Tuesday, October 16, 2012

Sempurna Resort Kuantan, Pahang (2D1N)



As Salam...


Ni vocer yg aku beli ngan everyday.com.my aritu dh expired pon akhir bln 9 ritu, sbb tu tergesa² pi tak plan leklok pun. Agaknya kalo lambat lg  expired, lg lama aku peram yer.. heheh.. ;-p.  So, ini adelah crite end of sept. okeh!!! dh lama tersimpan dlm draft, hrp maklum.. =)


Last minute nyer program tertunda, not well prepared! en suami dr masuk area tanjung lumpur sampaila ke tempat dituju tak abes ngomel kalah maknenek!. Jauh la, hape la... Aku diam aje tp dlm hati, oh... sabaaaar ajelah. Mmg salah aku gatal² pi booked, konon nk cuba ngetest hotel area bandar Kuantan plak. Cek-in lgla, masuk bilik tgk plak bilik kecik aje, ngan waterheater jem lg.. adoiii, stress okeh! Nk compare ngan Impiana Resort Cherating taleh la wei.. ;-p. Psl itu tade keinginan nk snap gambo dlm bilik tu, buang karan aje!.. ;-p


agaknya inilah org kata "Jalan² Cari Pasal"  kot.. ;-p

kalo org cam aku ni, backpacker ni dh cukup selesa dh. Tade bantal pun aku msh leh tido berlipatkn lengan *jenis suke membute*, hatta dlm khemah pun layan.. ;-p. Tp kalo en suami, IR mmg bukan kelas die la ni.. huhuhuh.. [cedey!]. Ape blh buat, seb bek satu malam aje vocer tu. Kira berbaloi bg akulah sbb dpt free 2 tix. adult masuk ke Bukit Gambang WaterPark ngan vocer tu. Lg seb bek tiket ke Bukit Gambang expired 31.12.2012 ni.. Alhamdulillah.. syukur sangat, kalo tak.. tak psl2 lg hangin lg. Itulah, doa orang teraniaya sabar mudah dimakbul.. =)

Alya mebi ckp : Ada aku kesah!!!. Hahaha, mmg die tadak kisah langsung bilik kecik ke, tadak tv flat screen, waterheater tak oke ke whatsoever sbb pool die mmg super shantek. & itulah sebab UTAMA mommie beli vocer itu dulu, anak is first priority okeh!Sampai kecut biru berendam tau, ngan kengkawan baru plak tu.. =D. Siap tinggal suh die berendam sampai puas, sedo2 kwn2 mai anto kat muka pintu bilik.. =D& dahi benjol duk men kejor².. ;-(


Neway.. dia mmg enjoy lah! layan ajelah gambar² Alya kat sana..
mane tak enjoy, kul 11 pg masih duk men lg, dh tuko jd summer tan dh.. heheheh












TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

22 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ct rahani said...

ok la kan janji anak hepi.. memang nampak kemain hepi alya main kt pool tuh.. :)

Nad @ MamaZN said...

janji anak hepi heheh...

Amyra Chuari said...

skang mmg trend kids pool ade main2 camtu kan... mmg best...

Syahada Ahmad said...

Sha penoh kena anto kursus kat situ. Pool dia mmg besh, tp sha x mandi la. ehehe
Masa gi tahun lepas xdok lagi slides tu. Pool tu x pernah sunyi kecuali time tido. ekeke

Lily@MamaZaraZareef said...

hehehe..kite pernah stay cni sekali..siap bebel kat hsubnd kenapa bilik kecik sgt..dahlah aank dua mmg rasa sempit..mujurlah pool best..kakak zara pon enjoy cam alya gak time tuh..=p

Mia Kassim said...

Yg penting anak2 hepi......(^_^)

zety said...

pool die mmg happening lah..hehehe,lenkali nk beli ke x ;p?

Nana said...

beznye cuti2
nampak lengang je xde orang best kan

ieda said...

janji anak2 happy dikk
sayang kita x dpt jumpee arituu kan huhuh

Nafira usof said...

janji anak happy yer dok~

Saya Disini said...

bestnye bercuti cm ni

rieda_ffya said...

best dpt jenjalan...suke alya main air yee..

Rafhani said...

Hahahaha,jenuhlah tadoh telinga.Dakpe,asal anok happy,hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

Sronok bdk bdk men air....

mamaDiana said...

salam..
suka tgk ank hepi2 bila vacation.., ank2 sy janji ada tempat mandi especially swimming pool la..excited !

chewa said...

BESTNYA ALYA :)

CANTIK GILER POOLNYA KAN..EVEN HOTEL TAK BRAPA NK BEST JANJI ANAK2 SUKA OK LA TU YE..

SURIA AMANDA said...

yer..janji anak2 hepi...next time jangan jalan2 cari pasal lagi eh...

Mak Wardah said...

Kita mak2 nikan selalu utamakan anakkan...muga2 bila dah tua nanti anak2 utamakan kita.

watyz said...

wa.. best nye cuti2 mandi kolam... :)

Nur a.k.a admansyah said...

Takpelahhh... Yg ptg Alya sonok! tang bapak tu... ko `pandai2' lerrr... tak kan nk suh akak ajar kottt??? HaHaHa

Ayu Hussien said...

syok nye mandi manda

syiela said...

yang penting dorang hepi :)




Related Posts with Thumbnails