Sunday, January 20, 2013

Burger Bakar di Kuala Terengganu


 As Salam..


pepatah mat salleh 'better late than never' ni mmg seswai digunapakai utk n3 kali ni =). Mcm dh sedia maklum, burger bakar mmg fofular sket masa lalu sblm kehadiran fenomena durian crepe ;-p. Tp kat kuala terengganu ni aku dh byk kali try gugel mana tempat jual burger bakar cam wangsa maju, rawang style tu tapi hampeh.. tadak!

Berangan sampai menitis ayaq liur nk makan burger bakar gitu tak pernah putus hinggalah aku ketemu satu port yg dikatakan ada jual benda alah ni, di Pok Wan Kopitiam area pasaraya Hock Kee Seng Gong Badak. Terus ajak somi pegi.. =D



tu yg kami somi isteri makan. Dasar haloba, ode sorang satu penyudahnya tersandar kekenyangan x abes pun sebiji. hahaha. Tangki kecik beb, dh taleh habes. Yg kite mkn tu saiz plg kecik, rege rm6.50 sebiji.

Ni yg anakanda si Alya makan, pancake blueberi. 3pcs tak ingat brape hengget. Best jugak penkek die, mommie tlg perabes.. =)




Pas up status dh makan burger bakar pak wan kopitiam kat fesbuk [eksen sket], ramai yg komen ade 1 lg port sedap dpn hostel UMT [jln pantai tok jembal], Da Big Bro Burger.

Apelagi asben... jommm!!! no diet² dh.. =D






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

21 Sila Komen Disini ♪♫♪:

cik dah faridah said...

malam td tgk mjlh 3 citer psl beger gok..beger gergasi lg..terliur wase..

wan kopitiam tu dkt la ngan kiter tp kiter x ajin g pun..hahahhaha..sedap erk

mamawaiz said...

sedapnya...tak rasa lagi.kat pntai batu buruk pon ada..kat stall kolam renang tu

mama tisya said...

rawang beger bakar ada kt ganu tp tk sure belah mana..sbb aritu ada tgk diorang update kt fanpage...lpr plak tgk beger bakar ni

mieyza said...

banyok doh lening beger2 bakar kat teganu ni..maju doh lening..haha..kat pdg midin ada sutir, kat restoren Citi Seafood 3..gerai OMG burger..huhu

Ena's Palace said...

hahaha...mmg pun..mkn satu mmg xleh abihnye...sesak napas nak abis kn...pelan2 kayuh..

Nisah Idham said...

huhu sedapnye..
tak makan lagi..
sedey asyik dengar je dr kawan2.. kat Langkawi xde jual lah..

ieda immi said...

sedap nyeee
kat sini je x jumpe burger bakar nie lagi huhuh

Cikgu Ma said...

teringin gak nak try...

cheqna said...

Dkt ngn umh cheqna pokwan kopitiam ni...kat umt x try agi..

Cho Zila said...

okler kan merasa gak akhirnya.. akakpun dah cuba dan mencuba tapi belum berjumpa idaman hati..
kiranya akak still suka beger bodohtu...

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...rietta pown blom mam lagik...tpi doyan krep dah....sebab senang utk didapati...ekekeke....

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhh bestnya..abis ke tu?

saya ni bukan peminat burger sgt tp bila npk yg ni buat terliur je hhheee..

bole try bila pegi terengganu ni :)

norhidana miswan said...

puas hati kan dh jmpa heheheh

lieyalatif said...

alah ko tak yah diet2 la pompuan oiii...ko tu slim jek hah hehheeheh...betul ko...lepas satu ..satu fenomena hah...beger bakar la, durian crepe la.....kite laa tekejar2 nak mencubenye heheheehhe

BERT said...

gedabak besarnya.. tak pernah try lagi ni

Nafira usof said...

belom pernah makan lagi buger bakar.. nampak nye kena carik lepas nih~

izzah said...

Ramai yg kata sedap...mmg nk kna try kalau gini:-)

combi said...

drooling............

LYAfrina said...

kat kemaman ni pon ade burger bakr..kt restoran nyamuk bawah lembah..mmg sedapppp

Riedaffya ibrahim said...

kalo sedap bole cuba ni...tp jarang ke area gong badak ni...

suhaina laui. said...

dok try lgik. kna try nig




Related Posts with Thumbnails