Tuesday, October 2, 2012

Misi Pertama : Taman Panaroma


As Salam...




Ini ceritanya sblm pose lg, edisi pertama merasmikan kasut jogging ku yg kini tersimpan rapi dlm boot kereta.. ;-p

kat n3 ni korang cakap aku dh menten khan. Eh, tade.. tade, berat aku mkn bertambah ni,
dlu muat aje patty anne aku size 26. Skrg cam balut nangka, huh.. baru mentah lg jeans tu..
sayang wei, kena usaha jugak turun 1-2 kg lg, nk lg part montot & peha .. ;-p

First time ni try nek Taman Panorama dlu, ngan anak jiran kitorang angkut skali, kasi meriah sket.. hehe. Ni pestime aku jejak kaki kat sini, kira barulah gak compare ngan trek jogging Bukit Besar tu. Lokasi Taman Panorama ni dpn HQ TNB Kuala Terengganu bg org Ganu yg lom kenal la.. heheh..


mostly uncle- uncle & auntie-auntie chinesse yg duk jogging situ.  Ghajen sungguh dorang jaga kesihatan yer, yg berjalan pun ada.. tape janji kuo peluh masham.. =). Leh tahan gak menapak nk naik bukit ni tau!

Ni pemandangan kat atas sana..

 
: View Jambatan Sultan Mahmud : 

: View nampak Wisma Darul Iman .. =) :

eksen sket.... hahah, tp silap setting. Langsung x menjadi .-(. Alya yg ntahapehape..
die pun blur ape sebenarnya gaya makpak dorang.. hahaha



eh, siap de playround tau sini.. inilah yg buat Alya suke sgt ni. Hari² ajak mommie jogging!



Misi pertama utk mengecilkn 'drumstick' pd hari tu la berjaya la sket² sambil duk snap- snap gambo!
Puncak Taman Panorama berjaya ditawan!!!!
Okeh, next mission nk menawan puncak Bukit Besar plak! =D






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

24 Sila Komen Disini ♪♫♪:

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh...cantik la tempat nih!

NM02 said...

syun ar tmpt ni beb!

Imah Dinor said...

salam kenal...cantik tmpt ni...semoga usaha lebih lg untuk turunkn berat badan xpo janji sihat...kita pun tgh tgh berusaha nak turunk lg 2,3 kg nih....hu...tp makan xhingat hu...

syiela said...

cantik taman panorama ni.. best dapat jogging sambil menikmati angin sepoi2 bahasa

Nad @ MamaZN said...

Dah berjaya menkecikkan drumstick? Wah hebat!! :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiknye tempat ni...
Cahyok2 Leily..moga dapat berat yg ideal..^^

JaSSNaNi said...

Taman Panorama kat Kedah ye.. :) lama tak gi kedah ni.. lawa viewnye... :)
owh.. misi nak mengecilkan badan la ni ye.. :) semoga berjaya ye..

NoEn said...

cantiknya
kite pun dh lama xjogging

ieda said...

wahh bestnya dikk
dpt jogging ..
cantik tempat nie
akk nie rasanya dah berkurun x jogging huhuh

mama_umar_maryam said...

kitorg pon baru jmpe port riadah best kt putrajaya ni,tupon sbb sukan skolah Umar..nice taman tu leily

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. tahniah~ lepas nih konfem boleh pakai balik jeans tuh~ hehehe

Dilla Ady said...

eh, ai kasut joging pun takde..

ha ah bez, beznye tempat camni..mmg amik gambar jek la jawabnye..

NUR said...

Cantik view. Slmt jogging

LYAfrina said...

haha..comel je aksi anak +ayah+mak tu... tu wak tai chi ke???

lieyalatif said...

beb, nice view...cantik tempat nie....bagus ko, ko rajin nak workout gini...aku lak tak rajin kooo...aku lagi rela diet kawal makan......tapi tu laa sebenarnye workout yg terbaikkan sbb keluar peluh....

rieda_ffya said...

best.view comei...kat kola ganu byk je part nk jogging..kalo kat kg kite ni kene keliling kg je la..

Cho Zila said...

ala bestnyer dia dah mulakan operasi mengecilkan sana sini.. baguih2.. nak mulakan gak ni..

Erna said...

rajinnya gi jogging...
saya dh lama x bersenam... huhu zaman anak dara dulu adala...

Azera Aziz said...

Salam...

Nanananana...Terengganu kite..!!!...Anyway Azera singgah & follow sini ye...

Dijemput untuk join GA dari Azera....

[GIVEAWAY] Kelasss Kau! Apa Rahsianya?

munna said...

cantiknya tempat tu.....lama dah tak jogging rasanya masa anak daru dulu last sekali.... skrg ni suruh jogging 5 minit dah semput agaknya

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....nampak damai jew ctu....

MrS. F!zA said...

ssuai dgn nama tmn panorama..mmg leh tgk pmndgn indah..

Ema Blog said...

dah lama tak pergi jogging..kasut rosak sebab lama terperap dalam almari..hehee

ibu MZW @ farah idayu said...

kak leily...kat ane eh taman panorama ni? biasa gi kat bukit beso tu jek...leh xplain detail x kat area mana tempat ni..tq ;)




Related Posts with Thumbnails