Thursday, January 31, 2013

Terbangnya Sang Burung Hitam..


As Salam..



Inilah kenangan terakhir kami sekeluarga ngan burung itam ini.

: radio buruk asben sentiasa menemaninya kt depan.. hihihi :


Tinggat lagi memori pertama memandu sang kenari ni. Dpt lesen kereta feb. 2006 siang ari, mlm tu dh dpt kereta. Hepi sgt psl 5 bln pegnen aku msh berulang alik ajil- ktrg ngan Honda, bukan kereta Honda tp moto Honda EX5 arwah ayah aku ;-p. Nanges sepanjang hujan, 26km sehala pd musim tengkujuh dh lumrah. Maunyer tak, basah kuyup aku bler sapa opis.
Alhamdulillah, sepanjang tempoh tu aku takde plak alahan. Syukur!!

: mem besaq kena duk belakang, normal ;-p : 


Sepanjang menabur jasa dgn kami, aku pd mulanya en kenari mmg takde ragam. Selatan dh pegi, timo tiap² ari cuma utaqa aje blom sempat pi. Takde sakit² kronik, 3 bln skali akn ku pastikan pampers minyak hitam, minyak gear dan segala jenis treatment berjadual diganti. Mmg senang nk bawak- auto n plg best sng nk parking sesuka ati psl kecik n asben ckp pencuri tak berminat ngan keter gitu. Hahah, yelah sgt, makcik aku keter kancil 850 pun si malaun bedal. Bkn tau rege dh mmg kaki curik ada peluang tu bedalla kan.

Aku mmg ttp syg ngan en kenari wlpn pastu dpt plak Cik CT. Servis bertukar tangan pd asben plak. Tau ajelah dpt kat Asben, lubuk mane die tak terjah.. ladang kelapa sawit mane die tak pergi.. Sian en kenari dpt kat asben, pi ulang alik kije parking takde bumbung. Huhu.. Arwah ayah aku pn syg gak kat en kenari ni. Pantang tgk kotor, die tlg basuh.. =). Tapi apakan daya, bukan aku tak sayang...



mungkin saat ni sang kenari dh selamat berkhidmat bersama tuan baru die. Semoga die dapat menabur jasa sebaik mungkin tanpa onar sebagaimana  bersama aku dlu.. =D.

Jangan memecut laju tau ngan tuan baru.. Aku tau ko sihat tp ko pikirla nyawa tuan baru ko tu.. hihiih




maaf sayang, ku lepaskan mu kerana terpaksa... ;-(
(pheeeww, cam tajuk lagu sudahhh!!)




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, January 29, 2013

Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur, 2D 1N


As Salam..



Kesahnya time cuti krismas 2012 yg lalu...

Biasala kalo rate hotel 2 rat ke atas ni menempel ikut suami la kijenyer. Kalo aku, setakat rate yg boleh claim aje, rm120 je.. hahah, aci?? . Argh itu dh kira bernasib baik kalo tak hotel cina pakai singlet sudah..;-p
Asben ade internal meeting so di angkut anak bini sekali psl kena ari cuti. Time christmas sale plak aritu harusle aku mengekor sekali  =). Bonus + gaji dh masuk adalah pakej lengkap trip kali ni.. =D

First time stayed here. Mmg suke jenjalan time christmas psl blh tgk deko² chantek. Nk lg kat lobi hotel ni, mmg ohsem. Mcm pi Disneyland plak ^______^

Nk bergambo sekali malu so offer anakanda sudahler.. ;-p



Cam biasa, masuk bilik harus snap dlu. Mane tau la kan korang nk tgk cekin jugak, mau tgk susun- atur bilik ke caner kan. Best toilet die sgt luas. tempat shower ngan tempat membuang hajat ruang yg berlainan, so tenang dan damai sekali tanpa gangguan Alya yg biasanya kjp2 nk berendam..;-p


xtvt biasa, terjun kolam..



Ni kat christmas tree, dh nk cekout. Melilau asben cari rupenyer anakbini die pi buang tebiat jakun bergambo..


mommie nk jugak buat kenangan.. =D




InsyaAllah, ade offer blh dtg cekin sini balik, heheh. 





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 24, 2013

Salam Maulidur Rasul 2013


As Salam




tema Maulidur Rasul 2013
WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH











TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, January 22, 2013

AKu & Penny Chiffon Dress by ThePopLook!


As Salam..


