Friday, June 29, 2012

Pompuan Only : Libresse Pure Fresh


As Salam..




la ni, time dtg bulan.. sy gemo gune jenama Libresse. Ala, yg iklan die Yuna & Adibah Nor tu.. Kreatip tau iklan die, ai suke.. =D . Asben sedia maklum tp kureng arid sket kategori² yg ada, asal nama Libresse aje amek wlpn pantyliner time 'pengeluaran' banyak...


Terbaru ni, Libresse ada kuokn pad Libresse PureFresh Green Tea Odor Control yg mana Odor Less = bau yg kureng menyenangkn tu kureng. Kesegaran dpt dirasai sbb ianya dpt serap bau yang kurang enak sambil bebaskan aroma kesegaran teh hijau. Segar sepanjang hari, nk lg time duk opis 8jam tu.

nk dpt sample percuma, korang sume blh isi form die kat FB Libresse ni. Tp gambo kat bwh ni aku beli okeh! Nk tunggu sample kot lambat lg sbb br aje fill d form. Yang beli ni aku dpt free papersoap lg. Ternyata best wooo pad baru ni!... =D


kat SINI ada keterangan  lanjut psl Libresse ni!



sesambil tu, lehla try men game Odor Fighter ni. Berpeluang bolot sejumlah wang, who knows kannn???












TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, June 28, 2012

on 6th yrs Besday Alya


As Salam..



sedikit crite psl besday Alya ke- 6 thn awal bulan lepas. Dari bln 5 lg ari asek duk tanya mommie ärini bulan brape? Bile mommie ckp bln 5, die jwb maren*semalam* bln 5 dh, arini 6 la plok. Kang lps 5.. 6 ;-p. Beri penerangan panjanglebo pun bkn die nk dengar dh, yg die tau.. bilenyer nk wat besday die???

Mmg dr kecik lg sy x pernah wat besday Alya secara besaran panggil kawan² ramai. Buat mmg buat tp internal ajela, ngan kuarga, adikbadik n sorang dua anak jiran sebelah umah. Since die dh beso, masuk skolah ni kawan pn bertambah, so asben suh la wat sket majlis. Sari sblm tu ada wat tahlil arwah sket kat umah mak sedara aku, so kira last minit prepare ape yg patut. Takde gantung² belonnyer, menghormati arwah ayah yg masa tu x sapai sebulan kembali ke alam yg nyata.. ;-(

Alhamdulillah, walaupun kecik² mostly epi tgk anakdara ku itu epi. Sampai ke malam masih ada tetamu dtg. Suke sangat!!! Hilang sedey mak sy jap ngan gelaktawa, usikmengusik sedaramara.. =D

 besday gurl yg sempoi, tade gown² meleret..
maknyer sibuk kt dapur tgk anakdara dh siap dh..

si manja abah,
nk jugak abah die pegang time cake-cutting tu..;-p

 Sket je pon aku snap gambo mase tu, sibuk duk melayan tetamu katakn.. ;-)



**********


Ni plak sambutan kat skolah Alya. Saje wat suke² bg classmate dorang epi sket. Picca ni sume cekgu Alya yg tlg snapkn, mommie tinggal suh cekgu tlg amek gambo time majlis tu.

pun kek angry bird =D


Suke sgtla dorang cekgu cakap sbb aku bg goodies set alat-tulis satu sorang + makanan sket. Seb bek sekelas tu sket aje muridnya, kalo tak kopak gak mak pantin ni.. hehehheh







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, June 27, 2012

WW #13 : Zikir Paling Mulia & Mudah


As Salam..







