Tuesday, June 12, 2012

Sebulan Yang Lalu..


As Salam..



Hari ke-30 dlm kalendar Islam arwah meninggalkn k & kluarga, genap sebulan pemergiannya..

Rindu pd arwah hanya Allah yg tahu. Segenap pelusuk rumah ternampak je kelibatnya, nk lg waktu pagi & maghrib. Arwah adlh jam locengku di subuh hari.. =). Bunyi moto nk pi surau yg arwah bawak sewaktu kemalangan berlaku mengejutknku dr lena dibuai mimpi pg hari. Tp kini, tinggal kenangan semua.. ;-((. Abang arwah (bapa saudaraku) ada menasihatkn kami yg dlm masa 40 hari ni roh arwah akan sentiasa balik tgk keluarga, nantikn sedekah jariah, doa dr kami. Selepas itu arwah akan blk setiap mlm Jumaat. Kl blk tade apa² doa  sedekah utknya, sedih arwah katanya!... *nanges*

Ptg semalam ke pasar minggu, biasanya aku akan beli makanan kegemarannya, Apam Balik, Kacang Rebus & Bubur Chacha, yg mana kami berkongsi kegemaran yg sama. La ni sume tu mcm x bukak selera aku dh, sayu je tengok.. huhuh. Beli makanan kat Mak pun dh jd habuan kucing, memasing tade selera. Periuk nasi pn lama dh x beroperasi.

Ni cerita sebulan seblom arwah menghembuskn nafasnya yg terakhir, 13 April 2012.


Adik aku tag gambo ni kat fb, time tu kitorang kt KL, ikut asben meeting. Katanya arwah bosan Alya tade kt umah, beria ajak adik aku pi Pulau Warisan walhal seblom ni mana arwah ni suke berjalan. Hobi die sama mcm aku, ada masa free tido aje..=D. Dlm gambar tu, arwah pakai baju asben bagi. Ekceli ada 2 lai sama pattern ghitu. 1 asben, 1 arwah. Sedih katanya arwah slalu dpt baju yg die tanak aje, terus die beli baju baru utk arwah..

Kemain sukati arwah dpt baju baru, siap gantung. Nk pakai raya katanya.., 
tp, tak sempat.. ;-((((


Aduhai kenangan, peritnye kehilangan mereka yg kita sayang!! 
InsyaAllah, doa dr kami tidak akan pernah pudar untuk arwah..

Ya Allah Ya Tuhanku,
Ampunkanlh dosa arwah, 
peliharakn arwah dr seksa kubur & api neraka,
tempatknlah arwah dikalangan mereka yg beriman,
& cucurilh rahmat ke atas rohnya..
amin!!!!







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

23 Sila Komen Disini ♪♫♪:

salwana nordin @ che'wa said...

sedihnya..banyakkn berdoa buat arwah ye leily :)

i'Allah ditempatkn di kalangan org beriman

:: Mrs.Eady :: said...

al-fatihah~

Sue-Rya Qistina said...

sayu dan sedihnya. x dpt saya bayangkan klau saya kehilangan org2 yg tersayang. :(

bersabar ye. semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman di akhirat kelak. al-fatihah...

♪ Azu ♫ said...

masing-masing akan merasai keperitannya... life must go on... :) ada org ada cara sendiri untuk mengatasinya... Semangat! Semangat! dan ari ni genap sebulan AimySofea aku...

lieyalatif said...

sayu aku bace wey....insyaallah, arwah sedang tenang dan bahagia disana.....

hanya doa dan alfatihah penghubung antara yg hidup dan yg mati...kite sedekahkan alfatihah pada arwah yeak leily.....

jgn nangis okey...

Alycia said...

alfatihah.. setiap yg hidup, pasti akan pergi.. kt yg tinggal ni jgn lupe doakan utk arwah disana... amin..

Fai Shaklee said...

al-fatihah untuk arwah. semoga ruhnya dicucuri rahmat. memang sanagt susah nk melupakan kenangan yg tercipta... semoga akak tabah hadapi dugaan ni

~Siti Hajar~ said...

Sayu baca...sabar la awak, kita semua akan ke sana jgk nanti...

Sga Awrah ditempatkan dikalangan org yg beriman...Al-Fatihah.

Rafhani said...

Sedihnya,InsyaAllah berkat doa anok2,tenanglah arwah di sana.Amin

eima said...

amin
isnyaallah ... hanya doa anak soleh je boleh bantu diorg disana

EdaManAli said...

Salam, saya tau mcm mane rase sedih tu, saya dh kehilangan atuk yg paling saya sayang, paling best!! dh 2 thn pon atuk 'pergi' tp bile teringat je, otomatik air mata bergenang...

byk doa utk arwah ye, doa ank2 soleh/solehah je yg sampai kt ibu bapa yg dh dijemput ILAHI...

aanie said...

sy dpt rasa kesedihan tu.....

semoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman....amin.....

ada n3 utk leily ni...
http://aanie.blogspot.com/2012/06/dapat-fm-ganu.html

HeNRieTTa JoSe said...

yang pergi tetap pergi....hadiahkan fatihah padanya....

Nad @ MamaZN said...

sedey... :[
terus saya teringat kat abah saya...
saya doakan arwah ayah kak leilytenang di 'sana'..
al-fatihah buat arwah...

sabar dan tabah ye kak..
berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...

norhidana said...

sayu dana baca ntry akak nih, anak mana yg tak rindu kt abah nyer kak...
banyakkan sedekah alfatihah kt arwah ye kak... banyakkan bersbr..,.

SURIA AMANDA said...

banyakkan sedekah alfatihah..semoga roh arwah di tempatkan di kalangan merka yang solihin..aman tenang dan damai di sana..amin...

Bitt (doubleIS) said...

amin...al-fatihah

ieda said...

ya allah dikk
sayu dan hiba bila baca coretan lily kali nie .. sabar lah dik
semoga arwah dicucuri rahmat
memang kenangan x dpt kita lupekan , banyakkan bersedekah doa untuk kesejahteraan arwah ayah disana .. aminnn

mummycda said...

ida doakan semoga arwah dicucuri rahmat....leily sabar byak2 yer.....hhhmmm memang terasa sangat kalau kita kehilangan org yg kita syg...kita perlukan masa utk ubati kelukaan tu.....al fatihah utk arwah....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Takziah & Al-Fatihah..
Moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman...

Erna said...

banyakkan bersabar ye leily, bila baca ni, terus saya teringat kedua2 org tua saya... sementara diorang masih ada didunia, saya perlu hargai setiap detik yang ada.

sedikit sebyk saya rasa sebak baca entry awak ni....

ct rahani said...

sedih jugak baca entry nih.. semoga arwah ayah leily ditempatkan di kalangan org yg beriman.. amin..

mamalieyna said...

Amin...

Sebak membacanya~

Al-fatihah buat arwah~




Related Posts with Thumbnails