Keinginan nk memilik dress Poplook dh lama curi² hadir dalam diri ;-p. Hahah, tp biler difikirkan ketinggianku yg bukannya ala² model ghituuu, pendamkan ajelah hasrat hati tu. Bkn terus block tapi KIV.=)

Bulan pose aritu kalo tak silap ade dorang keluarkan tapi paham² ajelah dekat nk raya. Punyerlah payah aku nk enter website die ngan wifi opis yg agak lembs tu maka melepasss lagi kali tu. Tunggu la jugakkot ade restok lg tapi tadak hinggalah satu hari tu si Zetty ade post status nak letgo new penny chiffon maxi dress with tag lg dgn rege lebih murah, terus aje booked nak! Yeay!!!! dapaaaattttt!!!

my first penny dress : Maroon kaler.



Ni yg 2nd : Mustard. sempat grab bebaru ni. So far br ada 2 koleksi tp duk mikir² byk koleksi pun segan nk pakai pi opis. Tp kwn opis aku pn dh terpengaruh sama dh. Order skali ngan die baru ni.. heheh..

Aku pakai pun time outing sama asben. Seb bek tade org tego aku "pegnen ke?.." cam kwn aku tu kena kes pakai baju maxi dress gini.. Satu lg masalah x gheti nk match ngan kasut. Biasa aku tgk remaja² la mostly pakai ngan wedges. Tp aku dinasihatkn x pakai wedges lg, bimbang kot crack lg. Aku tibai ngan flat je. Tudung pun aku rembat aje, x wape reti nk match.. heheh




mcm princess koya tak cukup inchi kan.. hahahahha



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, January 20, 2013

Burger Bakar di Kuala Terengganu


 As Salam..


pepatah mat salleh 'better late than never' ni mmg seswai digunapakai utk n3 kali ni =). Mcm dh sedia maklum, burger bakar mmg fofular sket masa lalu sblm kehadiran fenomena durian crepe ;-p. Tp kat kuala terengganu ni aku dh byk kali try gugel mana tempat jual burger bakar cam wangsa maju, rawang style tu tapi hampeh.. tadak!

Berangan sampai menitis ayaq liur nk makan burger bakar gitu tak pernah putus hinggalah aku ketemu satu port yg dikatakan ada jual benda alah ni, di Pok Wan Kopitiam area pasaraya Hock Kee Seng Gong Badak. Terus ajak somi pegi.. =D



tu yg kami somi isteri makan. Dasar haloba, ode sorang satu penyudahnya tersandar kekenyangan x abes pun sebiji. hahaha. Tangki kecik beb, dh taleh habes. Yg kite mkn tu saiz plg kecik, rege rm6.50 sebiji.

Ni yg anakanda si Alya makan, pancake blueberi. 3pcs tak ingat brape hengget. Best jugak penkek die, mommie tlg perabes.. =)




Pas up status dh makan burger bakar pak wan kopitiam kat fesbuk [eksen sket], ramai yg komen ade 1 lg port sedap dpn hostel UMT [jln pantai tok jembal], Da Big Bro Burger.

Apelagi asben... jommm!!! no diet² dh.. =D






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 17, 2013

25 Random Facts About Me


As Salam



Waaa... lama gler x kena tag. Bkn nak tp kalo kekeringan idea nk post n3 okey jugak.
kali ni kena ngan kak Rietta. Suke terjah blog kak Rietta sbb hobi die suke menembak khazanah alam jugak, nk lg ngan kamera baru ni. Lg cun sume gambo, jeles weehh.. ;-p