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, June 26, 2012

Pitstop @ Cameron Highlands


As salam..


sambung blk crite psl Cameron Highlands kami,
wlpn sekejap je touchdown sana, blh lg split more n3.. =D

Utk sejukkan enjin keter yg terperangkap dlm jem stoberi,
kami mengambil alternatif berhenti mane² tempat yg seswai.
pes, berenti kat apenama ntah, tepi jalan aje tempat ni.
lupa la nama ape, tp tempat org beli stoberi.. =D


singgah je , bajet nk suh si Alya petik seniri,
sekali dh ada warning note!


beredar & teruskn perjalanan tp sempat beli sekotak stoberi.
habes dibedal sekelip mata Alya sorang je.. ;-p

pastu, checkpoint  kat Taman Rama².
Ekceli thn 2008 dh masuk sini,
bertiket, rege x igt sbb bkn aku yg bayo.. =P



perjalanan diteruskan dlm keadaan kete merangkakrangkak..
terlalu ramai yg biadap, men potong Q.. gerammm btol!
time tu sume men nk cpt aje, yg len tau nk lambat.. ;-p

melepasi peakpoint jem, pasar malam Brinchang, kitorang trus ke Tanah Rata.
misi msh mencari bilik² yg kosong wlpn taw keberangkalian ada sgt tipis!
lgpun meter tangki perut dh merelip time tu, msg² mmg kebulur..
berenti makan steamboat kt Tanah Rata,
fuhh.. licin 3 org bedal! yummeh!!



misi bersambung ke Ringlet plak, harapan masih sama - BILIK KOSONG!
pun tadak, dh putus semangat..
alang² dh suku jalan men lap, asben meneruskan perjalanan..
balik KL mlm tu jugak ikut Tapah, jalan die terrible giler hokeh!
sape yg pernah lalu taulah!

Kirikanan cerun menanti, dhler malam bute..
tak terjangkau akalku tau! muntah ijo!
dhla tadak selisih memana kenderaan nk nek CH,
dlm 10km gak brla dpt folo kete dpn, kire cam convoy la.. =)
b4 tu, asben suh cari VCD mengaji pn x jupe, ngeri seh jln die..
abes doa aku baca, ngan doa² mkn skali.. =P

Memandangkn dh pegi CH ni time cuti skolah aritu,
maka dgn itu aku x join skolah Alya wat lawatan CH lastweek..
Alya pun tanak pegi, awl² lg die bgtau cikgu..
ntah ape reason die aku pn die x tau!.. ;-p

sekian cuti² CH yg jemcoil.. ;-p
tgk majalah 3 bebaru ni, tingin plak nk ke Legoland Malaysia, Johor kan..
opening bulan sept-2012 ni,
InsyaAllah.. mulalah menabung dr skrg.. ;-)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, June 24, 2012

Hargai Dia Sebelum Terlambat..


As Salam..


: siyes sedih gambo nih :


Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.
Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu.
  Bila mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang.
  Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai.
  Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”.
  Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah

Tetapi

  Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”.
  Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”.
  Bila kita menangis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki.
  Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena.
  Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.
  Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga.


credit: Islam Itu Indah fb



**********************************************************



Ahad last week, depa kata Hari Bapa. Pegi n blk kije dgr radio berderet duk bg ucapan sempena hari bapa nih. Sepanjang jalan ku tahan sebak di dada. Meruntun jiwa sesgt! Beruntungnya sesiapa yg masih ada insan bergelar ayah ni. Kdg tu terpikir gak, nape nk tunggu hari tertentu baru nk ucap itu ini, nk bg itu ini.. Bimbang kot tak sempat je cam dlm bait² kata kat atas tu. 

on 17 jun tu jugak, ulangtahun kelahiran mak sy yg ke-56 tahun. Kira beruntung gakla aku kerna masih ada Mak yg perlu dijaga, dihargai, dikasihi dan ada ketikanya tempat bermanja.. pada Ma, semoga dipanjangkn umo, diberi kesihatan yg baik utk memperbaiki amal ibadat kepadaNya, dirahmati senantiasa Oleh-Nya & jgnla sedey² lg. Salu sgt dgr sedusedan tanges Ma pepagi ari. Yela, mane mungkin tak sedey kehilangan org yg dh 35 tahun bersamanya suka & duka. Sekelip mata plak tu, langsung tak terduga!

