Tuesday, July 10, 2012

1 Murid 1 sukan


As Salam..


Harini sy masuk lewat opis, lewat pun sket aje. 8.30am baru punch kad masuk. Kira lewat dlm setengah jam aje. Kalo bos nk suh ganti sangat, sy ganti 1 jam lebih.. heheheh. Ituler payahnyer kijer jauh dr rumah, dpt bos plak yg anakdara sunti. Mana nk paham keadaan kite yg ibu tinggal ni.. ;-p

kisahnyer!..


Arinikan ade sukaneka kat skolah si Alya, 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia! Mommie blk kije ptg semalam Alya hulur 2 kpg surat, 1 psl bitau budak² ni de acara itu kat skolah & mesti berpakaian sukan, & 1 lg surat kebenaran ibubapa penjaga benarkn anak utk ikuti xtvt luar sekolah. huh, giler skema ayat mak!.. ;-p
Khamis ni, de sukaneka murid² PRA sekolah kat SK Pasir Panjang, K.Trg so cikgu depa kena bawalah murid ni pi, naik kete cikgu. Alya plak gitau suh mommie tanda TAK BENARKAN die mengikuti program tu. haishhhh!.. mak tak sekejam itu nak, mak benarkn...

biler ckp aku benarkn aje, die cam nk nanges. Tanya la die apsal x nk join? Jawabnyer berkias tp mommie paham yg ada satu acara ni, tiup belon besar².. ikat pastu duduk kasi pecah! Yes, inilah sebabnya. Mmg anak mak ni takut sket bunyi² meletup gitu. eh silap, bkn sket.. tp banyak beno takutnyer! Ingat lg kecik² dlu bawak die pi tgk bunga api yg org tembak di udara tu. Langsung ajak balik!. Mercun lagilah, bimbang lah mommie kat mengaji ada budak nakal usik dibuatnyer tanak mengaji dh situ.. haru!

Tu psl sy lewat arini, pi diskus ngan cikgu diela psl kes die tanak pegi n join sukaneka tu. Dh gitau tapela blh main acara lain, tp ttp tanak. Dh terang die sukme kwn² pegi pun sama. Haishh.. susah ati betul maknyer ni. Paksa kang bimbang jd lagu len plok!



Alya ni kan x warisi pangai Ummi die yg aktif bersukan.. Mommie asal bab main takleh tido malam la nk join punyer pasal. Pernah kena denda sbb sengaja tinggal uniform skolah semata nk pakai trek sukan all day during skul hours  ;-p





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

lieyalatif said...

alalaalal...comel jek aku bace die takmo gi sukaneka tu sebab ade game pecah2 belon tu heheehehe..selettt sikit laa alya...aunty pun takot gak huhuhu......

betul tu leily...dpt bos andalusia gitu mmg payah...ade gak kes kat tempat aku ni....

Sue-Rya Qistina said...

HIHIHI..shomel sungguh dia tamo join sukaneka tu ye. saya mmg aktif sukan dan minat giler ngan segala sukaneka yg ade. hehehehe. tp klau bab letupkan belon tu, seriau skit!

Syahada Ahmad said...

eh Alya, kita sama...hehehe

sha sapa ke lening takut belon. tapi xdok la tengok belon nangis.
serun sket ke belon ni. tengok orang tiup pun debo rasa.
kalau pecoh rasa mcm sakittt je.hahaha *saiko*

doh, bos maroh x masuk lewat tu? :-p

ieda said...

ekekek sweet je ..
budak2 nie kadang2 kita x nak paksa ..
tapi kalau anak2 akk , x cakap pun kat ibu mereka ada sukan , tahu2 pakai baju sukan pastu cakap ada sukan tahunan ibu ari nie ..
loh ! ... ;))

norhidana said...

heheheh... dulu dana masa kecik n sampai skrg cukup fobia nk tiup belon sampai pecah... ahak2... sampai ke tua tkt nk tiup belon besar2... sbb tkt meletup kene mlt...

Nad @ MamaZN said...

die tak ikut cam mamanya yg suke bersukan sbb die ikut cam papanye ke?
ekekekeekk...
gurau2 =p

maybe sbb belon tu je kot tu yg fobia alya dtg balik
kalu takde acara tu mmg ok kot alya ni, hehehe

mama_umar_maryam said...

to be honest,zt pon seriau nk letopkan belon kt bonbon tu,hahahah

Puteri Satu said...

akak pun takut bab2 belon meletop gitu...hiks...

|| NaFiRaa || said...

zura pon takut bunyi belon meletop.. selalunye kalo ade sukaneka kena tiup belon sampai pecah... memang lari jauh2.. heehhehe

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....karenah anak2 macam2 kan....rietta kat sini pown ada program tu...katanya satu malaysia jalan serentak....

salwana nordin @ che'wa said...

ooooo takut belon alya ni hhheee..

mgkn sbb takut t'kejut kot leily ;)

ummiarissa said...

pecah belonlah best...barulah berani anak mama...he he he

IntaNBerliaN said...

hihii comelje gaya dia xplain.. hihii

tp sy sndiri pun tkt dgn game tu tau.. tkt belon tu meletup n kne muka.. hahahha

~~zana@pb~~ said...

hehe....Alya punya otak sama dgn anak akk, tektik taknak join sukan. Tp anak akk kalau tak terpilih pun boleh meleleh airmata.

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii alya..bukan setakat alya..acik pon seram kalau ada bab belon2 meletop nih..kan ada satu acara sukaneka tiup belon smpai meletup kan..serius tak berani buat!! hehehehe

rieda_ffya said...

hee...bab pecah belon tu,...sy pon takut dr kecik sampai la ni..kalo boleh elek..asyik nak ngelat je..salam kenal sis..

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

Izan Ishak said...

alooo... sbb takut nak tiup belon pastu kena pecahkan rupanya...

kalau izan plak dulu2 kalau sebut nak sukan mmg lemah jadinya. kalau boleh takmo join pun... kita genglah alya... hehe...




Related Posts with Thumbnails