 25 Random Facts About Me :-



  1.  2013 = 33 tahun sudaaahhh.. ;-p
  2. Isteri & ibu pd sorang cahayamata perempuan
  3. anak sulong dr 5 beradik
  4. anak yatim, hukhukhuk.. ;-(
  5. byk menumpang kasih membesar ngan arwah nenek + datuk
  6. seorang yg pemalu [malu ker] tp biler dh knl ok kot.. ahahah
  7. sgt suke berjalan esp. window soping utk golongan tadak duit cam haku.. ;-p
  8. kalo pi KL tak sah x gi SOGO n Jalan TAR.. hehehe 
  9. tak gheti nk pakai hi- heels, selesa ngan slipa jepon n flat saje
  10. dlu x byk koleksi baju kurung tp sejak bekerja kena byk kl tak seminggu pusing yg sama aje.. huhuhu
  11. suke cuti kat Cameron Highland psl byk mungeee plus sejukkk.. =D
  12. pantang ade masa terluang, suke tido.. hahaha
  13. Seorang penjawat awam sektor pertanian
  14. blaja bab electrical engineering tp kije bghn. admin ;-p
  15. jaga aset jabatan & pengurusan stor yg bikin pening kapla wei!
  16. 7 thn bekerja di jabatan yg sama bile blh tukar nih???
  17. tak tahan maki, mudah panik
  18. Minat adobe photoshop, men edit² gambo..
  19. berangan² nk ada kamera besar, dslr  =D
  20. tak pernah beli henphone sendiri sepanjang gune, sume asben beli..  takpun yg die tanak.. heheh
  21. minatang plg takut : Ular
  22. tak suke pakai jam tali besi  
  23.  saya suke makan budu, anak pun skrg dh mengikut jejak..hahah
  24. nampak cam kental tp kalo tgk crite sedih nk lg bab family mesti sebak.. ;-)
  25. dh lekat tabiat tido malam kena pakai stokin..

hohoho, azab kebeno nk reka apekebenda nk cukup 25 facts ni..
hahaha.. okes kak rietta kire settle la erk wlpn merapu meraban skali yer.. =)

siap satu n3, dh lama  ketandusan idea meng-apdet blog.. :P





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 10, 2013

Steamboat area Kuala Terengganu : D' Ganu Seafood


As Salam


Dah lama mencari port steamboat terbaek di k.terengganu akhirnya ketemua jua =). Selama ni asek menerai steamboat Uncle Johny's aje..


tp make sure dtg awal la kalo weekend, bimbang x dpt meja. Mmg ramai pelanggan restoren ni tp servis mmg cpt. Suke, susun atur pun sedap mata mandang aje.  Kalo lambat sgt korang blh lepak kt dpn restoren tu, sambil bersaksikan bulan purnama, hahaha. Tadela.. mmg best port ni dpn tu nampak cahaya neon Pulau Warisan.



Model tak berbayar harus ada... =)



Ni set yg kitorang order. suke sos blackpepper die, sodap!! Yumehhh... bikin lapo tgk megi. Alya mmg antu megi, ntah brapa kali panggil waiter mintak tambah megi.


Harganya sgt berpatutan sy kira. Ada byk pakej, set of 4 org mkn or set of 8 org kalo tak silap. Tp saya amek yg set of 4 punyelah manyak, kenyang tak abes. Puas atila .. =)


peta lokasi:
maaf ye lupe nk gitau lokasi..

Lokasi Restoren D' Ganu Seafood ni kat Pulau Duyong,
masuk straight aje melalui simpang rumah pangsa/ mampu milik tu,
nampak deretan kedai yg menghadap Pulau Warisan.. 
situ ler tempat die!!

Kalau malam, feeling seh lepak situ..
nk lg dtg bercouple, aww.. =)








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, January 8, 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 - Jozan di Terengganu


As Salam..


Layan lawak Zizan blh pecah perut..
 gelagat slumber Zizan, Ustaz Enjin (ustart enjin) tiru Ustaz Azhar - Kemah Keming mmg x kering gusi,
pasal BATU blh jd bahan lawak..
hahaha.. mmg sengal, kalo org teghanu phm la.. ;-)






Sarikata 
rokyak = rakyat
bedo'oh lalu = melampau


#sukeubatstress

psst: 
Alhamdulillah, penilaian prestasi tru HRMIS dh bole anto stlh sekian lama tergeandala..



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, January 7, 2013

Alya Husna dah Darjah 1 | 2013


As salam..


Ramai makpak yg bzs minggu ni, crite pun berkisar pengalaman first day @ skul aje kan.. heheh. Biasa ler tu, kite pun nk bercrite gak psl alam persekolahan anakku yg msh sorang tu ;-p, my doter Alya Husna dh melangkah masuk thn 1 dh.. =)

Pg 1.1.2013 Alya bgn dgn mood yg cukup baik, x byk ragam. Mommie pn siap cuti rehat. Musim hujan/ gelombang ke-2 banjir buatkn anakanda sedikit sejuk nk sentuh air. Seb bek la mommie garang ni prihatin jerang air panas sket wat mandikan die, maklumla umah tokma mane de waterheater.. sobsobsob. Time hujan² gini rasa cam x perlu sgt beli benda alah tu, kitepun fuhhh sejuk sampai ke sumsum tulang u nk mandi!

Sampai kelas, meja kusi dpn sume dh penuh. Ade yg dtg awal tau kamikah yg lewat? . ;-p. Takpe... janji Alya dpt concentrate cikgu ngajo nnti, jgn men! Nk duk ngan kwn kelas Pra tp tadak, kapel ngan kwn baru.



gambar penuh lupa nk amek ler, mommie kalut campur plak ngan hujan. Ni pun pas kwn2 ckp amekler gambo kenangan tu.. =)


ditempatkn di kelas 1 bestari, 2 kelas aje bukak utk darjah 1 ni. Sekelas dkt ngan 35 org gak le. Tak ramai sbb byk skolah area tu. Eh lupe nk nk gitau skoloh sama cam die pra dlu, alasan plg dekat ngan umah so sng anto n amek. Sbb tu takde masalah sgt Alya nk seswaikn diri ngan persekitaran..



Ni time cikgu kelas suh perkenalkan diri. Kemain lg malu anakku.. ikt perangai mommie yg pemalu ler tu.. hahah. Siap bisik ngan cikgu gitau nama die.. hahaha



Ni lawatan amal cikgu bw budak² kenal toilet. Hahah, berduyun² rombongan cik kiah ngan pak lah.. hahah. Gelihati plak tgk gelagat mereka.



Kat kelas tade masalah sgt aku nampak tp bab makan + beli kat kantin sikit riso kat ati mommie. Iyela anakku tu mane pernah pegang $$ sblom ni. Tu pun dh tercicir nko singgit time lawatan gi toilet tu. adushh, 2nd day plak Alya beli air sirap segelas singgit. Hameek ko, normal 50sen je ni kes tatau rege pastu dpt air trus lari ler ni..
Untung ler tokei kantin bulan ni. Huhu, sabo ajelah. Moga proses belajar beli kantin ni tak lama.. tp pastu bler kenal koperasi lg haru aku rasa. hari² ler bw balik pensel, roba [pemadam], gorek [pengasah pensel]... ;-p

Overal utk 3 ari skolah ni memberangsangkan la. Tp mommie kena awal sket lg anto Alya msk kelas. Iyelah, dh 3 ari berturut² punch kad aku merah wooo.. huwaaa. Jatuhla penilaian prestasi aku kali ni.. huhuhu






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, January 3, 2013

Aku & Kenangan 2012


As Salam..


Hari ke- 3 thn 2013 berkobar² ngan semangat + azam baru. Asal msk thn baru normal lah mesti ade azam baru kan.. heheh. Alhamdulillah, syukur Ya Allah masih lg dipanjangkn umo ke saat ni.

rasanya thn 2012 meninggalkn kenangan pahit buat aku & kuarga. Kehilangan 3 ahli kuarga terdekat thn lepas terutama ayah tersayang pd mei 2012 cara yg tak di sangka byk merubah kehidupan aku pd arini. Wlpn redha dgn ape yg berlaku tp ingatan ttg kejadian tu tak pernah padam. Cam baru berlaku aje peristiwa pahit tu... ;-(

Tapi Allah tu Maha Pengasih lagi Maha Pemurah. Wlpn aku kehilangan satu² tulang belakang keluarga, thn 2012 DIA juga telah berikn aku& keluarga banyak pintu rezeki. Paling bermakna rancangan utk memiliki rumah sendiri sblm usia 35 thn telah dipermudahkan dan sempat juga ku bawa arwah lawat umah kecik kami tu..
Begitu juga rezeki² lain Alhamdulillah rezeki itu datang awal & memang tak pernah aku jangka, lbh² lg si suami yg dpt capai wishlist die penghujung 2012 bebaru ni, suke ati ler tew!!!..

Syukur Alhamdulillah atas kurniaan rezeki- Mu Ya Allah..

Insya Allah thn ni aku berazam nk tingkatkn lg amal ibadat, nk jadi muslimat sejati, nk jadi lebih penyabar, nk bekerja ngan lebih dedikasi, tanak kije last minit lg ;-p, nk jadi isteri n ibu yg baik, nak lebih rajin, nk kurang bercakap, tanak boros, nk jadi sume yg baik² lah.. =). Insha Allah..



: masih lg ber-3 ;-( :



2013 aku juga harap + berdoa adalah rezeki Alya nk jd kak long.. Itu wishlist 2012 yg terpaksa difowardkan ke thn 2013 sbb tak tercapai lg nih!.. ;-p huhuhu..









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails