Monday, November 12, 2012

Kemaruk Durian Crepe



As Salam


Bukannya mengidam, tp disebabkn ramai bloggers mahupn kwn fb yg up cite psl durian crepe ni aku pun teringin sama nk rasa. Best sangatkah durian crepe ni yg jd kegilaan ramai skrg. Ada yg rajen buat seniri tp tuan blog ni u ols seniri maklum, cari yg dh siap sudahla. Mostly yg duk KayEll r bandar² besar tadak jd msalah tp aku yg duk di Kuala Terengganu ni mana nak cari durian crepe ni? huh.. jenuh gakla meng- google kat mane area kuala terengganu ni ade jual ;-p

Hah, amekaw.. dasat kan! Cari punye cari akhirnya semalam aku dptla merasa durian crepe yg femes itu.


edisi Durian Crepe di Kuala Terengganu

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim..



siap dh gigit br nk amek gambo! hahah.. tak senonohkan. 
Patutla jadi bualan ramai sodap ghupenyer! 10 pcs licin tak sampai setengah jam. Nasib baik Alya ngan asben kureng gemo so mommie bedal ngan pak chu n ateh aje.. hikhikhik.. =D

guys yg mane duk area kuala terengganu r sewaktu dengannya, durian crepe ni saya beli ngan Damia Fazri. Lokasi kat Jalan Tekukur, kuaters kakitangan kerajaan tu. Ala.. dekat gak la ngan umah si Zizan Raja Lawak tu..

okeh, fine! tak kempunan dah.. ;-)




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

30 Sila Komen Disini ♪♫♪:

ieyda said...

AMBOI DH MERASA YE DURIAN CREPE TU...BESTKAN...

Sue-Rya Qistina said...

kalau saya makan, mmg sorg je la. x cukup tu kalau 10 pcs mkn ramai2. hehehe

JaSSNaNi said...

memang tengah demam DC skrg ni.. mana2 pun tempek DC.. sedappp sangat.. :D

mummycda said...

ida pun mengidam jugak nie..kat area alor staq lagi susah nak jumpa....terpaksala buat sendri....:)

SURIA AMANDA said...

mummy yg untung la kiranya ni...

inazamri said...

ni yg buat akak nak cari ni.kita pun tak rasa lagi ni

Sidratul Muntaha said...

baru dpt ke tgn pkl 12 tdi
hohoh..
mkn 2 ketul je
satu crepe mangga
satu crepe durian..
tgh menahan lagi sbb org rumah pun order nak mkn sekali..
hadoi..

Nad @ MamaZN said...

sedap kan?
adoih, meleleh air liur tgk durian crepe tu ;)

Zana Md Nordin said...

tu lerrr
sana sini citer pasal durian crepe nie...
terasa nak cuba...tp kat kluang nie xde plak yg jual
nie yang tengah gigih google resepi durian crepe..nak buat...he hehe

Zuraidah Butang said...

dulu2 masa saya makan nama dia durian pancake 2-3 thn lepas..selalu beli kat sunway..dah lama dah tak makan..tak sangka baru femes lak skng..hehe

♥cikmOt♥ said...

DC memang terbaekkkkk..
tiap minggu kut saya order...hahaha

Miss Layaleya said...

salam..

nampak sedap tapi malangnya saya mmg x suka durian..

rieda_ffya said...

musim durian crepe nih...

Ema said...

x penah makan huhuhuhuhuhu

mamawaiz said...

bestnya dah mkn...sy punya order baru dpt petang ni. x sbr nk makan jugak.

rupa2nya ramai jugak yg jual kat KT ni, sy jumpa kat chendering, batu buruk..pasir panjang pon ada.

ingat nak test semua...

Munnafendy said...

alamak aiiii...jual online ada x?

~AmyLiana86~ said...

mmg skrg ni tgh femes menda tu..durian crepe la straberi crepe la..ingatkan sutera je ada crepe..hehe..kawan amy puna da jual..duk area tganu gak..

ni fb dia kalau nk try..heeh http://www.facebook.com/shmillah14?fref=ts

baru je msuk paper aritu..

munna said...

munna blm rasa lagi ni.... teringin juga dah ni.....

eima said...

aku jugak yg masih belum teringin nk cari ...hihi

betui ke sedap sgt tu

Ema Blog said...

ramai yg cakap sedap..nak kena cari dan cuba ni,,,nak bezakan mana yg lebih sedap..crepe atau durian original tu..hehehe

Mama Vogue said...

Yeay..! Mamavogue pun baru je nak merasa.. Mujur ade member yang sangat baik hati tlg orderkan..
Rasa tak saba plak hihi

mama_umar_maryam said...

aduh,zt jugak yg blm merase2 lg nih, last2 pagi td fil bwk duyan sedap giler ke umah,membantai ler,hahaha

Totie@Tomy said...

kalau balik kerja masuk kat mid valley ada jumpa durian crepe ni,..tp takot nak try sbb yang jualnya cina..takot tak halal..huhu nanti pi terengganu nak trylah jugak...

Fai CeritaCinta said...

mmg sedappp sgt2 kan durian crepe ni.. fai sekali beli terus 3 kotak... puas mkn, hehe :)

mieyza said...

baru je mkn td..sedap!!!! mummy dlm pantang ni curi2 mkn..kihkihkih

Suraya Baharun said...

su pun suka makan...memang sedap...

norhidana said...

heheeh dana pun dh merasa kak...sedap, lg2 kalu ada durian nyer banyak...

pasni berangan2 nk try bt sndiri lak hehehe

nn lylyn said...

mcmane rase nye kak? xpernah rase ni

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

crepe dh jd fenomena dh,,n satu gigitan msti nk lagi n lagi,haha baru try tdi,,memg maveles

saye pling suke cmpedak crepe=)

Anonymous said...

Zana Md Nordin....sy ada jmpa baker yg jual durian crepe di Kluang. Sy dh beli....pherrggggh! Sodap!!!

Cer tgk kt fb dia:
www.facebook.com/SuerieManis

Ada blog jgk:
www.mamasurimanis.blogspot.com




Related Posts with Thumbnails