Wednesday, February 29, 2012

WW #5 - Kakikukekeko


As salam..


 ;-/ 


A gifted 4rm him :-








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, February 28, 2012

dpt MC seminggu..


As salam..

Minggu ni bersiaran dr umah, 
heaven!!!


Bukan MC swasta, MC kerajaan okeh
Jugak bkn MC beli yg kuo paper Metro bebaru ni..

Mengikut pengalaman kebiasaan,
Aku bkl menerima MC lagi,
Plg kureng pun sebulan!
X leh aktif sukan 3 bln lamanyer.. ;-p


Naikla berat aku kali ni,
Makan tido- makan tido..
Hancusss diet aku!

Nk taw psl ape...
nanti kedian aku crite ..








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 27, 2012

Blues Untuk si Suami


As Salam..


monday blues!


pstt, 
toksahla duk tenung gambo si Models,
sila baca pesanan utk suami tu... ;-p
credit : iluvislam.com








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, February 25, 2012

bila aku tersalah SELUK.. ;-p


As salam..


Rutin mingguan aku yg jugak surihani surirumah ni..
menyeluk poket sluar asben!

no-no-no, bkn time die pakai okeh.. ;-p
tp yg dh digantung, tunggu nk masuk washingmachine lah!
ntahahapeapekan!..

Time seluk- menyeluk,
gumbira la bler ae khazanah tinggalan yg leh masuk tabung..
tp kali tu aku seluk tetiba dpt surat..

terus hatini curiga,
surat pajak atau surat chentakah itewww...???


*




*




*




*



ternyata,
ini bukan jadual gaji semakan semula SBPA yg dinantikan.. ;-p

taw tak apedie tu??

ape lagi...
jadual pasangsurut air la,
complete data!
mancing punyer penangan.

huh!.. ;-p








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 23, 2012

To-Do-List Alam Perdana




As salam..


dpt kunci umah on 7 feb. 2012 aritu..
dlm kepala mula berkira² nk ejas itu ini.. hehehe
dlm pd tu, maka bermulala pengaliran wang kluar .. ;-p

honestly, aku tataw apa ptt dibuat dlu..
maklumle, ni pestime nk manage umah baru sendiri..
nk deko lebih², mmg bajet mau bg sewa je..
kl blh, seminima mungkin aku hadkan tuk deko² ni..
sume pakai $$ beb!


Credit : Zaikulim 
(i) Lampu, kipas..
BW punyer BW, ramai yg suggest pi cari kat area Puchong..
depa kata murah banding ngan tempat len..
tp costing plak nk gi sana, kena survey area kuantan ke camne..


Credit : Sumijelly.com 
(ii) Grill
mmg yg ni masih kategori pes priority, x kesahlah de org nk sewa r x,
nnti x psl² ilang abes lampu, kipas, wiring dlm umah kena kerik di penyamun tarbus!
keselamatan harus dititikberatkan.. =)
nk wat cenggitu aje, simple but nice..


Credit : decodir.com 
(iii) Tile
ada certain part yg blom psg tile..
ni kire wajib buat psl ape, tak sedap la mata mandang.. ;)
nk beli yg murah² aje.. hehehhe



 Credit : akma80.com 
(iv) Kitchen Kabinet (Basic)
yg ni depend on bajet!
buat yg basic tabletop dlu ke camne..
kalo tak, si penyewa pandai² la nk idop ..
carik sendiri la beb! hehehe.. si owner dh pokaiiiii


Credit : aainaa-nadirah.blogspot.com
(v) Extend Dapur
blkg dapur masih berbaki lebihkureng sekangkang kera tu..
blh wat tempat laundry, leh jemur baju situ ke..
nk jemur dpn kang, time pegi kije ada..
blk tinggal hanger je.. ;-P.. huhuhuhuhu..
yg ni pun depend on bajet!




mmmmm...
ape lg yg perlu buat masa ni yer kengkawan????











by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 20, 2012

Alya Scissorhands!


As Salam..

kalo ritu si Alya jumpe razor & dh hampir cukur kening
terbaru .. jumpe gunting janggutbuluidong abah die
pi gunting rambut si Alice in the wonderland plak.. ;-p
abess kontot rambut patung tu..
seb bek yg free dr happy meals,
kureng sket geram!!!

tengok ni,
dh hampir botak dikerjakn..
: view dr dpn :
:view dr blkg :


hal keselamatan anak punyer psl,
kekadang tu aku sendiri lupe mane letak gunting, jarum,
pisau ke, ape2 yg tajam n merbahaya..
kes simpan kot budak Alya men ni lah.. ;p



p/s:
best sgt crite Edward Scissorhands dlu.. 
expert betul si robot Edward tu men guntingkan!










by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, February 18, 2012

Char Kuey Teow terbaeeekkkk!!


As Salam...

Inilah yg terbaeeek bg sy wat masa ni,
yg dh try kat area k. terengganu ni..

Citi Seafood 2,
dpn SMK Sultan Ahmad, Kg Losong, 
Kuala Terengganu


tengok dh bikin terliuq okes!!
rege sepinggan aku kureng pasti sbb bknnyer aku yg salu bayo,
heheheh... aku tlg makan je.. ;-p
servis die pn kire cptla jugak,
x de tunggu lama²..

dorang ni mmg takleh berenggang,
cam belangkas air laici.. hahaha ;-p

 salunyer kitorang akan order 3 pinggan char Kuey Teow spesel,
1 tuk aku, 1 tuk asben, 1 pinggan lg extra tuk kongsi separuh srg lg..
hahahah.. gler pelahap kan..
dh namanyer lg terbaeeek kan..
si Alya salu pow telur mata yg putih aje, 
hanya yg kuning tu jelah kitorang mkn.. ;-p


see.. licin!!


last picca,
budak suke pow laici.. 












by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 16, 2012

Bukan Hadiah Valentine!!


As Salam..

skali skale perlu gak tuko selera bau,
asik ngan bau masham sama aje.. ;-p

Ni la koleksi perfume baruku .. =)


Bajet mau pose like gambo kt atas.
tpkan, x psl² ada yg muntah darah plak..
so, enterprame yg ni dh la..

: mcm hantaran lak kan,
tempat hantaran adik aku kawen, pinjam ah skali wat gambo.. ;-p :

Kapel Set, Bvlgari Men + Women
Pilihan asben.

sebenarnya, aku ni x la arif sgt psl perfume² yg hot ni,
skrg ni duk pakai CK One, tu pun ehsan asben gak..
koleksi biasa BodyShop la, takpun Avon..
yg jimat bajet aje.. ;-p

so tataw la perfume ape yg best²,
yg bau wangi²..
sesape yg mmg perfume lover,
could u drop down any suggestion, plisss!!!
mane taw Org tu sudi lg tambah koleksi bini die ni.. ;-p 

unexpected...
asben order senyap² my febret perfume,
CK Crave...
wallaweiiii... syioook abes, ini betul² ho liaw..
syg nk pakai kot cpt abes..
tingat zaman berchenta ngan 'kekasih hati' dlu..
tqvm laling!!!


psstt,
mlm ni mlm jumaat,
kasi sembur wangi² taw..
ahaks!!!!!











by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 15, 2012

WW #4 - Jualan Gudang


As salam..


sharing info tuk perabeskan $$

Venue:  Terengganu Trade Centre (TTC) - Galeri B
Date : 15 Feb - 19 February 2012
Time : 11.oo am - 11.oo pm















by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, February 14, 2012

on 14 February..


As Salam..


sharing is caring! 
kopipes kat fb islam itu Indah

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar)”. –Al-Baqarah (2) : 120








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, February 12, 2012

on emergency leave!



As Salam..

harini sy cuti kecemasan!
eh term cuti cemas ada ke dlm perkhidmatan awam?
biasa cuti rehat ajekan..
inilah yg slalu boss aku bising, walhal die pun wat.. ;-p
huhuhu..

ekceli, my lil. one demam + a mild batuk²..
dr last week lg tp on-off ghitu la..
mlm td aku rasa agak bahang badan die,
dgr plak kat Perak nun ada virus baru dikenali 'rotavirus'
menular dikalangan kanak² n bayi ..
menakutkn lg, dh ada kematian sbb kes tu.. ;-(


so arini aku tanak lagha lg,
kena bw Alya pi klinik wlpn pd hakikatnye mmg dia tanak,
takleh biarkn lama musim skrg ni..

Dr.  ada gitau,
kl yg rotavirus tu biasanyer menyerang usus,
simpton awal demam, muntah + cirit birit.. 
Mujur gak dr. ckp Alya tade pepe yg serius,
paru² pun ok, cuma suhu tinggi sket dlm 36++ cel.
so far, diepn x de ciritbirit r muntah,
demam biasa je ni..


oh ye, ptg semalam aku bw Alya potong rambut..
ada org tua ckp.. kl bdk demam takleh potong rambut, kuku r else..
nnti demamnyer melarat..
eh, betul ke r just kebetulan aje kan..
huhuhu.. jgnla larat!
susah ati ibu tinggal mommie ni.. :-((







by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, February 11, 2012

Preview: Alam Perdana


As salam..


Alhamdulillah,
ini sajalah yg mampu dimiliki seswai ngan poket kami buat masa ni..

: view komuniti saya.. =) :

mmg umah yg kitorang beli ni x beso mane pon,
tp bolehla dijdkan aset tempat berteduh,
kitorang pun baru aje nk bertapak.. 
gaji pun x seberapa, tu pun belen dh takat idong.. ;-p

difikirkn umo pn kian hari kian meningkat bler lg nk wat,
kalo x ikat perut sket mmg x dpt sampai kesudah..
nilai hartanah makin ari mkn tinggi..
takpe,..pasni mkn megi ari² la, huhuhu .. ;-p

 
: dpn umah saya.. ,
bikin si Alya senyum meleret ..  =) :
 
: kan dh kata.. =) :

Rezeki awal, 
target before age 35 nk ada umah dipermudahkan oleh-Nya..
tp mmg x terfikir langsung dpt secepat ini, 
maklumla loan MARA pun lum abes settle lg nih..

 
: view dr bilik saya.. =) :

memandangkan lokasinya di Kemaman,
& ntah bile aku dpt tuko ke sini..
maka buat sementara waktu ni difikirkan..
mau buat SEWA  aje dlu..

dr terbiar tanpa penghuni,
ada baiknya ada org duk 
+ masuk gak bulan².... ;-)

syg tu mmgla syg bler umah baru tp nk bg sewa,
tp apakan daya...
feedback dr JPA pun x de lg psl pertukaran ni.. ;-((








by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 9, 2012

Pelupusan Aset Alih Kerajaan 2011


As salam...


Alhamdulillah, 
target SKT 2011 aku tlh mencapai sasaran,
wlpn terpaksa delay hingga thn 2012 atas sbb² tertentu
+ jengkaut a.k.a case ehsan dr pertanian negeri masuk workshop.

beribu² lemon time kasih diucapkan pd sume yg terlibat
secara langsung atau tidak terutama 2 org saksi penting,
ketua stesen, ketua pekerja & pegawai² lain atas segala kerjasama yg diberi.. =)

pd mereka yg tataw procedure pelupusan harta kerajaan ni,
bkn senang weh nk lupus harta kerajaan ni, byk sgt procedure..
ada aset yg kena mkn tahun nk selesai..

 
: peace!!! *aku failed sokmo wat peace.. ;-p*
interprem incharge la dlu neh :

Ekceli tataw pelupusan dibuat aritu, dpt kol ckp case dh siap servis,
kire oncall la.. ;p sbb tu aku masuk site pakai baju kurung, melaram sakan je..
hehehehhe.. nk wat mcm mana, mls nk postponed² lg..

Oleh kerana procedure pelupusan kali ni cara musnah- tanam,
maka terpaksa pinjampakai case pertanian negeri, skali ngan lori.. =)


segala lapisan pegawai pun turun padang sama,
mmg aku x expect mereka dtg psl korang tgk senirila tapak pelupusan kitorang ni,
mcm hutan dh jadinya!
pacat kemain lg banyak, geliiiiii weh! 

 aku plak lupe nk amek kasut kuning phua chu kang,
jadi.. redah ajela!

see.... kantoiiiii! 


semasa pelupusan dijalankan sempat lg posing tauuuu.. ;-)

Harusla sengih sampai ke nampak taring tinge,
bebanan kije thn 2011 dh selesai..
yes, pasni leh bersandar lega sebentar!...

: mrs. koya :











by: Leily

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails