Monday, February 18, 2013

video baby 4 bulan kena dera amah indon


As Salam..


Berita jam 8 mlm ari sabtu, 16 feb 2013 sgt menyesakkan nafas aku..
sakit ati bebeno menonton video ni..
menjerit kami sekuarga..
mmg btl² gilak bangang punyer maid!






aku yg tgk kejap ni rasa menyirap darah time tu,
tak taula cane perasaan mak baby tu..
bkn stakat trauma aje..
mcm anak patung duk men lambung² gitu,
aiiii.. gatal tapak kaki rasanya nih!!!! [darah srikandi Tun Fatimah mula meresap ;-p]

kdg tu rasa tak puas ati jugak dgn permintaan pihak kedutaan mereka,
nak naik gaji, nak ada cuti, nak pegang pasport sendiri.. hah, turutkn lg!!
bile ada kes di dera majikan mulalah dorang buat demontrasi,
ni yg kes cani ni ape cer???
nasib tak mati budak tu kena lambung..

ishhhk, Nauzubillah!




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

17 Sila Komen Disini ♪♫♪:

mama ila said...

eee...mmg jahat betullah amah tu...xsanggup nk tgk lama2...camnerlah dia boleh wat camtu..mmg xde perasaan belas kasihan langsung..baby tu bukan main comel...sib baik xde apa2 buruk berlaku kat baby tu..

Mia Kassim said...

Ada tengo juga berita semlm...geramnya, rasa nak tumbuk muka pembantu rumah tu...nasib baik baby tu tak apa2....huhu

Amanda Suria said...

sakit hati tgok..berderau2 darah ni..memang marah betul ngan maid kurang ajar tu..

Nad MamaZN said...

Tu la cane bleh lepas maid yg mental camni
Saya taknak repeat tgk
Nnt saya yg meroyan kang, hee

mama sara nur said...

assalam
pasti geram yg melihatnya kan
hanya org yg tak berperikemanusiaan je sanggup buat gni
tu la kadang2 bukan di nursery shaja perlu risau tp ada pembantu di rumah atau hantar ke rumah org jg perlu risau dan pantau emmm mcm2 kan.
akak lebih rela berenti kerja dulu utk jg anak2 walaupun sayangg sgt pd kerjaya . alhamdulillah skrg anak agak besar baru mula semula walaupun sekadar guru taska

Rafhani said...

Aku x tgk sampai abih.Sambil tutup muka,tgk celoh jari.Betul kata mung leily,demand mcm2.Drama jer lebih.Sian parents dia.Kalo maid kene dera kemain demo depan embassy kita.Seb baik la org M'sia ni baik ati.

Elya Roza said...

td bg mak tgkk video ni kat youtube..terjerit2 mak elya tgkkk..
mental btol laa bibik tu..haishh!
lepas ni setiap rumah yg ade bibik... mmg kene letak cctv laa..huhuh

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul ngan kak ipar menjerit2 tgk kat berita semalam.mmg kejam kalau lah nurul mak budak2 tak tahulah perasaan masa tuh..aduhai gila n jahat tahap lebih dr binatang

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sakit hati tgk..geramnye...memang takde perasaan....kesian budak tu...

lieyalatif said...

ko percaya tak leily, aku sampai skrang tak tgk lagi....tak sampai ati kooooo...kang aku nangis teringat2 berhari2, berbulan2, bertahun2 kang.....

amah tu gile laa aku rase.....mmg aku bagi penampo berdas2 sebelum anta pi balai polis....

~aSHa~ said...

xsanggup tgk

Nafira usof said...

sampai sekarang terkesan lagi di hati.. huhuhu..
kalo nak harapkan zura tengok sendirik memang tak akan tengok video camnih.. tertengok kat berita TV3..huhuhuhu..
kesian sangat..huhuhuhu

wantie said...

benci tul ngan amah ni. yg mcm ni la patut kena dera. memang sah sah dia salah. benci.

kalau dapat. ku lambung dia. hambekkkkkkkkkk. blah balik indon la lu. kinja kinja suka plak tu dera budak.

NoEn said...

tengok juga lat berita mlm tu
sedih

salwana nordin @ che'wa said...

saya tak penah tengok video ni..mmg tak berani tgk pun hhhuuu

takut terkenang2 hhhuuuu

Khairi Ery said...

salam...yaallah npe lah smpai ncam 2 skali pe la dose baby 2..baby xthu pape pn die cme pndai mnangis..

ieda immi said...

aduhh akak x tgk dik !
dia macam x bersalah je masa jatuh hukuman .. x tahu dia betul2 mental ke ape huhu




Related Posts with Thumbnails