Thursday, November 8, 2012

AidilAdha 2012


 As Salam..



Baru terhegeh² nak apdet cerita AidilAdha 2012 yg dh lama berlalu. So sowie, lately virus M mula menular dalam diri. Entah kenapa! Symptom² blog habuk dan debu hama mula terasa ;-p

Yup, Aidil Adha 2012 saya yang berlalu sarat dengan 1001 pengorbanan. Pengorbanan mental dan rohani!
3 hari sblm Aidil Adha menjelang tiba, aku sekeluarga dikejutkan dgn perginya bapa saudara kembali ke Rahmatullah. Mcm tak percaya psl pagi hari kejadian kami bertembung dgn arwah. Sihat aje, takde ape² perubahan pun. Hari sebelumnya pun sama. Itulah.. ajal dan maut menjemput tak kira usia dan masa. Arwah ditemui telentang oleh anaknya di perkarangan rumah. Ingatkn pengsan. Cuba bawa ke hospital tapi disahkan sudah meninggal dunia kira² 40 minit sebelum ke HSNZ.

Mengikut perancangan awal, aku sekuarga akn menyambut Aidil Adha di perantauan Texas *TAX-A aka Chukai ;-p* tp memikirkn siapa yg akn menguruskn tahlil arwah memandangkn dh kehilangan ibunya kira² 3 thn lalu, perlulah sedikit pengorbanan dr pihak kami jugak. Family bonding saya rasa lebih penting time tu, yelah.. sepupu² saya cam terkejut lg ngan kejadian tu. Sedih ;-(

Apelagi nk share cerita yer, dh lama sgt kejadian tp nk up n3 jugak ni la penyudahnya. Nak mengrang panjang² pun dh tak gheti nk susun ayat.. hahah. Gambo kenangan Aidil Adha kurang ada, bersama kuarga langsung tadak. Yang ni pun tak formal tp blhla org kata sebagai kenangan..*wink*


Mommie & Alya | Pulau Warisan Kuala Terengganu
26 Oct. 2012 | 10 Zulhijjah 1433H


Alya & Hannah | Pantai Chendor, Pahang
28 Oct. 2012 | 12 Zulhijjah 1433H



p/s:  edisi bersih sawang aje ni.. hihihihi







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

13 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ieyda said...

bestnya mandi pantai...ank2 ieyda xsuka pantai dia takut bunyi ombak tu...hihihii

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..siap bergambar raya lg ye. kitorg x sempat nk bergambar pun. sambut aidiladha pun ala kadar je coz parents tunaikan haji mase tu

lieyalatif said...

eh kire ok la ni ko ade bergambar bagai...aku takde tau...dah le tu siap pakai baju basahan jek hah hahaahahaah....

yg best sbb musim mendagingkan diri heheehehehh

ct rahani said...

Alfatihah utk arwah.. semoga rohnya tenang di sana.. sy pun x der entry pasal hari raya korban baru2 nih.. x de idea nk mengarang.. hehe..

ieda said...

oh penyakit M rupenya ..
akak ingatkan apelah lily dah lama x update .. winduu

wahhh raya2 ke tepian pantai ye .. best2 ;)

norhidana said...

alfatihah utk arwah pakcik akak...

takpelah berkorban utk sedara kan, baru betul2 hari raya korban... berkorban utk kegembiraaan msti lg bermakna...

kire ok lah ada gambar, kiteorg lansung lupe nk amik gmbr mkn2

Sidratul Muntaha said...

klu balik raya pahang
mmg la selalu amik masa pergi jln2..
klu tak
bila lagi nak jln2 since keje kat gombak,dok kat batu cave
umah mak plak kat klang
adoi..

ibu MZW @ farah idayu said...

salam takziah buat family arwah...tekjeut kan bila tiba2 je org yg kita tgk sihat pergi sekelip mata :( itulah ajal di tgn Allah. Syok plak tgk budak2 main air tu...huhu~

munna said...

al-fatihah buat arwah... dan salam takziah....

mama_umar_maryam said...

innalillah..berita tekejut2 ni kdg2 blh buat kite semakin close dgn family kitekan..

Dilla Ady said...

ohh..same rupenye..

dilla pun femalas nak update blog..huhu

nur anis said...

alfatihah untuk arwah..

bestnya mandi pantai...

Deq's Qienz said...

sy pnya tuh bukan ori pon kak..harga 30hinggit ja..hukhuk




Related Posts with Thumbnails