Apepun.. InsyaAllah, anakanda akn sentiasa bersamamu..




yg sebenarnya aku rinduuuuu....

: miss this time much! :






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, June 22, 2012

Menu Bilis Goreng yg simple but mabeles!


As Salam..



Dah ketandusan idea nak masak ape tuk bukak pose bebaru ni. Tapi time BW kt blog kengkawan jatuh dtg selera plak tgk bilis goreng die. Btw, ngan tq Dana perkongsian idea masakmemasak ni.. =). Siyes, tak pernah terpikir plak b4 ni.. heheh..



Alhamdulillah, selamat menjadi hidanganku pd ptg itu.. =)

kalo ada yg nk tanya resepi Bilis Goreng cenggini, ala.. mudah sangat. Bahan utama die ofkos la bilis, basuh sket pastu goreng kasi krupkrapkrupkrap sket. Dh nampak cam nak garing tu, masukkn bawang besar (mayang)& bawang putih (ketuk aje). pastu tambah la serbuk perasa ke hape kasi ada rase sket. Nak bg makin berselera, laju lagi tambah nasik, masukkn cili yg dipotong. Suke atila nk pedas letak la extra. Eh lupe, nk lg menarek.. renjis kicap sket... =D

okeh, siap. Makan ngan nasi kosong sgtla mabeles ni.

Selamat mencuba.. =)





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, June 21, 2012

Bila Tarikh PRU-13 ni???


As salam..


Arini gian bebeno nk menaip panjang².. ^______^

-sekadar gambar hiasan-



last week, aku dipanggil lg utk taklimat ulangan (Taklimat Pertama PRU-13) nk hadapi PRU-13 ni. heheh, kemain aktif lg aku kan, asben perli nk jd ketua wanita ker? Eh, sori.. ni tade mengena ngan parti politik tau, secara sukarela ni. suke sbb dpt pengalaman, samping tu dptla $$ sket, heheheh.. =D (Pengalaman PRU-12)

Banyak gakla penambahbaikan utk PRU-13 akan datang ni, korang jgnla terkejut plak yer!

slh 1nya, penggunaan dakwat kekal utk pengundi. Mandatori okeh, calitan di jari telunjuk kiri para pengundi, ala² inai. Tp bknnyer keseluruhan kuku tu, mcm sebaris gitu je. Suci, tiada bahan kimia merbahaya & sah dibawa solat katanya. Di fahamkn jugak, calitan tu akan kekal dlm 3-4 hari jugak, so memana yg cadang nak nek pelamin tu, nk berinai kena pikir la yer tarikhnyer kot kena time mengundi plak.. heheh

-mcm ni la lebeykureng (google)-

pihak SPR pn katanya ada menimbang tuntutan dr BERSIH psl tempoh berkempen 21 hari tu, mebi dorang akn bg dlm 14 hari kot..

lain² yg korang tak ptt tau, tp kerani mengundi ptt tau tuk PRU-13 yg dtg,
SPR akan guna cop ganti penindik pd kertas undi. Aku as kerani mengundi no. 3 amek peranan nila. Tp biasanya kitorang rotate je..

Jugak penting tuk kerani mengundi ni, kitorang sume diwajibkn mengundi pos kecuali bertugas di pusat mengundi yg sama. Ok je aku ni sbb aku bertugas di Dun Seberang Takir, mengundi di Dun Wakaf Mempelam. Leh tahan gak perjlnnya. Dibuatnyer ada demontrasi jalanan, tersekatla aku.. huhuhu..

kalo ade yg surf bile pilihanraya umum ke-13 ni diadakan?.
Jwpn penceramah SPR aritu gitau, dlm masa terdekat ni. Kalo parlimen x bubar sblm 15.6 baru ni maka lepas raya la jawabnyer. Dorang takkan wat dlm bulan pose, letihh wooo! Selewat² April 2013 PRU-13 akan diadakan, tp aku jangka pas raya ni. Dlm bln 9 ghitu.. hahah, memandai aje aku jangka kannn..











TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, June 20, 2012

Testing Update Blog via Handphone

As Salam..
Testing, testing.. testing 123..
Org len dh maju kedepan, dh lama apdet blog guna bendalah ni..
Tp mak br aje terhegeh2 nk guna, oh no!
Apakn daya, x dapek den nk mengejo teknologi henpon yg kian canggih ni..
Ni pun ehsan en somi slps die tuko gadjet baru..
Cam biasa, yg oldies ni dicampak pd binila..
Huhu..  takpe, itukn rezeki.. =D

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, June 19, 2012

Bawang Putih Baik utk Kesihatan


As salam


Byk khasiat terkandung dlm bawang putih ni sebenarnya..
patutla ada kawan sy yg suke bebeno jeruk bawang putih ni,
depa kata sedap + baik tuk melawan kanser.. ghupenyer!
tpkan, sy taleh telan benda alah ni mentah², tergigit dlm makanan pun takbleh.. ;-p
camne tu nk sihat?



korang camne, blh????





1. Mengurangkan risiko strok 
Bawang putih akan merangsang penghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah. Ini akan membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko darah tinggi dan strok.

2. Mengurangkan risiko kanser 
Bawang putih kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan free radical di dalam darah. Ini akan mengurangkan risiko seseorang mendapat kanser.

3. Anti bakteria dan antivirus
 
Sejenis bahan Allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob. Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya.

4. Antiinflamasi 
Kajian juga menunjukkan bawang putih mempunyai bahan antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi pada arhritis pada sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.

5. Mengandungi banyak iodin 
Kandungan iodin yang tinggi di dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap hypertiroid.

6. Membantu sistem pencernaan 
Bawang putih akan merembeskan gastric acid pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan.

7. Meningkatkan sistem imunisasi 
Ya, terdapat kajian yang mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak 2 hingga 3 biji sehari selama tiga minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih untuk melawan jangkitan dan tumor.

8. Mengurangkan kolesterol dalam tubuh 
Kandungan Di-sulphide di dalam bawang putih membantu menurunkan nilai kolesterol di dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung. 

credit : Laman Kongsi











TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, June 18, 2012

Cameron Highlands - Kerja Giler!!!


As Salam...


Ni la crite jln² cuti skolah aritu,
haah .. jln² la sangat khaaan!!


Alkisahnyer, asben suggest nek Cameron Highlands cuti agong aritu..
asalnyer aku bantah psl tau ajelah cuti skolah + cuti am ni,
Konpom sumbat lemak punyerlah! hotel pn konpom fully booked.
+ plak arwah ayah br je meninggal, mood bersonot tu mmg kureng la!

tapi bler tgk kesungguhan asben cuci sandals Alya mlm² bute,
& ckp kesian si Alya terperuk kat umah aje sepanjang cuti, aku mengiakn aje..
serba salah aku dibuatnyer, lgpn, itulah pebret place aku dr kecik lg.. =D
last pi pun tahun 2008.


okeh, bertolak dr umah sekitar jam 9.30pg,
lalu ikt Tasik Kenyir- Felda Aring, kluo ikut Gua Musang- Lojing..
sesape yg cadang nk lalu ikut Felda Aring ni aku suggest pi siang arila,
psl ape jln die kire teruk jugakla.. lobang sana, lopak sini!
Alhamdulillah, tade ape² yg x diingini berlaku.

