Monday, October 1, 2012

Aku & Bajet 2013


As Salam..



Alhamdulillah, syukur.. Berita bonus sebulan setengah yg PM umum ptg td buat ramai penjawat awam termasuk aku teruja. Iyelah, di luar jangkaan plak rasenye. Senyum sampai ke telinga okeh =D

Banyak jugakla yg blh bantu poket rakyat ni, tp aku x berape amek cakna. Yg aku duk tunggu, BONUS la. sape tanak BONUS! Harga gula katanya naik tpape blh buat kite sbg rakyat ni, aku mmg kureng minum air manis. Lgpun, kurang sket mereka yg mengidap kencing manis bak kata menteri : "Kurangkan manis dlm minuman, lebihkan manis dlm senyuman"

Mcm² la dorang post dlm fb, ade yg ucap terima kasih - oke.. tp ade sorang hamba Allah ni siap condem plak org gomen ni katanya :

:camane?? ape perasaan anda? :

Org yg post ni orang minyak tau, bler kite ckp org swasta pun ade gak dpt bonus, max. 6 bln tp tadak masuk & bentang dlm belanjawan. Redha aje kite, rezeki masing² kan tade plak siap dengki nk post dlm fb. Tpkan siap ade kroni die ckp kalo die dpt bonus die nk gi kl pakai  spender. Adooii, kesiannyer rupenye selama ni depa tak pakai spender. ;-p hahahhaha..

Eh ello, kalo camtu silalah mohon SPA8 tu sentiasa terbuka tuk korang sume tau.. pastu gitau yer gaji yg ko dpt tu compare gaji ko ngan swasta skrg.  ;-p.

ade yg tanya aku apekes n3 ni kan..??

sebenarnya pengarah bhgn aku kat putrajaya nun nk kan implikasi kepada jabatan sekiranya aku bertukar, siapakah yg akan handle/ tanggung kerja aku nnti.. Oh, sampai begitu sekali payahnyer tau. Aku rasa org len ilex aje.. tuptup dh dpt tukar.
Iyelah, aritu adelah ketua penolong pengarah bahagian aku dtg verifikasi aset stor kat opis aku, jd aku yg entertain & diskus segala benda sbb aku yg jaga. Pn KPP ni gitau sayang nk let me go sbb ape yg dia tanya aku leh explain ngan bagus.. hahahha. Vangga mak tau!!

Doa²lah surat yg bos aku buat tu diterima mereka yer.. =)




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Rafhani said...

Nok tukor mana lily? Tp apapun,semoga dipermudahkan.

mamalieyna said...

hehe..itulah jengok FB jap td, byk jugak kondem..jeles kot.. kita ni wlupun swasta tetap tumpang happy jer, rezki masing2 kan.. swasta pun kalau ada rezki, mmg lebih lg boleh dapat..ada yg langsung tak dpt.. ebrbalik pd rezkilah kan..

*ohho..hrp dipermudahkan urusan mu..

ieda said...

sbb tuu x suke buka FB
benda2 macam nielah
lepas tuu komen
yg komen dpt dosa ,. yg post dpt dosa .. huhu

to me .. syukur dgn apa yg allah berikan walau akak org swasta :)

NoEn said...

rezeki masing2 kan..w/pun keje swasta tapi dpt jugak tempias dr en.suami...muahaha

rieda_ffya said...

rezeki masing2 kan..

Suraya Baharun said...

Alhamdulillah, saya pun teruja dengar berita gembira tu...memang rezeki akhir & awal tahun...:), biarkan je apa yang diaorg nak cakap...ada sesetengah manusia ni memang tak bleh tgk org senang..nape tak pk mungkin hari ni rezeki diaorg esok lusa rezeki kita pulak...

NM02 said...

alhamdulillah, rezeki orang gomen lebih skit tahun ni kan. best best!

kita ada email mu... nnt reply ok

eima said...

mai tukar ke putrajaya la ...hehehe

biasa la tu laki ai pun kutuk ai jugak lalalalala

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tetap bersyukur dgn apa yg ada..rezeki masing2..

-Sara- said...

alaa kite dpt bonus bukan merasa sekaligus.. bagi2 2 3x..x cam swasta sedebok 6 bulan kan..huhu

HeNRieTTa JoSe said...

bersyukur dengan rezki yang dapat....moga surat permohonan tu diluluskan....AMIN....

mekchu said...

letih kan nak layan... soh CEO orang minyak tu present budjet dia pulak..

cuba lah bersyukur dgn setiap apa yg kita ada.. peace ;)

|| NaFiRaa || said...

rezeki masing2~ walaupon zura bukan lah kategori pekerja swasta yang dapat bonus berbulan2.. tapi tetap teruja dengar bajet.. mana tau kan~ ade berita baik utk semua org~

Huda said...

hehehe, syukur dgn apa yg dpt :)

Izan Ishak said...

tumpang gembira buat kawan2 yg keje gomen. syukurlah dgn rezki dari Allah buat kita semua kan...

LYAfrina said...

rezeki masing2.. syukur kan.... teruslah sokong kerajan kite;-)

KOALAJEPONG said...

lie..bkn takat 6bln...ada setgh yg keje bank, smpi 10bulan gaji....ikutkan nk bg utk 1thn bonus..tp bank negara tk lps...pape pon, rezeki masing2 n kita kena panjatkan syukur pada Allah jgk...

Dilla Ady said...

kalu yg ni sebenarnye tak leh komen...

senang citer rezki masing2 kan?

walaupun sy tak keje gomen, tpi ok jek org gomen dapat bonus..

wahh..leily ni pekerja berdedikasi ni, tu bos syg nk lepas..huhu




Related Posts with Thumbnails