Monday, August 6, 2012

16 Ramadhan : Lagu Raya Sudah Berkumandang..


As Salam...


sekejap aje rase, dh separuh bulan Ramadhan berlalu,
lahai... sket lg masa nk meraih pahala 70x ganda ni..
InsyaAllah, harap masa yg ada ni dpt change speedgear la,
kejar mane yg sempat lg ni.. =)

oke, dh lepas 15 ari pose maka kt radio n tv dh blh start pasang lagu raya,
wahhh.. kemain lg meriah on je radio berjujukderet lagu raya berkumandang..
meriah u olsss....
tp saya, gumbira ada, sedih ada, sayu pun ada..
tahun ni tahun pertama beraya tanpa insan bernama ayah
kuatkn semangat, kuatkn semangat... amin!!!

yg lagu hepi, hepi la jugak..
tp siyes, lagu yg plg meninggalkn kesan mendalam,
menyentuh hati ni lagu Zapin Yang Tinggal - Ramlah Ram..
tak sedo², meleleh air mata ni mendengarnya..
part "ibuuuuu.. aku sudah dimiliki.., jauh ku tinggalkn desa ini .." 
sgt² la feeling tau.. hukhukhuk...







korang suke lagu mane,
mesti lagu Balik Kampung - Sudirman kan... =)





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

17 Sila Komen Disini ♪♫♪:

rieda_ffya said...

a'aa...rase start ari ni da byk kedengaran lagu raya..sy suke lagu selamat hari raye nyanyian sudirman

mummycda said...

Suka jugak lagu sudirman balik kampung...lagu siti pun suka...nazam lebaran...hihihi

lia said...

suka lagu2 lama, feeling lain mcm oooo

HeNRieTTa JoSe said...

Jgn sedey sedey yea....hehehe...biasala...bila diri dah dimiliki...jauh kita tinggalkan desa permai itu....tapi raya nak blikkkkkkkkkk....huhuhu....

Lelord said...

huhuhu kat qatar ni 1 ramadhan dh dengar lagu raya...youtube la pe lg kan semangatttt

ieda said...

memang punn dik
dah 2 minggu lagi kita nak sambut syawal kan ..
akk suke lagu UJI dan SHARIFDAH AINI ;)

Ena's Palace said...

alaaa...sedey la lagu ramlah ram tu...
akak jgn sedey2 ye...tabah kan ati k....Allah lebey menyayanyi mereka...

mia izzati said...

yang pergi tetap pergi...lagu raya ni time menjelang raya tu le lagi gedik2 rasanya bila dengar..tapi raya puasa pertama kat soping komplek nak pasang adehhh

Suraya Baharun said...

suka lagu p ramlee dendang perantau..syahdu je..

salwana nordin @ che'wa said...

saya suka smua lagu2 lama raya :)

nak2 lagu mamat exist...perrrggghhhh mmg syahdu :)

-Sara- said...

aah kite pon harini buat keje sambil layan lagu raye..over tak? :P

|| NaFiRaa || said...

SUKA SEMUA lagu raya!! yeahhhh~
mode RAYA sudah mari!!

Cho Zila said...

betoi.. kalau kat pasaraya mula2 dah pasang lagu raya tak mood lagi. lani kalau pasangtu okler dah separuh puasanyerkan..
akak suka semua lagu raya dulu2.. yang sekarangni tak berapa sangat..

Mama Gee said...

pestime dgr lagu raya kt alamanda td...seronok je rs... :)

Lily@MamaZaraZareef said...

Paling suka lagu exist tu..ape tjk x ingat dah..huhu..tp syahdu lg tu..nway,semoga tabah menyambut raya tnpa arwah ye. Kt every yr syahdu bl dgr takbir raya sbb rinduuuu sgt rase kt arwah ayah..T__T

lieyalatif said...

ALAH SEdih aku bace entry ko ni leily...insyaallah....beliau sedang bahagia di sana....byk2 kite sedekah doa dan alfatihah.....

beb betul tu....pagi2 masuk keter nak drive pun lagu raye kuar dulu...hadoiiii...makin lemau aku nak keje nie...ingat nak cuti jek dahhh heheeheheh

~umi~ said...

leily..mmg sedih lagu ramlah ram tu...alahai, nak meleleh air mata ni dgn lirik tu...terbayang wajah sayu ibu....:'(




Related Posts with Thumbnails