sapai kt Kuala Terla jam 3.30ptg, tuko dreba aku yg drive dr Gua Musang lg
mmg mencabar gilerla nek bukit cerun kirikanan ni..
tp asben rileks aje membuta ngan Alya, huh!
panjang plop mukadimmah.. ;-p



sapai situ dh start jem, TAK BERGERAK langsung..
dkt 1jam lebih la dari Kuala Kerla ke Tringkap.
masa tu gakla pundi kencingku pn dh penuh!
Alya plak nk beyat, dh taleh tahan katanyer.
tahan nyer tahan, pitstop kat Bee Farm utk proses perkumuhan ni..
x amek ape² gambar, sentap tgk ramai sgt umat manusia!
apepun asben ckp isi tank perot dlu,
dlm pd tuk asek mintak doa moga² ada la bilik yg 0 tuk kitorang..
hahah...

moral of d stori,
jgnla gatal² nk pi CH time cuti skolah , dh la x booking bilik dlu..
ini ler pekdahnyer, padan la muka aku!
tak sapai 3jam pijak kaki sana, dlm kul 10pm ghitu kitorang pun blk KL.
lebeykureng pandu lalu aje CH ni.



tpkan.. sblm tu sempat gakla 1,2 tempat kite pitstop,
nntila free² ai up n3 kat sana.. =)










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, June 17, 2012

Israk dan Mikraj (27 Rejab) - Amalan & Peristiwa


As Salam..


Sharing is caring,
wlpn takde hadis sahih,
yg baik dijdkan teladan, yg buruk dijdkn sempadan
semoga kita semua dpt manfaat drpnya..


-gugel image-


Israk dan Mikraj ertinya Rasulullah SAW dijalankan dari Mekah ke Baitulmaqdis di waktu malam dan diangkat ke langit bertemu Allah SWT dan untuk mengambil kewajipan solat 5 waktu dari Allah SWT.

Malam 27 Rejab

Beramallah bersungguh-sungguh dengan berjaga sepanjang malam bagi melakukan ibadah solat-solat sunat, beristighfar, bertahmid, berzikir, bertasbih, berselawat dan berdoa. Bersahurlah sebagai persediaan puasa pada siangnya dan amal ibadat yang lain.

Amalan Malam Rejab

  1. Solat sunat Tahajud 2, 8 atau 12 rakaat.
  2. Solat sunat Tasbih, Taubat dan sunat witir.
  3. Beristighfar 70 kali, 100 kali atau lebih..
  4. Berdoa.
  5. Memohon keampunan diri dan ibu bapa.
  6. Berselawat, berzikir dan bertasbih sehingga fajar subuh.

Banyak lagi ganjaran dan fadilat yang Allah beri jika umat Islam beribadat sepanjang Rejab. Berpuasa sunat adalah antaranya. Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari Israk-Mikraj.

Beberapa peristiwa penting telah berlaku dalam bulan Rejab, antaranya:
  1. Peristiwa Israk dan Mikraj (27 Rejab)
  2. Malaikat Jibril melakukan pembedahan ke atas dada Rasulullah SAW.
  3. Diperlihatkan keadaan syurga dan neraka melalui Rasulullah SAW.
  4. Nabi Muhammad SAW bertemu dengan Rasul-Rasul terdahulu.
  5. Solat lima waktu difardukan ke atas umat Islam (malam Israk Mikraj)

Peristiwa Israk dan Mikraj ke atas Nabi Muhammad SAW. adalah perkara besar yang berlaku dalam bulan ini. Baginda telah di“Israk”kan (dibawa berjalan) dengan menggunakan `Buraq’, dari Masjidil Haram di Kota Mekah ke Masjidil Aqsa di Baitulmuqaddis, Palestin serta di“Mikraj”kan (dibawa naik ke atas) ke Sidratul Muntaha untuk mengadap Allah SWT. Di mana dengan izin-Nya, Solat 5 waktu telah difardukan ke atas umat Islam melalui Rasulullah SAW.

credit : http://shafiqolbu.wordpress.com/2011/06/27/amalan-dan-iktibar-peristiwa-israk-dan-mikraj/
   
Lagi peristiwa terjadinya Israk Mikraj ni korang leh baca kat SINI









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, June 12, 2012

Sebulan Yang Lalu..


As Salam..



Hari ke-30 dlm kalendar Islam arwah meninggalkn k & kluarga, genap sebulan pemergiannya..

Rindu pd arwah hanya Allah yg tahu. Segenap pelusuk rumah ternampak je kelibatnya, nk lg waktu pagi & maghrib. Arwah adlh jam locengku di subuh hari.. =). Bunyi moto nk pi surau yg arwah bawak sewaktu kemalangan berlaku mengejutknku dr lena dibuai mimpi pg hari. Tp kini, tinggal kenangan semua.. ;-((. Abang arwah (bapa saudaraku) ada menasihatkn kami yg dlm masa 40 hari ni roh arwah akan sentiasa balik tgk keluarga, nantikn sedekah jariah, doa dr kami. Selepas itu arwah akan blk setiap mlm Jumaat. Kl blk tade apa² doa  sedekah utknya, sedih arwah katanya!... *nanges*

Ptg semalam ke pasar minggu, biasanya aku akan beli makanan kegemarannya, Apam Balik, Kacang Rebus & Bubur Chacha, yg mana kami berkongsi kegemaran yg sama. La ni sume tu mcm x bukak selera aku dh, sayu je tengok.. huhuh. Beli makanan kat Mak pun dh jd habuan kucing, memasing tade selera. Periuk nasi pn lama dh x beroperasi.

Ni cerita sebulan seblom arwah menghembuskn nafasnya yg terakhir, 13 April 2012.


Adik aku tag gambo ni kat fb, time tu kitorang kt KL, ikut asben meeting. Katanya arwah bosan Alya tade kt umah, beria ajak adik aku pi Pulau Warisan walhal seblom ni mana arwah ni suke berjalan. Hobi die sama mcm aku, ada masa free tido aje..=D. Dlm gambar tu, arwah pakai baju asben bagi. Ekceli ada 2 lai sama pattern ghitu. 1 asben, 1 arwah. Sedih katanya arwah slalu dpt baju yg die tanak aje, terus die beli baju baru utk arwah..

Kemain sukati arwah dpt baju baru, siap gantung. Nk pakai raya katanya.., 
tp, tak sempat.. ;-((((


Aduhai kenangan, peritnye kehilangan mereka yg kita sayang!! 
InsyaAllah, doa dr kami tidak akan pernah pudar untuk arwah..

Ya Allah Ya Tuhanku,
Ampunkanlh dosa arwah, 
peliharakn arwah dr seksa kubur & api neraka,
tempatknlah arwah dikalangan mereka yg beriman,
& cucurilh rahmat ke atas rohnya..
amin!!!!







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, June 11, 2012

Crocs- Off Season Clearance Sale


As Salam...



Ni salah 1 agenda tersirat aku ikut asben pi KL aritu.. ;-p
kalo nk ke KL, pastinyer aku akan check web ini dlu.. =)
biasalah.. peluang yg ada harus dimanfaatkn sebaiknya, khaannnn??

Sebenarnya, dh lama aku aim nk sarung crocs,
tapi $$ normal die mak aihh mahal jugoks, mcm $$ Teva,
aku prefer Teva lg sbb more to ranggi.. =)
salu gakla msk cucimata butik Crocs kat ECM tu, tp kuo ngan tangan 0 je..
sayang $$$ aihhh tgk rege die, heheh.. ;-p

kebetulan de off season clearance sale Crocs tu aku try le usha skali..
"kena pegi ni wlpn x beli ape², rasa x complete dh tau x pi.."
 hahaha, giler nyer mindsetkan...!!! 
dlm masa yg sama jenuh gakla aku & asben meng-gugel mane lokasinye,
Alhamdulillah, sampai je tanpa mkn buah langsat *sesat*.. ;-p

ok, iniler hasil rembatan saya..
berbaloi kena beratur dlu, berasak² pilih- memilih,
dhla msk dlm outlet kecek tunggu de yg kuo dlu, huh..
seb bek de yg berkenan, tp utk asben n Alya tadak yg berkenan di hati mereka..;-p

ni febret saya, terus pakai tauuu!
suke pattern die, esp. kt blkg tu..
aarghh... feeling remaja ghitewww...


