Wednesday, November 21, 2012

Terkehel Sendi Bahu plak ... ;-p



أسلمليكم



Dugaan Tahun Baru Hijrah, aritu aku terpeleot kaki kali ni terkehel sendi bahu plak. Tapi bukan i uolss, en asben punyer crite. Kalo ai dh tentu aleh apdet blog kan.. hehehe.

Kisahnya pagi Awal Muharram lepas, en asben n group pancing die pi mancing. Dlm kul 8.45am tu asben wassap aku anto gambo ikan sebarau yg die dh dapat. Kemain lagi eksen yer, aku wassap pastu langsung tak balas.. ;-(. Syok mancing barangkali!



Dlm kul 12 lebih asben balik. Tetiba mak aku sound dtg cpt, igt dpt ikan beso ke hape.. sekali berbalut dh bahu! Speechless, nak nanges pun ade control kawan die ada. Entah mcm mane blh tergelincir terkehel la sendi bahu tangan kanan. Jatuh 2cm ke bwh katanya. Adess, aku dgr pun ngeri seh. bernafas pun semput katenya, terus kwn² bawak pi tukang urut. Alhamdulillah, xray pastu dh masuk pun kat sendi asalnya cuma masih sakit & bengkak lg.


kwn die wassap ni kat umah tukang urut.

Ikut term oil & gas, kes asben blh diklasifikasikan lost time injury (LTI) * ni ilmu okeh*. Doctor rekomen kena rehat 6 wks dr kije tp phm² ajelah kije swasta mane ade mc lama. Boleh.. tp gaji tak bayar ler. Aku dlu gak best, 2 bln duk umah gaji jalan, makan tido makan tido sampai dh muncit perot.. hahahah.. Ni die nak gi kije pasni nk drive camane aku pun tak pasti lg ni. Boleh je aku jd driver tp upahnye paham² ajela khannn.. hahahaha.


dh bulih pekdah! ;-p


Kire adil ler tu, turn aku jaga si dia plak.. ;-p




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

15 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Saya Disini said...

looo

cheqna said...

boleh dok starang pekdoh...
moga cepat sembuh neh =)

mummycda said...

besarnya ikan...laa macam mana leh terkehel tue...moga cepat2 sembuh ...

norhidana said...

heheheh kalu keje gomen tuh untung dpt cuti sampai dkt 2bln kn kak... tp takpelah gitulah hidup laki bini kan...saling melengkapi

Sue-Rya Qistina said...

hopefully semuanya ok ye...

syiela said...

moga cepat sembuh.. adeh sakit tu

mamawaiz said...

semoga cepat sembuh yer..
kena jaga betul2 lah

Nafira usof said...

nak upah ajer.. hahahhahaha..
ngelat sungguh~

moga cepat sembuh~

Tihara said...

as salam

take care eh..best jugak memancing tu:)

eita said...

best jugak gi mancing

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

minat memancing mcm ayah saye,heheh

seram jek smpai 2cm jatuh,,mudh2an cepat sembuh ye

LYAfrina said...

kat bahu tu lebam ke?? kalo lebam mmg kuat & myakitkan lah.. aduhh.. mujur x patah... moga cpt sembuh.. g2 la kalo keje swasta.. tp dia leh dptkan mc warded y elak drp ptong gaji klo x silap... tp msti ade surat doc la.. mc warded tu, maknanya klo ikut kes kna serius..tp blh berehat d rmh tnpa perlu tdo wad.. cba tnya pej bururh

wanie amerie said...

salam ziarah @ salam kenal..
kesiannya kat cik abg..
takpe,jaga cik abg leklok yer..

Mia Kassim said...

moga cepat sembuh.....

mia izzati said...

looo kesahnye...cian plak kan...nak cuti pon xleh lelama..




Related Posts with Thumbnails