happy belated birthday, Alya!comel kek Alya, sure peminat angry bird nieh, hehhe

syawalsimpsons said...

fuyooo tajam2 kek tu....best wooo

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik kedua2 B'day Cake tu...^^

ieda said...

happy belated bday again utk alya .. sedap nyeee kek cantik ! ..
pandai mama pilih
angry burds tuu menarik lah dik ;)

lia said...

hepi belated besday Alya...

kek angry bird merah tu buat syg teringin la....

Sue-Rya Qistina said...

happy belated birthday alya! ya Allah, serius geram dgn kek angry bird tu. geram kat tajam2 dia tu..hehehehe

salwana nordin @ che'wa said...

hb alya yg ke6thn :)

dah besar anak dara liely ni :)

cantik sungguh kek angy bird!

SURIA AMANDA said...

Happy belated birthday Alya...

aanie said...

HAPPY BELATED BESDAY ALYA...

budak2 mmg suka la kek angry bird ni....

norhidana said...

cantik la kek angry bird merah tu kak... detail betul pembuatan nyer...
dana ni pun xcited nk smabut bday aiyan bln dpn... heheheh baru nk msk setahun... mak pak yg sibuk...

mia izzati said...

kak comeynyee kek angry bird tu..macam tajam je rupanya

lieyalatif said...

ish ko...ni pun dah kire meriah bagi aku....sonok besdei girl hah...dahle kek cantik lak tu....sampai due kek angry bird hah....cute hokey!!

beetul tu ko...penat jadi mak pantin ni...mcm2 bende nak kene pikirin huhuhu..ape2 pun yg penting majlis dah berjalan lancar...tahniah2.....

HeNRieTTa JoSe said...

untie rietta nak juga....nak yang kek kaler merah tuh...nak yang rambut dia cacak cacak tu....

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer kek :)

mama_umar_maryam said...

btol2 angry kek tuh,hehehe,yg ptg alya enjoy majlis besday die..2x lagi ;)

munna said...

cantik kek birthday alya.....

CheNamNam said...

wahhh kek yang tak menahan tuhh...angry bird lagik tuhhh...

selamat hari kelahiran Alya, Jadi anak yang hebat,bijak dan solehah yer sayangg..be good..!!

Fieza79 said...

kek yg 1st tu unik nya..! nmpk mcm duri2..hehee cute saangatt!

|| NaFiRaa || said...

alahaiii.. sonoknye tengok budak2 makan kek.. cam hepi sgt2.. :)

~Siti Hajar~ said...

cake yg first tu unik la cam bulu2 gitu, syok la Alya dpt potong 2 kek, Alya peminat angry bird rupanyer yeh...

Hpy Bday Alya sayang...

Lily@MamaZaraZareef said...

Wah..dua kali smbut bday..mesti happy sgt alya kan..:-)..btw,kek yg first tu comel giler.gebu btol angry bird tu..^__^

fieda said...

hapy besday..cantiknya kek dia..

mamalieyna said...

happy besday alya~

waah comel dua2 kek dia la..^_^




Related Posts with Thumbnails