Friday, April 26, 2013

Lavender Garden, Cameron Highlands



As Salam



celah n3 psl gi CH plak =)

pes check point CH 2013, Lavender Garden -taman baru kot
menarik, tepi jln utama naik dr Lojing- Gua Musang.
nk masuk, rm3 per head -- ada byk kwsn bunga, stoberi, sayur n x pasti yg lain.. ;-p


: rombongan cik kiah kat main entrance Lavender Garden :



View kat Lavender Garden ni :-












shantekkan view kat sini..
punyelah teruja aku adikbadik igtkan lavender betul yg kaler pepel tu,
hampeih.. bukanlah!!
ntahapename bunga tu kurang periksa plak, hahah..
bunge ni bkn lavender la psl salu je aku tgk kat landskap area k.trg tu..
kena kencing!!! ;-p



ni lavender betul, aku shot kat Kea Farm tak silap..





Alang² dh masuk sini, jom memetik stoberi sekali ..
xtvt utama ke CH ni.. rugi ler x ambil peluang tu
plak tgk stoberi sini cam fresh² je psl kebun baru bukak la katakn.. 





aksi² di ladang stoberi bukan milik kami.. ;-p
















Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

19 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..akak pun bercuti2 ke CH ye? sama lah kita. baru je up entry. tp berkursus sambil bercuti. hehehehe
aritu bangla yg jaga parking tu kata entry RM5 per head, terus kitorg cancel x jadi masuk kt sini.
sedih je tau. x dpt tgk bunga2 yg cantik2. huhuhu

Nad MamaZN said...

Saya p google pasal taman lavender ni tp die taman perumahan trus xjd nk survey lebih2 haha! Rupanya ada tmpt yg boleh dilawati ek? ;)

syawalsimpsons said...

mmmm...mmg nk terjah la bulan 5 ni

syawalsimpsons said...

mmmm...mmg nk terjah la bulan 5 ni

lia said...

saya suka bau lavender...

teringat petik lavender kat jepun... bau sampai skng x ilang ;)

Nafira usof said...

canteknye permandangan bunga warna warni tuh~ cam kat obesi plak~

masuk bayar untuk masuk petik stoberi tuh?

:: Cik Viva :: said...

cantiknya tempat tu..macam kat korea...hehe

Tihara said...

haah lah, macam kat korea kan,..masa pergi hari tu takde pun, baru bukak ekk :)

mama sara nur said...

assalam
nyaman terasa, sejuk mata memandang keindahan bunga-bungaan yg mekar
oohh strawberry yummyyy

Cho Zila said...

ooo nampak bestjer... ni kalau dari simpang pulai tak nampakler yerk...

mama_umar_maryam said...

siyes mcm kt obersea..tantek!!!

eima said...

CH ni mmg tmpt fav ko kan dear...
lavender wangi dgr cite tak leh hidul kat iklim m'sia ni

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

NzA said...

sejuk mata memandang...sejuk juga hati yg sdg kecewa...ngee....

LYAfrina said...

cunnyer.. cam bukan kat malaysia je.. bsungguh alya makan stoberi tu..

Uncle Lee said...

Hi Leily, wow! I suka these pics of Camerons. The last time I was there was wayyyy back early '80s.
I can see the place has changed a lot.
And love the well taken pics.....
How's the weather there? Cool?
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

nur said...

wow cantik...rsnya mmg baru kot...gie dl cam xde je lg...hee...blog walking here...singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg...

Siti Asiah said...

BALIK RAYA NANTI LEH SINGGAH NI...SWEET TOL LAVENDER TU...:)

mia izzati said...

saya baru pi cameron..tapi tak pi banyak tempat




Related Posts with Thumbnails