Monday, September 10, 2012

Hatiku Luka, Hampa dan Kecewaaaaa....


As Salam..


Ini edisi luahan perasaan, mebi panjang sket n3 nya.. ;-p

kl aku sedihkn, aku lebih suke menulismenaip kt blog. Bg aku blog cam diari. Atleast kureng sket rase beban yg ditanggung. Bkn utk visitor- rating tp ntahla, aku rasa cam .. camane yer? Kalo share kat blog ni kite leh kongsi pengalaman kan & sesape yg de pengalaman r others blhla bg pendapat. Tu yg aku rasa selesa je crite kat sini wlpn mebi ade yg menyampah. Ekceli ade 2 brite sedih nk share, sharing pd mereka yg caring.. hehehhe.. =D


situasi 1
Umum mengetahui arwah ayah aku meninggal sbb kes eksiden. Senang ckp cam kes langgar lari sbb yg langgar tu x report eksiden tu & terus blah gitu je mebi ingat x serius [arwah masih sedar lg time tu] r takut kena hempuk dek org kampung, Wallahualam. Tp Alhamdulillah, wlpn begitu saksi² dpt catat no plate moto yg langgar tu.
Berita yg aku terima dr lawyer last week mengecewakan plak.  JPJ searching dpt tau yg motor tersebut dh 2 thn roadtax mati so talehla proceed utk  claim insurans kan. Eh, details psl insurans², loyar² ni aku x gheti jugak tp gitulah sket sebanyak critenyer. Sekarang ni hanya tunggu tindakan dr pihak polis la camane kesnyer plak. Ape blh buat, dh tersurat tadak rezeki kami utk itu.

Redha, redha dalam pasghah pasrah!


Situasi 2
Pernah tgk kaaa surat cenggini???



 

Nampak tak ulasan ketua bahagian aku??? Disokong dengan pengganti. ;-(

Sedih bkn kepalang lg, dh ler nk kumpul t/tangan depa yg berkuasa ni sket nyer lama, tuptup kat garisan penamat gitu ulasannyer. Huhuhu.. sedey! Cam menempah tiket tak dapat ler tew!.. ;-p. +- 7thn menunggu nk wat keputusan ni. buntu aku jap!
Ya Allah, mohon permudahkn segalanya.. amin!!!

ye, redha lagi.. redha dalam marah!

Opismate aku ckp, yg penting kite dh mintak.. tinggal die yg luluskan aje. Dhpun merayu, tp panjang plak aku kena tazkirah.. huhuhu. Apepun ulasan Haji, saya dh submit form pertukaran dlm HRMIS jap td. Doa saya takkan terhenti takat tu je, moga² adalah berita baik utk saya yer.. =D

pd kengkawan yg pernah melalui situasi ni, katekn pdku harus bagaimana atau mcmana perlu aku lakukn lg. Haruskah aku buat perangai supaya bos membenciku?..
oh tidak!! sebolehnya aku tanak mencacatkn rekod perkhidmatanku & biarlah pemergianku ini dgn cara yg baik... ceewwaaah!.. =D

kata² adalah doa, so korang kata & komenlah yg positif sket yer,tadelah aku rasa downnnn n sedey aje.. huhuhuuh..
org kata ckp 40x ckp benda tu InsyaAllah jadi.. nnti korang ckp la aku dpt tukar yer.. hahahah.. =D







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

33 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Erna said...

banyak2 sabar ye Leily, itu je yg bole saya ckp walaupun hakikatnya mesti awak buhsan dgn perkataan sabar tu... anggap saja blum rezeki awak lagi... bak kata omputeh save the best for last...

akan dtg x de sapa yg tahu, mayb berganda2 rezeki awak dtg mencurah..insyaAllah..

x pe luah kat blog, kekadang kita nak citer kat orang rasa mcm menyusahkan org je, kalau luah kat blog at least kurang sikit bebannya...kan?

Kesuma Angsana said...

byk2 sabar, KA doakan moga dipermudahkn semua urusan ye

Rafhani said...

InsyaAllah Leily,ada rezeki tu tapi maybe lambat sket jer..jgn putus asa neh.Doa byk2.

Rafhani said...

X abih komen terus tekan publish.Ehehehehe.Aku pun ada bende,berharap sampai 5 thn,blm napok jalan lagi.Memula rasa down,tp pujuk hati biar sabor.Mmg bende hok diharapkan dok jd kenyataan lg,tp Allah bg rezeki kut lain plop.Memula mcm dok sedor sbb mitok hok lain,hok lain yg dpt.Tp rezeki hok satu lg tu rupanya lebih besor.Syukur.Sabor neh,harap2 kes arwoh ayoh lily tu dpt settle gop.InsyaAllah.

Kak Izan said...

Yakinlah dgn ketentuan Allah SWT.. yang penting banyak berdoa.. Sesungguhnya Allah itu Maha Merancang.. Rancangan Dia lebih hebat dari kita..Insya Allah..segalanya dipermudahkanNya,,, amiiinnn

|| NaFiRaa || said...

Moga lepas nih ade rezeki leily plak..Amin~

psstt..mintak tukar ke mana? bukan ke leily memang duk terengganu n keje terengganu?

Nur a.k.a admansyah said...

Sabar lah dikkkk

Dua2 kes tu akk x reti nk komen cume nasihat akk... lps ni rajin2 ler solat Dhuha agar LEBIH dimurahkn rezeki. Lg satu, bc ler ayat2 pengasih kt muke boss tu... surah Yusuf & Taha (kalo x silap akk!)

Tabah yea dikkk

HeNRieTTa JoSe said...

yang pertama tu, rietta pown xtaw procedure...harap harap keadilan akan terbukti jua...

yang kedua tu...rietta doakan dapat tukar...amin...

syawalsimpsons said...

sabar la leily.....insyallah ada jalan penyelesaiannyer

syawalsimpsons said...

sabar la leily.....insyallah ada jalan penyelesaiannyer

syawalsimpsons said...

sabar la leily.....insyallah ada jalan penyelesaiannyer

syawalsimpsons said...

sabar la leily.....insyallah ada jalan penyelesaiannyer

Saleha said...

semoga kita sama2 diberi kesabaran yang tak terhenti.. saya juga mcm akak, kecewa tidak terhingga tapi saya cuba mengajar hati supaya redha dengan ketentuannya kerana saya percaya perancangan Allah yang terbaik.. mesti ada hikmah disebaliknya.

Sue-Rya Qistina said...

sabar ye sis. insyaAllah, pasti ada jalannya. xde sesuatu masalah tu yg xde jalan penyelesaiannya. Allah tahu yg terbaik utk hamba2Nya. semoga dipermudahkan segalanya ya :)

Fieza79 said...

sbr ye leily..tu je yg blh ckp..setiap sesuatu yg berlaku tu ada hikmah nya..tkpe la redha..smoga ada yg terbaik utk leily nti..insyaallah...

norhidana said...

banyakkan bersbr ye kak... naper akak nk tukar keje? tp biasalah kak kadang2 bos tu tak memahami masalah kite... akak bt mcm biasa je... bt keje sebaik yg boleh jgn bt2 hal... nnti buruk lak nama akak

syiela said...

sabar.. InsyaAllah.. harap2 keputusannya nanti boleh..

Dilla Ady said...

sabar...pape pun yg allah da tetapkan, yakin itu yang terbaik tuk diri kite n family...pikir camtu jek baru kurang sikit rase kecewa...sabar ye dear!

mamalieyna said...

Sabar ye,...Insyaallah...ada jalannya nanti...

Amin...kumpul doa dari kawan2x..cukup 40 doa..Insyaallah jadi kenyataan..sabar...

Nad @ MamaZN said...

moga kak leily trus tabah..
kalu selama ni kak leily bleh sabar, insya-Allah, kak leily mampu nak tangani utk hari2 akan dtg...
moga kesabaran tu berakhir dgn kegembiraan insya-Allah...

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga sume urusan dipermudahkan k..sama2 lah kite doa agar dpt bersatu ngan hubby masing...ngeeee..^__^

sumysya said...

sabar la yer..dgn pengganti tu mmg ayat biasa bos tulis bla nak tukar...tepaksa la tggu pengganti ade baru leh tukar...

Huda said...

kita hanya merancang, semuanya ketentuan Ilahi. moga roh arwah leily dicucuri rahmat oleh Nya, part keje tu..kali ni mungkin tidak, usaha lagi kut lain kali ada rezeki, insyaAllah.

mama_umar_maryam said...

jgn cpt putus asa k! wpon zt xbaper phm ttg signature tu, nk tuka tempat keje eh? pikir positif & kuat smgt, ada org yg lbh teruk dari kite, semoga cpt2 makbul doa awak

twins mom said...

banyak2 bersabar.. segalanya telah pun tertulis dalam buku catatan anda. Allah lebih mengetahui segala2nya....

Cho Zila said...

dugaan Allah membuatkan kita kuat.. tanpa dugaan kita terlalu selesa...
gitulah kekuasaanNYA.. kalau ada dugaan kita lebih mendekatinya...

aanie said...

sabar la leily.....berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...

semoga arwah tenang di sana.....amin...

nak tukar ke mana? sy doakan leily dpt tukar ke tmpt yg leily mintak...aminnnnn....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar ye leily...
Insyallah..moga dipermudahkan segala urusannye...

-Sara- said...

saya penah mengalami situasi cmtu..kes mintak tukar tulah..tp berkat menunggu akhernya dpt gak tukar..hehe..dh dpt tukar, bos lak mcm @$#&^*(&!!! sedeh tauu :(

mama aryan said...

sabar..insyaAllah nanti pasti ada rezekinya..sama2 kita berdoa

ieda said...

sabar ye dikk
insyaallah di permudahkan
memang blog tempat kita luahkan .. tapi x lah sampai nak luahkan semuanya .. ;)

lieyalatif said...

sian ko leily...aku dpt bayangkan rase gundah hati ko....insyaallah kite doa yg terbaeik tuk kes arwah yeak....moga ade sinar di situ...

bab tukar tu plak, ko cari siap2 pengganti....riki2 laaa...buat iklan sikit ke...once ko dah dpt name, so ko leh maklum pada yg berkenaan, lagi cepat kalo buat gini....ini pun berdasarkan pengalaman aku lah...

Syahada Ahmad said...

Ya Allah yang Maha Menyayangi lagi Maha Mengasihani, Engkau permudahkanlah urusan permohonan pertukaran sahabat ku ini.
Sesungguhnya perancangan Mu adalah yang terbaik.
Amin.




Related Posts with Thumbnails