belakang die sgt cun meh!!!
Lily Hello Kitty Flat, normal RM180


Carlisa Leopard Flat, normal RM249
aim Malindi, tapi tadak! 



all 2 pairs tu dpt rege RM100, berbalooooooiii² kan???
mmg kena beli genap utk dpt rege camtu.. =)) 
off season pun off season la, janji shantek lg.. 


b4 tu sempat rembat flat ini kat SOGO..
 ishhh.. nafsu - nafsu, 
padahal kaki ada sepasang aje.. ;-p


apepun a biggggg 10s utk asben yg layan napsu membeli aku ni..
mmg aiiii lap u lebih r.. ;-x
hapeee... masuk aje kete die ckp..
"awak duk diam², part awak dh abes.. giliran saya pulak!"

zaaaas, memandu terus ke Kepong,
arggghhh.. aku mmg dh familiar tempat ni..


huh, Kepong Tackles - syurga kaki pancing la konon..
huhuuh.. layan ajelah..
janji ape yg dihajati memasing tercapai..
 ^___________^







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, June 8, 2012

Ulangtahun ke 6


As Salam..



Alya Husna anakku,

arini pejamcelik pejamcelik tlh genap usiamu 6 thn,
dh besau kan, dh skolah, dh pandai abc, dh pandai alif-ba-ta,
& plg Ummi x sangka awak dh blh baca buku, perkataan yg panjang tanpa mengeja wlpn gagap² pun.. =D
Syukur Alhamdulillah wlpn lwt msk skolah awak ttp terbaeekkkk!

awak pun dh boleh sgt pun tlg Ummi  amek ituini kalo disuruh .. =)
suh kemas bilik, sidai tuala, amek air, on kipas/ tv...
psst: kdgtu memberontak jugak, heheh.. biasalah kannn..
dh boleh mandi seniri, basuh beyat seniri, apa lg erk.....??

Tp cuma satu lg yg still taleh lg...
awak msh blom blh jd kakak yg sulung la, hukhukhuk.. ;-(
wlpn awak bertegas tanak adik kononnye nnti taleh bermanja + ngepow Abah,
hakikatnyer Ummi & Abah slalu berusaha taw..
hahah.. kantooooiii ..;-p
Moga² awak akan jd kakak secepat yg mungkin, amin!!!!! *doa*

Ummi n Abah sentiasa sayang awak sampai bile², ketat² dunia!!
Ummi mintak maaf selama ini byk kasar dgn awak, Ummi taw Ummi bknlah ibu yg terbaeek..
tp itu bkn tanda Ummi x sayang.. Ummi sayang sbb tu Ummi marah..
Ummi nk mintak maaf jugak kl selama ni x dpt bg sepenuh perhatian pd awak, taleh bg segala kemewahan..
tp percayalah, Ummi nkkn yg terbaik utk awak..


apepun, kat sini Ummi nk ucapkan...
Selamat Ulangtahun yg ke- 6 anakku sayang!

Semoga Allah panjangkn usiamu, diperelokkan budi pekerti peribadi, dianugerahkan kecerdasan akal fikiran
serta semoga DIA sentiasa merahmati hidupmu, amin!!!


Salam Sayang,
♥♥ Ummi ♥♥








 



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, June 7, 2012

WW #12 : Cameron Highlands


As Salam...



was here on 2 Jun 2012|1530 - 2130hrs,
K.Trg - Tasik Kenyir - Felda Aring - Gua Musang - Lojing - Cameron Highlands
>_______________________<










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails