Thursday, March 28, 2013

Flora di Cameron Highlands


As Salam


Ni nak up stori kite gi CH cuti CNY 2013 ritu,
fuhh... leh tahan lama duk peram, sabo jelah..
tuan tanah sibuk [alasan biasa ;-p]

pemanas cite tanak cite panjang lebo,
nk kasi tgk gambo² yg kite kire cantik tertarik aje kat sana..
bler pegi tempat peranginan gitu, rasa perlu sgt kamera DSLR..
blh shot gambo²-- close-up, macro.. perghhh, sure cun
*berangan*






















yg ni x sah kalo x amek gambo-
trademark Cameron Highlands!




 




Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, March 26, 2013

Borong Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake)


As Salam



Berita baik utk pengguna/ peminat/ pemakai/ penjual & segala apa yg berkaitan ngan bedak arab kokuryu super summer cake ni,
nah, amekaw stok baru yg dh sampai agak banyak dari biasa.. =D

Ready Stock : 
(i) Cherry : utk kulit putih/ cerah
(ii) Orange Blush: utk kulit kuning langsat
(iii) Russet: utk kebanyakan kulit org Asia/ natural/ sawo matang

(iv) Amber Rose : utk kulit sawo matang
(v) Jade : sebangai concealer.(Penutup parut jerawat/ jeragat/ bintik hitam or else)



memandangkan stok baru yg sampai ni supplier kasi harga yg rendah berbanding sebelumnya,
selaras dgn itu juga saya pun menurunkn harga bedak tersebut yg jauh LEBIH MURAH dari kebiasaan!!! (mcm ayat buku plok kan ;-p)




Jualan runcit masih berjalan seperti biasa.

Jualan BORONG dialukan buat masa sekarang & sementara stok masih ada.
minima 10pcs utk jualan borong

berminat & sebarang pertanyaan lanjut blh hubungi:
wassap/ sms/ wechat : 019 997 1011
emel : ummileily@gmail.com
facebook : leily laily *(agak masalah kalo yg bukan friend psl mesej masuk kat other, salu je terlepas pandang)*












Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, March 25, 2013

Petua & Rawatan ChickenPox


As Salam



Chickenpox oke, bkn chicken chop.. ;-p
Chickenpox yg juga dikenali sbg cacar air, bahasa kampung: jintungan adelah benda yg sama --
[pengenalan =D]




2 mgu lps my Alya diserang chickenpox ni..
mula sal igtkn gatal2 biasa tu, sempat jugakla bg tazkirah..
selaku lecturer yg x pernah diiktiraf aku cuba selitkn unsur nasihat tatkala alya tunjuk bendalah tu :
"itulah, mandi x ber- sabun! ;-p"
keesokkn ari makin menular plak bintik² air tu, try update status kat fb [test point]--
sah, dikenalpasti sbg chickendancepox!




trime kasih tak terhingga pd rakan yg prihatin left a comments
iye, matikutu jap psl time merebak byk bendalah tu aku ade umah mertua,
asben sgggtt bzs wiken duty ade shut-down kat offshore
perghhh, ilang akal jap, cuak lg tgk biji² naik gitu cpt..

pi klinik gakla utk dptkn mc, sah² kena cuti..
kena kuarantin lg-- seminggu, tu yg bosan semacam je ritu.. ;-p



Ni la muke anakanda time kena ritu..
kat muka, kaki kurang tp kat badan die, uishh.. ngeri!!
Alhamdulillah, tak banyak ragam & kurang merengek
mlm aje demam sket pastu suke sgt nk menempel ngan mommie,
seb bek mommie antibodi kuat dh dijangkiti [chickenpox sekali je seumur hidup]--
So far, Alhamdulillah cuma tinggal parut sket² je lagi..

ni nak share  ngan mommie² out of there yg anak korang x kena lagi..
don't panic ya psl mmg kena skali sorang,
Alhamdulillah.. Alya kena time die dh besar, dh pandai gitau gatal r else..
kalo kecik pyh jugak nk handle..

ade org yg just mintak air tawar aje tp aku tak pegi psl kena kt umah PIL,
mane aku knl sesape yg blh buat air tawar  kwsn tu..
so aku pegi klinik je. dr bg ubat kurangkan gatal, comor n minum[ x minum]



yg dlm tiub, virless tu doktor kasi, mommie comor time bintik² gelembung
yg organic aid vitamin e + Bio oil tu aku beli kat watson, comor lps kering bintik² tu..
yg 1 lg scar serum, pernah aku guna dlu utk ilangkan parut..
yg ni guna kat muka je psl mahal.. hahaha
ade bau sket, tp sabo jelah nak!!..
kata nak comeiii mcm kak ton kan.. =D













TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, March 21, 2013

Colour Block Jeans la pulokk!!


As Salam..


Bile tgk org len pakai.. cantekkk, aku tingin gak nk pakai..
lumrah org pompuan kot ;-p [ke aku saje yg gini??]
tp adakah cantekk kalo aku pakai??? muahaahahah..
tp org kata set baju ukur badan la..
agak² seswai la kot =D

kemain duk duk gugel kat mane nk cari colour blocking jeans ni..
nilah tabiat aku yg pyh nk kikis..
'x dan- dan tunggu kalo nk = kalo nak sesuatu tak menyempat.. '  [certain situasi aje okeh, hahahaa]

& akhirnya..


 
 - me in crimson red skinny jeans =) -



captured separuh aje, maluu.. :3









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, March 13, 2013

WW #0313 : Cikgu Alya


As Salam...


anda biasa berdepan ngan pemandangan begini?


-


-


-


-


 -



****PITAM****


niler penangan kena kuarantin seminggu... [nnti ku cite kedian]
abesla dinding gobok, meja solek, kain cadar kena coreng pasni.. ;-p






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Friday, March 8, 2013

belum bersawang lagi oke...


As Salam..


Agak lama tak enterframe gambo be-3 kan.. hihihi
asek duk cite psl produk kan hingga lupe nk menonjolkn diri, haha..
hah, menonjol la sgt.. berat makin bertambah ni!
ape cerrr!!!


 itu gambo kat CH cuti CNY ritu. Haah, tak up lg n3 kan..
tunggu ajelah angin ghajen dtg, itupn kalo ade yg sudi nunggu.. ;-p


Alya anak mak yg sorang tu makin cikeding skrg,
berat turun psl seminggu sblm nk gi CH ritu die demam yg agak lama,
2 klinik pegi baru kebah..
maunye x riso aku sblm ni x pernah lg demam melarat
Alhamdulillah, ni dlm proses tambahkn berat badan die gak..
2,3 kali sebentar mintak nasi.. =D

Tuan umah skrg taleh nk apdet blog regularly..
psl ape lg psl aku malaih.. + bzs [ayat cover]..
tak aih, mmg bzs sunggoh ni, ni kan bln 3
maknanya aku kena prepare report suku tahun aset & stor
pastu nk submit skt 2013 [baru nk buat, lom submit lg.. hahah ;-p]
pastu bos besaq nk fail meja 2013 yg complete ngan SOP..
ohhh.. semput, semput!!!

kenala tunjuk prestasi yg memberangsangkan, kata nk tuko kan..
nk pegi ngan prestasi kije yg baik.. hahah.. koya!

eh aritu Pengarah Bahagian kite kat wisma tani nu ade dtg tau!
dptla berjumpa + bercakap 4 mata u!
Alhamdulillah, biggboss negeri aritu bg hint kt Pengarah yg saya mau tukar..
so apelagi, pucuk dicita, ulam mendatang.. =D
sblm dorang blk, sempat gak aku hulur surat sk dr JPA..
Insya Allah.. dalam pertimbangan
wahhh, hati berbunga riang ghiteeew!!!

Semalam plak dpt brite yg Pengarah Bahagian PTIF,
Tuan Haji Zakaria bin Sidek dpt naik pangkat jadi Timbalan Ketua Pengarah Pertanian baru
Wahh, tahniah Tuan Haji, murah rezeki Tuan Haji [bkn bodek ye]...
blhla ejas kite tuko cpt sket neh.. hehe

tp itulah, kalo pertukaran dalaman melibatkan jabatan InsyaAllah cpt sket kot,
tp ni melalui JPA.. banyak tapisan la plok..
apepun, menadah tangan berdoa ajelah..
moga² ada berita gembira utk saya, amin!!!










TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, March 5, 2013

Lagu Warisan ( Anak Kecil Main Api)


As Salam...


Sumpah sedih dgn isu Lahad Datu yg melanda negara.
AlFatihah & salam takziah utk semua perajurit negara yg tlh terkorban
ape yg dikesalkn, kenapa plak dipolitikkn isu yg yg melibatkn kehilangan nyawa ni?

teringat lagu yg liriknya sgt menyentuh jiwa.
dlu masa perhimpunan pg kitorang salu nyanyi lg ni ,
tacing sgt biler part "pribumi merintih sendiri"..

mmg betul kan??...



Lagu Warisan( Lirik asal)

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa di antara kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
pribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
kan lenyap peristiwa semalam
tertutuplah hati terkunci mati
maruah peribadi dah hilang

kini kita cuma tinggal kuasa
yang akan menentukan bangsa
bersatulah hati bersama berbakti
pulih kembali harga diri

kita sudah tiada masa
majulah dengan maha perkasa
janganlah terlalai, teruskan usaha
Melayukan gagah di nusantara
Melayukan gagah di nusantara
Melayukan gagah di nusantara







 



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails