Friday, April 26, 2013

Lavender Garden, Cameron Highlands



As Salam



celah n3 psl gi CH plak =)

pes check point CH 2013, Lavender Garden -taman baru kot
menarik, tepi jln utama naik dr Lojing- Gua Musang.
nk masuk, rm3 per head -- ada byk kwsn bunga, stoberi, sayur n x pasti yg lain.. ;-p


: rombongan cik kiah kat main entrance Lavender Garden :



View kat Lavender Garden ni :-












shantekkan view kat sini..
punyelah teruja aku adikbadik igtkan lavender betul yg kaler pepel tu,
hampeih.. bukanlah!!
ntahapename bunga tu kurang periksa plak, hahah..
bunge ni bkn lavender la psl salu je aku tgk kat landskap area k.trg tu..
kena kencing!!! ;-p



ni lavender betul, aku shot kat Kea Farm tak silap..





Alang² dh masuk sini, jom memetik stoberi sekali ..
xtvt utama ke CH ni.. rugi ler x ambil peluang tu
plak tgk stoberi sini cam fresh² je psl kebun baru bukak la katakn.. 





aksi² di ladang stoberi bukan milik kami.. ;-p
















Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, April 23, 2013

Alasan terbaeekkk


As salam..


ape kabo kawan blog? sihat ke.. hehehe. Alhamdulillah, dpt apdet blog tanpa sebarang gangguan fizikal mahupun emosi sekrg. oh lupe, skrg ni berlintas langsung dr serdang, kwsn sekitar aku kursus. Dpt blk awal arini, first day en penceramah, en Abullah Ismail ade urgent kol, biggoss kol dr wisma tani. untungggg.. =)

ye dpt apdet blog tanpa gangguan... =)
kamis lepas en asben bw balik gadjet yg dh lama die duk aim nak beli..
nah, bende alah ni!..




haha, sblm ni sume alasan nk beli benda alah ni aku reject mentah². yelah, mase mane nak main, pg mancing. asal ade masa terluang tido. kang ada budak yg taknak buat kije skolah kang asek duk hadap benda tu siang malam. tau ajelah mulut mak die taleh nk stop kalo bg speech.. ;-p
thats y aku reject!!

tapi kali ni alasan die nnti bole main time aku kursus. boleh ilangkan bosan katanya lagi. oke, LULUS!!! as long die temankan aku kursus, jadi driver pi anto pi amek sepanjang minggu ni.. heheh

nnti reject kang tak psl² takde supir.. ;-p





Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Wednesday, April 17, 2013

panggilan kursus plak dahhh...



As salam



arini x ambil peluang wat n3 WW, word more arini..
 2 ari lepas aku dpt surat ni dr wisma tani, adoiii!!!





al-kisahnya..
mesyuarat jabatan aritu bigboss siap sound aku salu mengelak nk kursus
nak tak nak terpaksa la aku redho nama dicalonkan
maunyer tak, kena sound sedemikian rupa walhal mane de pernah sekalipun aku menolak,
kursus pn mane de lg tahun ni..
yg aku mintak, yg aku minat - kursus adobe photoshop x dpt plak.. hehe

oke.. fine, Insha Allah ..aku pergi
memula patut kursus tu kat PLPP Besut, ntah cane kena ke Serdang plak.
kemain aku harap x jd kursus tu, maklumle nk mengundi.. heheh
yg jd masalahnyer skrg, dipanggil kursus tapi..
PENGINAPAN TIDAK DISEDIAKAN..
cantttiiik sgt!

3 hari gak tu, gaji 25 hb .. adoii.
dgr cite peruntukan duit tnt dh takat idung..
taleh claim matila akuuu..dahla kena pegi sendiri
kenderaan jabatan 1 eksiden, 2 lg clash date ngan yg dh booking awal..


so guys, 
u ols yg  permanent resident area serdang or kwsn sewaktu dgnnya..
ade cadangan hotel² bajet tak area serdang/ seri kembangan or area tu..
aku mmg tatau langsung area tu, biasa gi ngan opis aje..

 
 




Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, April 11, 2013

2H 1M di Desa Anthurium Apartment Cameron Highlands


As Salam


nk update cite cuti² Cameron Highlands CNY aritu ;-p
gunapakai palsampah - Better Late Than Never --

trip 2h 1m ni lbh menjurus utk bawak adikbadik kite  jejak kaki kat CH,
ni psl dorang duk haruk dr dlu lg nk p gak.. oh kesiankan.. hahah
kali ni x lalu ikt tasik kenyir/ felda aring takut sangkut kat tgh jln, kete dh la lowered..
kami ikot jln kuala krai/ gua musang..
huh, jauh gile rasanya.. iyelah, + 2jam perjalanan ikot tasik kenyir

Alhamdulillah,
smooth aje perjalanan takde la jam x henggat psl blom start cuti lg aitu..
mostly plat kete pata timo- ganu kelantan je duk bertembung nk naik ke CH
biasa ler kami cuti awal..

memandangkan 8 kapla yg join, asben pilih utk sewa apartment aje,
senang n jimat bajet blh men masak² psl angkut skali mak kite..
so Desa Anthurium jd pilihan psl ownernya staff jabatan gak, pertanian cameron highlands.
nk deal pun senang sket kan, kire rege lg murah la sket banding yg lain..
peak season tu, berebut bilik tau!!!




lokasi kat jalan besar utama tanah rata- brinchang
wlpn lokasi jauh sket dr Brinchang tp oke aje sy rasa, senang nk parking n kluo. x jam!
dpt plak tingkat 1 aje, untong  x pyh menapak tinggi bilang anak tangga.. =)
 

: yg kelaparan sokmo cos of cuaca sejuk kot, heheh :


: bersama anakanda yg kesejukan di dpn apartment :


susun atur perabut kemas, ade astro, 3 bilik 2 bilik air,
katil, tilam empuk yg hotel lelong, extra tilam, extra bantal, extra tuala, extra selimut, dapur blh masak ..
sume tiptop lah!!
sgt puas ati!






tp itu keadaan time pg nk checkout tu.. berkubang!!!
mlm tu adik aku tido kat ruang tamu aje duk hadap tv,
sejuk giler katanya nk gulung rasanya kaki.. hahah

mmg selesa abis la duk sini,
kalo kuarga ramai lg havoc , sewa satu apartment dh cukup..
len kali blh repeat lg!!!

last, kami 3 banak in pose!



apdet!!!!

hoho, ramai yg tanya rege apartment tu yer..
maap, ahkak kamu ni pelupa sket..
rege korang kautim a sendiri ngan owner die yer..

nama owner die En. Hamid, SOIL cameron highlands
019- 568 2330


Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, April 8, 2013

8.4


As Salam


Alhamdulillah, syukur..
peningkatan satu angka lagi bermakna pertambahan lagi usiaku.. huhu..
makin kertu dh kite! muahahah..
kalo kategori kete makin berusia, makin susut nilai,
kalo manusia-orang ni, ntahla nk kata ape..
hrp² mcm hartanah, makin lama makin tinggi nilainya.. hahah



: 4884, kombinasi angka yg menarik.. besday asben + besday aku,
semoga kekal hingga ke syurgawi pelangi ;-D :


2013... Anakanda dh faham makna hari lahir,
awal² lg duk tanya mommie nk adiah ape.. heheh
aku mintak blink² tp alasan die mane die ada $$.. hahah
saje je aku nk test die..

tgk ni dh take note dh, 8.4 :-






Ptg ni nk try² tanya ape adiah die bg kat mommie? ...
asben plak, tak gheti². Spare sket $$ utk adiah kite tau!.. hahah


Apepun di usia yg org kata sudah matang ni ape lg yg aku harapkan
selain kuarga disisi, membanyakkan lg amal ibadat itu yg utamanya..
harap biarlah seiring ngan pertambahan umurku..




ok bai,
nk mengulo gi renew lesen jap..






Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, April 4, 2013

Aku & Shawl dari Shawlbyvsnow


As Salam


Amacam model Shawlbyvsnow baru ni, blh lawan Amirah [owner sbvs] tak?... ;-p




memula aku beli kaler Light Jasmine [mcm yg dipakai tu] sbb nk ngetest kain die ok ke tak. Sekali.. mmg selesa la wei. Tak kebanyakan plain shawl yg aku dh ada. Rege die mmg kire agak ummps sket tp oke ape, sangat berkualiti.

Tak jarang , senang je nk bentuk kalo suke yg muncung kat depan tu. kalo yg suke pesen pin kat belakang ala-² minah arab pun okeh, cun! flowy aje bler belit² atas kapla tu. Panjang, blh cover critical part kat dpn tu n byk pesen aku tgk kat u-tube Amirah wat tutorial. Dan paling best, kat ujung shawl tu kirikanan ade rounded curve ala half- moon. so kalo nk pusingkan arah mane pun sgt shantek!
Mmg pueh ati lah, bak org kata: kalah membeli, menang memakai =D
 
Sbbkan dh jatuh chenta ngan Shawlbyvsnow ni, maka aku repeat order lg. Kali ni 3 pcs sekaligus psl nk jimat kos pos. Hehehe..
Rembat kaler : apricot, dark rasberry rose n charcoal.




ni gambo² cik kak kite ngetest shawl baru ke opis.. ;-p







shawl kaler charcoal aje blom ade gambar lg ..
 
nx colour q-in-list : french rose, pansy purple tp yg ni out-ot-stock dh. Cepat amirah restock balik sblm raya nih *hope* .. heheheh

pengemar² shawl, apelagi.. jomms!!






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Tuesday, April 2, 2013

Meng-Aibkan orang...


As Salam..


ni segmen motivasi pg selasa yg damai ni ye kawan².. =)
bukan ape.. sbg peringatan utk diri sendiri,
kalo ada yg nk memperbetulkn diri jugak, ape salahnya..
Sharing is caring rite..



mmg tak dinafikn, memana tempat pun akan ada species mcm ni--
jenis yg salu nampak silap org, lg teruk x dang nk duduk.. buka crite org slalu ;-p
Ishk, ishk, ishk.. mintak dijauhkn la yer kwn².. makan ati tau!
ilang kwn pun takpe jenis yg species mcm dlm gambo tu,
bak kata org : tak mendatangkn hasil pun ..


“Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.” (HR. Muslim, Abu Daud dan at-Tirmidzi)
Read more: http://ustazlove.com/blog/2011/03/soal-jawab-hadis-larangan-membuka-aib/#ixzz2PCju8Ucd



acaner nk menghadapi orang macam ni????

senyum tak perlu kata apa²..
moga suatu hari jgn la jd mcm cerita di bawah ini..




meh jadikan iktibar ye!!
[lega dpt lepas perasaan]





Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails