Thursday, July 26, 2012

Video: Kahwin Usia Muda, Syafiq (16) & Yana (14)


As Salam....


Ni cerita waktu sy baca brite online metro semalam psl kahwin usia muda ni la yg katanya mencetuskn fenomena luarbiasa bile video kahwin Syafiq yg umonyer 16 thn & Yana, 14 thn dpt viewers tertinggi dlm mase beberapa hari diupload kt Youtube..

 


Punyelah eksaited nk tau jugak, saya pun mengugel lah..
korang dh tengok??? kalo belum.. acu tengok. Mane tau leh igt kisah kite nek pelamin dulu.. hahahha.. =)





sangat meriah kan.. =D
sgt sweet aje kapel ni kan, mmg nampak sgt muka budak skolah ..

saya, secara jujurnya tabik spring la wat pasangan ni. Berani wat keputusan berani ghiteeew. Zaman tok nenek kite dlu lainla.. Agaknye kalo dulu saya mintak nk kawen time umo gitu blh tak???.. hahah, jwbnye kena leter, galok gatal gele'nya la ape dlu wlpn hikmah sebaliknya depa tatau.. ;-p
Untung pe kawen awal, dpt anak awal leh jaga kite time tua kan?.. =D

Apepun, semoga rumahtangga yg dibina itu kekal hingga ke syurga. bkn senang dik oooi zmn skrg ni nk mempertahankn ikatan tu, terlalu byk sgt godaannye tau. Biasalakn, sdgkn lidah selalu kena gigit, oppss.. ;-p

psst, InsyaAllah.. pengantin lama ni plak malam ni nk balik umah mertua, bukak pose sana plak sok ari. Adilkan.. dlm kehidupan ni kena la give n take..






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

15 Sila Komen Disini ♪♫♪:

mama_umar_maryam said...

erk..mude sunggoh..semoga kekal :)

eima said...

hmmm pelik kan muda2 dah nk kawen ... hmmmm

Suraya Baharun said...

muda kan..harap2 mereka berdua tabah menghadapi dugaan dalam rumah tangga...

munna said...

meriah dah grand perkahwinan diaorg.... rasanya ni kat felda chini....

ieda said...

uishhhhh x tahu nak cakap apa dahh ;))

~ yus ~ said...

erkkk...tak tahu nak kata apa, mmg muda sangat umur tu. Moga berkekalan hendaknya.

Hilmirda Daud said...

kawin awal, nanti anak dah besar kita masih cun lagi hihihi..
Semoga jodoh mereka berkekalan.

.::Lynn::. said...

kawin muda...anak dah besar mak pak masih muda... hhihihi...

LYAfrina said...

dh jodoh..ini lbh baik drp blaku y x elok kan.. jodoh tiada sape leh lawan tkdir.. tp.... blh ke sekolah??

HeNRieTTa JoSe said...

ini yg bdk bdk semalam kecoh....tp rietta xtgk...sbuk update blog...hehehe....

HeNRieTTa JoSe said...

ini yg bdk bdk semalam kecoh....tp rietta xtgk...sbuk update blog...hehehe....

mia izzati said...

zaman sekarang elok le gini..dari buat maksiat ye dak..memula fikir..sayangnye life diaorang..tapi bila pikir lain..elok juga kawin hehe

mamalieyna said...

muda betull..siapa nak sara hidup tu..herm.. kalau org dl yela umo camni dh tak sekolah, dh bekerja..herm..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

family mampu ok lah, sbb kawen pun still family tanggung.. kalau linda yg family susah ni, mau kena kena hambat ngan parang oleh ayahku..hehehe

ainhany said...

nilah cara terbaik mmbasmi masalah sosial yg melanda anak2 muda sekarang..dari malakukan maksiat lebih baik dihalalkan...apapun peranan ibu bapa diperlukan untukpandu arah kehidupan berumah tangga.




Related Posts with Thumbnails