Sunday, February 24, 2013

Video Cara Guna Bedak Arab Kokuryu - Jade


As Salam..


Cepat, cepat sebelum kehabisan stok.
stok bedak arab kaler Jade ni sgt limited, tp dh ready stok!
 sape cepat die dapat.. =D

Ni dia bedak arab ( kokuryu super summer cake) warna jade :



Fungsi jade ni as a concealer. Menutup/ memudarkan parut jerawat,
parut jeragat & sebarang boda² yg tak di ingini pd kulit muka.
kalo nk efek gebugebas elokla pakai jade ni.
pastu kena sental ngan warna lain plak psl jade ni kaler hijau.
(1 jade, 1 kaler lain *combo set, FREE postage* )




Ni video cara nak pakai bedak arab kokuryu super summer cake kaler jade ni
korang blh tonton video ni..




model dlm video ni guna Jade + Orange Blush [mcm saya pakai]
tp dia guna yg casing putih tu 25g





model dlm video ni guna Jade + Olive Rose [based on her skin tone]
 
nampak dorang x de parut pun kat muka kan,
tp itulah.. nak efek lbh shantek,
i sarankankan gunalah JADE uols.. heheh



berminat???



facebook
emel : ummileily@gmail.com
sms/ wassap : 019 997 1011
 



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, February 22, 2013

Sejenak di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


As Salam..


Berkurun lamanya nk publish n3 ni. Kisah cuti² malaysia Christmas bln 12/  2012 ritu lg.. hahahah, gler lama!. Cerita cuti² malaysia CNY 2/ 2013 menyusul tak lama lg, InsyaAllah.. =)


My first time there, mmg ohsem! Jakun kan pertama kali sampai tp itulah hakikatnya. Both we sgt teruja okeh, Alya lglah siap tanya ini perancis kah? hahaha.. yelah tu! Nk bercuti kat obe-c tak mampu dek non, sini ajela.. amek feel Perancis okeh!

Oleh sbb sapai situ pun dh lewat, dkt kul 6pm dh kitorang dpt separuh rege, rm12 utk 2 org. Alya tak kena mebi x nampak budak tu tido kat seat belakang... hehehe. Tp rugi gak sbb taleh masuk sume taman situ, yg still open sapai malam depa kata perkampungan Perancis, Colmar Tropicale tu.


 : Mommie + alya yg msh blur, baru bgn tido.. :




Jom tawaf kawasan. Alya pegi memana x sah kalo tak cukai makpak die. Sume haruk nk beli, plg x tahan asek buih sabun yg dimintak. Kat umah tu bersepah segala jenis buih sabun ada yg x abes. Geli weh, melekit kaki kalo tumpah. Kalo x beli kan tarik moncong! huhu, saboooo ajelah!..





Trip kalini mari mengenal kawasan dlu. Kite bergamba sakan ajelah.. =). Sbb tu saje split 2 n3 psl koya gambar sume shantek.. ;-p. Siyes, mmg shantek kwsn die. Mmg feeling obc..




kitorang plak ....

: K.A.M.I. @Colmar Tropicale Bukit Tinggi :



Oleh sbb tak sempat nk tour abes kawasan.. en. Asben, repeat dis trip pls... =D


p/s : malaih aih nk crop gambo + mengarang!  ;-p









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 20, 2013

WW #0213 : Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


As Salam..










Cerita penuh akan menyusul,
Harap tak basi lg cerita ini.. =D






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, February 19, 2013

Testimoni: Kenapa Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake best???


As Salam..


Alhamdulillah, permintaan terhdp bedak arab kokuryu ni sgtla menggalakkan..
mula asal nk suke² aje nk tlg kwn tp skrg mmg dh suke pun,
upah lepasla bhgn topup bulanan.. heheh

ni nak share testimoni- testimoni customer bedak arab saya ni,
Alhamdulillah mostly feedback positif.. =D

Memandangkan hp kite cap ayam 3 branak aje,
taleh nk printscreen maka kite terpaksa guna manual, printscreen tru pc ajelah..
rumit kijenyer tp bukti itu yg penting..
kang x tunjuk bukti korang x percaya plak, hihihi..



Alia - Penang
Via poslaju, Alhamdulillah sampai kt tangan tuan die x pecah..
kemain byk lapis gak balut ngan bubble-wrap



Imah - Bukit Payong, Terengganu.
COD / byhand, senang..
 set masa n tempat, Imah pilih kaler yg seswai ngan kulit die
pastu bedak konpom elok tak pecah, puas ati!

http://lilo80.blogspot.com/2012/09/bedak-arab-kokuryu-super-summer-cake.html
Takpe Imah perasan lawa pun, sekali sekala..


Azura - Dungun, Terengganu
cod/ byhand


suke ler tew, jerawat dh takut nk menghampiri die..
eh aku pun tau, dlu ade jugak ler jerawat degil tp sekarang..
dh tadak, takut ler teww.. ;-p


ni mesti korang kenal, blogger si Sue pn dh try!
tqvm yer Sue


Ni baru sebahagian, yg dlm hp tru wassap aku tak letak lg..
tunggulah.. angin ghajen x dtg lg..
so u olls, tak rugi mencuba Bedak Arab ni tau..!!!






Stok bedak arab kokuryu super summer cake msh lg available sekarang!
cepat sebelum kehabisan stok lama plak nk nunggu nnnti ;-p

Ready stok:
Cherry Pink, Cherry, Puggy Pink, Orange Blush, Russet, Amber Rose & Jade







sms/ wassap/ line/ viber :
019 997 1011 

facebook :  
leily laily

emel : 
ummileily@gmail.com







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 18, 2013

video baby 4 bulan kena dera amah indon


As Salam..


Berita jam 8 mlm ari sabtu, 16 feb 2013 sgt menyesakkan nafas aku..
sakit ati bebeno menonton video ni..
menjerit kami sekuarga..
mmg btl² gilak bangang punyer maid!






aku yg tgk kejap ni rasa menyirap darah time tu,
tak taula cane perasaan mak baby tu..
bkn stakat trauma aje..
mcm anak patung duk men lambung² gitu,
aiiii.. gatal tapak kaki rasanya nih!!!! [darah srikandi Tun Fatimah mula meresap ;-p]

kdg tu rasa tak puas ati jugak dgn permintaan pihak kedutaan mereka,
nak naik gaji, nak ada cuti, nak pegang pasport sendiri.. hah, turutkn lg!!
bile ada kes di dera majikan mulalah dorang buat demontrasi,
ni yg kes cani ni ape cer???
nasib tak mati budak tu kena lambung..

ishhhk, Nauzubillah!




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, February 14, 2013

Abacus oh Abacus!!


As Salam..



2 ari lepas Alya ade homework matematik. Cam biasa mommie merangkap guru besaq akan turun padang. Tp aritu Alya tanya mommie psl abacus. Cikgu suh beli + bawak abacus ke skolah. apekebenda abacus ni?? Jenuh gakla mommie meng-gugel jap.. =)

hasil gugel.



Nasib baikla skrg maklumat sume kat ujung jari aje. Kalo tanya kat Tok Ma die naye la nk menjawabnye. Heheh..

Iyelah, silibus bebudak skrg compare ngan zmn mommie darjah 1 thn 87 dlu sgt la jauh bezanya. Dlu pakai batang lidi, batang eskrem aje skrg tade lg pesen tu. Tok Ma plak rasenye takdela cam mommie skrg, sama naik time anak wat homework bg semangat. Susun buku jadual skolah pun sendiri, kasut basuh sendiri.. Independent ghiteww..

ni skrg mommie pun sdg surf cane cara guna abacus ni. Nk ajar anak pun kena tahu kekdah die gak nnti x psl² ajo ilmu salah plak.. Huhuh..

sape kat sini terror abacus, meh ajo meh!
eh abacus sama ke cam sempua?? dedua mommie blur.. ;-p






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 13, 2013

edisi sunburn @ West Wharf, Kemaman


As Salam


Aritu kite folo asben ade sitevisit sket kat ni West Wharf, Kemaman Supply Base (KSB). Ni 2nd time masuk situ, last 4 thn lepas tu yg rasa mcm jakun sket. A lil bit eksaited tgk kapal besar dpn mata.. ;-p

: self- timer, ntah nape tetiba setting jd blur :


Aksi lupa diri kejap versi cap ibu n anak time asben nek kapal jap. Tak kesahla panas berdering time tu yg penting.. jom bergambo, hikhikhik =D. Berlatarbelakangkan kapal Miclyn Endurance. Bkn senang nk masuk sini sesuka ati.



Gambo Alya aje yg byk, bler suh amek gambo mommie dh mood lari. Huh! Duk sibuk suh captured obor² & ketam. Adoi. Verangan kite nk pose jugak.. :'(

Muntahla nk aplod abes gambo. Tp suke.. gambo² clear hasil tembakan rambang kamera cap ayam aku. Mebi faktor cuaca kot nampak terang n sharp aje gambo. Kalo ade dslr sure lg come nampak kan.. [hint]







TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, February 6, 2013

WW #0113 : Give & Take


As Salam..



- leily
-




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, February 4, 2013

Gambar Pasport Alya Husna 2013


As Salam..


Penggal baru persekolahan 2013 bykle nk guna gambar pasport anak..
cikgu kelas nk 2 keping nk letak kat kad murid..
mommienye amek senang plus jimat bajet nk cuci gambo yg ade je tp bdk ni plak tanak..

katanya x shantek gambar pasport lama
tu yg mintak nk amek gambo baru.. =)
hohoh, dh pandai bergaya ko yer!!!
kemain duk haruk mommie pi amek gambo baru
dahler ujan lebat, pegiiii la jugak!

kemain budak tu senyum lebo tgk gambar ni..



: Alya Husna in year 2013 :



shantek katanyer..
syok sendri ler tew, hewhewhewh.. =D





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails