Tuesday, August 14, 2012

Persiapan Menjelang Raya..


As Salam..


Harini jom sembang² psl persiapan raye sket.. lbhkureng 5 ari aje lgkn..
hahah, cam budak² aje kn asek duk tgu ari raye aje..
frankly speaking, aku tadelah cam eksaited nk sambut raye thn ni..
yelah, tulang belakang kuarga tade cam rase tak completed aje..
tahan sebak la pg raya nnti, konpom!

Baju raya.. anakanda yg sorang tu sdh dibeli, ala kadar aje..
pakaian casual sume en.asben yg beli, mak die reti angguk²  kenan aje.. =)
baju kurung raya, heheh.. baru aje anto tempah..
seb bek mak sedara prihatin nk trime lg, inilh kesahnye kije last minute..
ate, nk wat camane bler ajak je asben ckp "ala ummi ni, pose blom lg la, br seminggu pose la.."
cam² alasan, last² mencuka sbb design yg nk takde n kureng berkenan.. ;-p
tema baju raya tahun ni??... kite sepakat kaler G.R.E.Y aka Kelabu taik kucen

 kite punyer, dh siap pakai doh x dang raya.. heheheh =D


bab kueh + biskut raya, sume pakai tunjuk² aje.. hahahaha
alasan.. sape yg sudi meng-offerkn diri tuk sengkang mata membakar?..
asben sanggup tp aku tau, abes 2x bakar mulalah menguap..
lbh baik beli aje, jimat tenaga.. =D
mmm, raya blom lg tp tart nenas dh 2 balang beli, abess kena ngap pas iftar..
acaner nk tunggu raya kalo awal² dh kena hijack.. ;-p

apelagi yer, asek duk cerita persiapan aje..
amalan bulan mulia ni ape cerrr??
heheh.. diharapkan thn ini lebih baik dr thn sebelumnya,
InsyaAllah.. amin!!


korang nyer persiapan konpom dh beres sume kan.. =D

pssst, dh lambung syiling blk raya mane thn ni??









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

26 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Huda said...

raya ni huda balik johor tp ptg raya pertama baru balik..so maknanya raya umah pil dulula sbb umah pil dekat je ngn umah kitorg :(

lia said...

tahun ni raya paling sadis sbb baju melayu utk hero berdua pon xde, baju kurung pon xde ha3...

yg ada baju casual anak teruna sorg tu jer, mak-pak nan-ado...

Suraya Baharun said...

Alhamdulillah su suma dah settle...cuma tudung zahraa je tak jumpa2..malam ni nak try cari kat bangi...harap2 ada la..

SURIA AMANDA said...

me persiapan lebih kepada anak..
xde istilah lambung duit raya coz..i mmg xde hubby hehehehehe....

norhidana said...

bestnyer bile sume persiapan dh setel, dana thn nih raya kt kerteh, tak main lambung siling tp ikut giliran heheheh...

sama lah kak kaler tema kite... grey jugak

syawalsimpsons said...

tak yah lambung syiling...konpom kena balik johor..kakkakaka

syiela said...

takde lambung2 syiling kami dekat je tak kisah kat mana dulu pun hehhehe

lieyalatif said...

hihihi betul tu ko...dah mcm budak2 dok kire baper ari nak raye...aku pun gitu, tapi lebih pada nak cuti sebenarnye...bosan dah wey gi keje balik keje huhuhu....

aku takde lambung2 duit..turn tetap turn ekekeekekek..tahun ni turn johor...yeay!!!! (lompat menggelinjang patplohpatkali, ko jgn ikut kang injured kaki ko lagi hahaahah)

rieda_ffya said...

Alhamdulilah..byk da setel kan..

~Siti Hajar~ said...

Sy sume da setel, beria2 settlekan awai2 last2 my hubby xdpt cuti raya, dok rumah je xblk kg la kite...huhu..

eima said...

aku cam tahun2 lepas belah enpanjang dulu then br kg ai ...

Nini D.. said...

teman taun ni kaler cekelet..

|| NaFiRaa || said...

tahun nih raya umah husband dulu.. raya ke 2 baru balik umah zura.. satu negeri jek pon.. hehehe

Princess Feyqa said...

fiqa raya xpena ada tema sedondon T_T

ieda said...

alhamdulillahh
semua dah settle kan dik'
senang hati
leh balik kg dengan aman ..

ieda said...

alhamdulillahh
semua dah settle kan dik'
senang hati
leh balik kg dengan aman ..

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah smua dah settle ye..

kami pun begitu..buat sikit2 lama2 abis lah kan :)

mummycda said...

sat jer dah nak raya kan.....90% dah siap cuma nak ambil baju hubby kat tailor jer...kuih cepat siap pasal taun nie buat kuih tunjuk...hihihi

Nad @ MamaZN said...

takdok baju raya..
sume dah siap pakai dah pung, hihi..
takdok mood la nak raye ni,
ksian kat anak2 jek la, huhu...

Rinna said...

persiapan baru jer 60%.. Ingat petang nie..nak pi terjah jalan TAR carik lagi baju raya anak..dan hubby..

Kuih pun tunjuk2 gak ler.. tak larat le nak buat.. takut tak abis..heheh.. :)

Ena's Palace said...

complete sudah persiapan raya yer..
sy lom abis lagi...baju hubby je lom cari...xtau nape dia beli lambat2...tgu kedai abis stok kot...hahaha..

mamalieyna said...

hee~ begitulah adanya persiapan raya kan.. walau aura nak raya tak kuat, tp persiapan tetap kena buat jgk..^_^

tahun ni, planning balik utara-selatan sbb ingt cuti 9 hari, skali suami last minute cuti 6 hari je..huu~ mgkn balik kedah je..

Nur a.k.a admansyah said...

I pun kuih tunjuk jer.... Give me 5! Awak raye mn? gi Kuala Berang tk? Akk raye kt Kelate dulu, InsyaAllah hr raye 4 br ada di K.Brg. Jom jumpaan nakkkkk?

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta punya persiapan, sdg dlm proses....

Kesuma Angsana said...

bersederhanalah dalam apa jua ye!

Erna said...

hehe.. seronok bc perisapan raya awak.. saya punya persiapan biasa2 je, sjak ada chalet, mmg x dpt beraya ke mana cuma thn ni alhamdulillah dpt blk raya ke kl, so br je beli bj last mint heheh...beli baju ready made sajork... ehhehe




Related Posts with Thumbnails