Thursday, January 10, 2013

Steamboat area Kuala Terengganu : D' Ganu Seafood


As Salam


Dah lama mencari port steamboat terbaek di k.terengganu akhirnya ketemua jua =). Selama ni asek menerai steamboat Uncle Johny's aje..


tp make sure dtg awal la kalo weekend, bimbang x dpt meja. Mmg ramai pelanggan restoren ni tp servis mmg cpt. Suke, susun atur pun sedap mata mandang aje.  Kalo lambat sgt korang blh lepak kt dpn restoren tu, sambil bersaksikan bulan purnama, hahaha. Tadela.. mmg best port ni dpn tu nampak cahaya neon Pulau Warisan.



Model tak berbayar harus ada... =)



Ni set yg kitorang order. suke sos blackpepper die, sodap!! Yumehhh... bikin lapo tgk megi. Alya mmg antu megi, ntah brapa kali panggil waiter mintak tambah megi.


Harganya sgt berpatutan sy kira. Ada byk pakej, set of 4 org mkn or set of 8 org kalo tak silap. Tp saya amek yg set of 4 punyelah manyak, kenyang tak abes. Puas atila .. =)


peta lokasi:
maaf ye lupe nk gitau lokasi..

Lokasi Restoren D' Ganu Seafood ni kat Pulau Duyong,
masuk straight aje melalui simpang rumah pangsa/ mampu milik tu,
nampak deretan kedai yg menghadap Pulau Warisan.. 
situ ler tempat die!!

Kalau malam, feeling seh lepak situ..
nk lg dtg bercouple, aww.. =)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

23 Sila Komen Disini ♪♫♪:

intanfirdaus247 said...

Selamat pagi..:) steambot ..nyum nyum…paling saya suka kalu mam steambot , mam udang…favourite udang

Nad @ MamaZN said...

Kak, epot tganu dekat dgn bandar kuala tganu x?
Akak ada no contact org sewa kete x?huhu

lia said...

owhhh noted... boleh terjah kalau balik kg bila2 ;)

Alycia said...

macam best jer..

lieyalatif said...

suasana menarik la leily...cantik2 jek tgk....

dah due blog lieya bace pasal stimbot arini...terus terliur bagai nak rak ni heheheehehe

Kakzakie said...

Kalau tempat kakak steamboat buffet style ambillah apa yg kita nak tak kira tapi dia charge per person.

Best sesekali makan steamboat kan:)

SURIA AMANDA said...

aisey...lama x layan steambot..

Sue-Rya Qistina said...

hohohoho. saya suka mkn kt johnny's restaurant. mmg terbaik! sup tomyam dia mmg rasa original dari thailand. rindu pulak nak pegi thailand lagi :D

Saya Disini said...

sedpnye

mamawaiz said...

kat mane ni kak..nak try gak

Qhaifa Nur said...

kalau akak memang puas hati datang makan steamboat ni...
tempat ni pun cantik juga...

Miss Layaleya said...

nnti blk ganu nk g try la.. sdapnya steamboat!

Cho Zila said...

syiok makan steamboat kalau ramai2... baruler meriah..

Mia Kassim said...

Sedapnya sesekali makan steamboat......:D

cheqna said...

cheqna baru nok wat n3 pasal steamboat ni
hehehehe

-Sara- said...

kat mane ni..letokla details..nnti blk kg kita nok gi gok..hehe

Leeza Eelza said...

bestnya makan steamboat.. nti g kuala terengganu.. blh la usha2 tempat ni.. dulu msa bljr kat UMT boleh la selalu meronda.. skrg dah bekerja ssh nk turun kuala terengganu..

Riedaffya ibrahim said...

kene terjah le nanti..teruja nengok..

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah lagi rietta mam steambot yang ada maggi....looks yummy to me...bla trun ganu..bleh la try yg nie plak...

PSS...maaf rietta tag awk....http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/2013/01/25-random-facts-about-me.html

mama_umar_maryam said...

okeh.blh masuk dlm list nnt,hehehe

Ema Blog said...

buka sehingga jam berapa ni kak? ada kontek tak? next month nak ke sana

suhaina laui. said...

ni memang port kite huhuhu...bl la buleh jupe skali orp ;)

Izan Ishak said...

kat pulau duyong ye? kebetulan isteri kpd anak saudara izan yg kawen baru ni org situ. mesti dia tau tmpt ni...




Related Posts with Thumbnails