Tuesday, October 23, 2012

Alya Join Colouring Contest Lagi!


As salam..


terima kol dr cekgu Alya gitau die terpilih masuk kalering contest kat TTC, Alya pun dh maklum kt cekgu die pernah join contest like that n menang naik pentas [pdhl saguhati sume dpt laa.. =)]. Mebi psl tu kot Alya antara 5 yg terpilih wakil skolah die, contestant budak pra- skolah- 6yrs.

kemain bgn awal, sekali kejut je dh bingkas bangun. Woo.. kalo part gitu senang aje bangun, tak pyh mommie bertempik terlolong pg ari khan... ;-p. Ekceli pertandingan ni anjuran Jabatan Kesihatan N. Terengganu sempena bulan Keselamatan Makanan 1 Malaysia tak silap..



start program 9.30 pg. penuh ngan budak² n parents dorang. Seb bek la Alya blh masuk 'gu'je, tu pun kitorang teman die mewarna kat sebelah. Bergilir pi sarapan, nnti sume lari mood budak tu lari plak! Tu pun kemain dok main tali die, separuh jalan cam biasa la komplen lenguh la.. hape la. puas membongkok, meniarap plak. Aduh, seksa kebeno nk abes 2 jam. Bukan Alya aje, mcm² ragam aku tgk budak² punye peél. Saboooo jelah!

Ni sewaktu pertandingan dijalankan ;-




Nk tunggu announce sape pemenang, ada gap 30 minit. Tgk pada lukisan Alya compare ngan budak² lain, ishhkk memang tadak harapan la wei wlpn saguhati- 20 pemenang . Top 3 jauh panggang la wei.. Dlm duk termanggu tepi dewan tu, tetiba emcee announce nama Alya Husna Asmawi. Wow, terkezut makk tau yg tgh men game. Abah folo as a pengiring, aku punyerlah berdebar cam aku yg nek stage nak amek kamera pun x henggat. Pdhl henpon kt tangan aje. Adoiiii.. camane la leh blank terus.. hahahahaha!!

Ni gambo selepas nek stage tu, kemain bergaya ngan spek baru sembat rembat masa gap 30 min. tu.. =) =)


kemain lg khannnn... ;-p






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

17 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Nad @ MamaZN said...

Cantek alya kaler2..
Jadiknye alya dpt.no brape?

ieda said...

ahahah tahniah alya !
sooo sweet ..
bagus lahh dia ada bakat tuu dik
x sangka kann

syiela said...

tahniah alya.. so sweet posing gitu :)

Suraya Baharun said...

tahniah alya..seronok la tu dapat hadiah...:)

:: Mrs.Eady :: said...

amboiii dia! :)

mama_umar_maryam said...

rasenye mcm lawo je alya kaler tuh,heheh

Nafira usof said...

Tahniah Alya..
mesti bangga mummy dia~
bukan senang nak tengok anak amik hadiah nih kan~
tumpang hepi jugak~

cheqna said...

nurung mumi ye r tu bab gaya tu hahahaha

syawalsimpsons said...

comey demo kaler ni...

Waney Zainuddin said...

congrats alya.. ada bakat terpendam ;)

norhidana said...

taniah2, tak menahan gambar last ngn spek tu heheheh

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah....suka tgk....

lieyalatif said...

eh cantik la tu ko...kemas jek....

tahniah sayang alya....moga ni sebagai permulaan tuk alya lagi kreatif berkarya okey....beb, alya minat kaler2 ni ko pi la antak kelas art.....mane tau kan bakat terpendam die kat situ....

ct rahani said...

tahniah alya.. dh kira cantik sgt dh lukisannya tuh utk umur 6 thn.. :)

Ema Blog said...

Tahniah utk alya...memang cantik lukisan yg dia kaler

Lily@MamaZaraZareef said...

Congrats Alya..dapat no berapa tuh..mmg canteklah die kaler..kemas n kalerful je nampak..=)

Cho Zila said...

baguih join contest gini kasi keyakinan pada anak2kan.. tahniah tak kisahler no berapa yg ptg semangat nak berlumbatu ada...




Related Posts with Thumbnails