Tuesday, October 9, 2012

Read Easy English


As Salam..



Kalo aritu mommie dh up n3 psl buku Bacalah Anakku, tp kali ni bwh author yg sama mommie share lg satu set belajar English plak, Read Easy yg dh diperkenalkn tuk my Alya.


credit : gugel image

sure mak² pak² kat luo sana dh ada set ni kan, agaknya mommie Alya yg sedikit ketinggalan kot. ..;-p, baru ada!.. =).  Bg yg dh lama belajar guna buku ni taulah camane kekdah belajar die lebihkurang sama aje ngan BM punyer tp siyes, sgt berkesan okeh utk Alya yg kire agak baru mommie train die. Dh boleh baca sket² wlpn agak merangkak. Sukoo!!!.. =D

yg taleh tahan siap ajar nenek die lg. Ckp kat nenek die kalo kamera, K kat depan tu eja BM. Kalo C kat depan tu BI la .. ;-p. Pastu duk komplen nenek die sebut pesbuk, pesbuk sepatutnya Facebook la...

Ni video Alya baca english, febret subject die katanya. Subjek kat skolah PRA tade katanya guna set ni.
Alhamdulillah, wlpn mula start  kenal skolah tak sampai 1 thn dh leh baca sket2.. =)






mommie out of there, cubalah cari set ni utk anakanda kesayangan anda.. !!! =)
yang duk area kuala terengganu, blh dptkn kat Pustaka Seri Intan. rege die tak pasti sbb asben bayo.. ;-p. around rm40 hengget rasanya.. 






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

19 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ieyda said...

bagus jgk kan...nk cari lah 1 set utk irfan

Sue-Rya Qistina said...

kat mana ade jual ni sis?
rase berminat pulak nak belikan utk c kakak.
BM, maths n jawi dah bole la skit2.
tapi BI agak lambat skit.

cheqna said...

dang ngandung ekgi baru leh beli =)

suhaina laui. said...

tq info...buleh g cr pas ning tahun dpan nok ator akif skoloh gak ;)

Nieyl said...

skrg nie mcm2 dah ade kan..tok pembelajaran anak2...:) nant bler nieyl de anak mnant pun nieyl nak wat cmnie...hihi~

~ yus ~ said...

saya pun guna set ni untuk anak saya. Yg bacalah anakku tu pun sama.

Kakzakie said...

Kakak dulu masa anak kakak baru belajar baca bahasa inggeris kakak beli di S'pore (kan dekat je dgn JB) - belajar phonix dipanggil cara nak bunyikan huruf kemudian bila dah tahu bunyi memang cepat membaca..

Budak kecik cepat pandai. Bagus Alya suka auntie - pandai:)

aanie said...

nanti nak beli la...dah lama x beli buku utk adam...

Nafira usof said...

wahhh.. bagus nih.. bulih try utk My anis nih~

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bagus juga buku ni..kena cari juga ni..

rieda_ffya said...

bagus ni...kene carik jugak le.

Izan Ishak said...

samalah ngan izan. mmg ada set BM n BI kat umah ni. guna pun dah turun temurun dari si abg muhaimin sampailah nak ke si kembar ni. ada yg dah koyak2 pun kulit bukunya... huhu...

e!ya said...

bagus info nieh..nnt boleh cr tuk si kakak..dan ibu kena tcher yg penyabar hehehe

chewa said...

kita ada tgk buku ni tp tak beli..mcm best je tu!

nnt nk cari online..tq

Ema Blog said...

ema nak cari jugalah utk anak-anak..ema juga yg ketinggalan ni..

Waney Zainuddin said...

baru tau tentang buku ni. nak carik gak la

eima said...

cerdiknye ....
nanti nk beli jugak utk fahim la

Lily@MamaZaraZareef said...

good job alya..!! zara jugak tak start membaca lagi..huhu..nak carikan jugaklah die both buku bacalah anakku and easy read ni..thanks for sharing..=D

mamalieyna said...

waah alya dh pandai... best dgr dia baca,,,herm..berkesan eh..




Related Posts with Thumbnails