Monday, December 24, 2012

Dh nak banjir...


As Salam..


Banjir oo banjir kampung kite naik air dh wehhh...
dh hampir seharian hujan ni..



dgr cerita banyak dh kwsn rendah dinaiki air,
byk jugak kwsn kat dungun nung kena berpindah..
aku pi kije arini ke hulu terengganu ade tempat yg 1 laluan aje dh buka,
dpn Institut Darul Quran (IQ).

kat kuantan aku tgk dlm fb bkn men dasat jugak,
area megamall tu dh mcm tasik.
seb bek semalam aku merendek sana x seteruk arini..

Nak blk nnti ntah ape cerita plak ni,
mintak² la ade laluan tuk aku blk nnti, amin!!


psstt: 
27/12/2012 - keadaan banjir terkini di kemaman, terengganu katanya bertambah buruk. Banyak gambar banjir kat kwsn kemaman kwn post kat facebook.
kakak aku yg sblm ni takde sejarah rumahnya naik air kat kg gong limau pun disarankan berpindah.
Alhamdulillah, abg ipo staff celcom dpt menginap kat Impiana Cherating, syok jugak..
woo, ade hikmah jugak banjir besar tahun ni ye kak.. ;-p


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

26 Sila Komen Disini ♪♫♪:

suhaina laui. said...

Ujan xhnti lgik :)

HeNRieTTa JoSe said...

moga semuanya selamat yea...

JaSSNaNi said...

moga perjalanan berjalan baik... insyaALLAH... aminnnn

NM02 said...

sane sini dah start bah

cuaca pun tak menentu

kl asyik ujan, jalan jem tak hengat

aduss.... kejong kaki dok dalam kete walaupun tk drive

hehehe

Kakizan Omar said...

amin... mudah mudahan.. semoga semuanya selamat.. :D

ieda said...

ye ke dikk
syokkkkkkkkkkkkkk nye ekekeke
dah lama x banjir ! lalalal

eh eh .. akak cuti , tuu sebab x tahu kat megamall tuu dah naik airr .. situ selalu macam tuu .. nak2 bila lama sikit ujan nyee ;)

mama_umar_maryam said...

moga x affect sgt tmpt leily k..tkcare

Tihara said...

haa megamall tu dulu mmg tempat lepak akak masa tunggu mak kat kuantan dulu..dasat kan

Riedaffya ibrahim said...

jalan banyak yg da buka..

Siti Hayati S.hamid said...

Lalu kg tanggol la kak leily :)

mamalieyna said...

aduhai sian org2 sane.. hrp2 makin kurang hujannya...

tcare~

lieyalatif said...

tekejut aku sampai kat area bandar ..tu leh naik airkan ...kat megamall tu takpenah2 kan leily naik air?...

ko hati2 tau...bawak keter slow2...agak2 mcm makin teruk amik je cuti bencana alam...eh ade ke cuti tu heheeheh

norhidana miswan said...

terperanjat tgk kt metro bandar kuantan banjir gitu... sian nyer... dhla nk naik sekolah dh ni

Cho Zila said...

hujan oh hujan... rahmat... namun hati2lah ...

Ujie said...

td mlm suami saya baru fly ke tganu. Pg td katanya kena naik bot ke tmpt kerjanya. risau gak..doa jelah.

mia izzati said...

kesian tengok org pahang..banjir terukk kan..

Kakzakie said...

Harap beransur surutlah Leily. Kakak dengar berita dah ada mangsa terkorban sorang tu yg sedih...

Amanda Suria said...

musim kot..tp mmg kesian ngan mangsa banjir..

maszmadi said...

moga banjir x teruk sangat yerk.....

Daddy Ziyyad said...

Agak agaknya, dalam masa 2-3 hari akan datang ni, makin teruk tak banjir nya?

Saya dah rasa pengalaman 'musim tengkujuh' ni 3-4 hari lepas..hihihi..saja nak merasa..gi tido kat Dungun..nasib baik sempat balik Shah Alam!

Cikgu Ma said...

moga banjir semakin pulih...

Nisah Idham said...

Salam Ukhwah..
Nisah jalan-jalan sini melawat daerah hehe.

>> skang sana sini musim banjir.. ptg ni hubby nisah nak ke kelantan, harap2 negeri tu tak berapa lah ade banjir ye..


p/s: terima kasih singgah blog nisah, done follow sini (^_~)

eiya said...

mujur umah mertua tinggi klu tak sure naik air jugak..coz area setiu teruk gak..

Qhaifa Nur said...

klau tgk keadaan banjirnya takut...
moga semuanya akan pulih seperti sediakala...

ieyda said...

kak, kene hati2 sekarang nie. air naik ngan cepat. takut xsempat nak lari je...

LYAfrina said...

a ah..keadaan kt kemaman ni truk dok oh lalu..1st tie lya tgk bjir seteruk ni




Related Posts with Thumbnails