Sunday, June 30, 2013

2D1N di Resort World Awana Kijal, Terengganu


As Salam



Crite awal April 2013 ;-p




Pestime lepaking sini, b4 kat apartment aje pernah
ni kire stress therapy slps terperap kat umah seminggu plus,
asben kena naik offshore- mandatori! huh!!



cek-in cek-in jugak tp kije skolah ttp kena bawak weh!


Siyesly mmg cun Resort World Awana Kijal ni..
tp kurang sket auranya psl aku pn mmg org terengganu kan,
so keterujaan sket kurang psl dh biasa lalulalang dh.. heheh


 trademark : Penyu ber- kapel.. heheh






disbbkn tiada tempat menarik [soping point, hahah] sekitar,
kitorang lepak kat bilik aje, oke ler tu ckp nk release stress kan.. =)
xtvt biasa mandi kolam pas cerohhh takleh dielakkan lg..


view dr bilik, maunyer Alya tak meronta nk turun wlpn panas berdering masa ni!


kalo ikutkan aku, Resort World Awana ni lg happening dr. Impiana Resort,
kat Impiana- pool die takdela se-gah Awana,yg siap ngan menan bagai..
tp itu yg lebih tu, haah.. lebih puas ati utk si Alya..

pg tu aku nk sarap pun tak senang, duk haruk nk mandi..
dhla mknn kat situ super duper best, ade lemang kijal + rendang..
mmg dlm byk² hotel yg dh kuo- masuk, sini- Awana Kijal mmg terbaikkkk!
tp syg, duk bertekak ngan Alya nk g mandi
oooh, rugi betul lah!!


 ohsem lemang kijal!


takpe, alasan nx time blh cek-in sini lagi (y)!!!


ni la aktiviti biasa die, tak puas²..
huh!








ngan kawan baru...








Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Sunday, June 23, 2013

7 tahun sudah!


As Salam


pejam- celik pejam- celik dh 7 thn dah anak aku,
marah-rindu-rajuk-sayang tuptup dh besau panjang,
dh nk sama tinggi ngan mak dah..
hahah, dasar maknyer rendang bonsai cute;-p

hari² sblm duk asek tanya arini bape aribulan,
tau.. eksaited nk sambut besday die ler teww!
memula asal request nk 2 aje adiah, kek n bunga
tp last² di rembatnye menan masak² plak.. huh!

8 Jun aritu jatuh ari cuti skolah- sabtu
so celebrate ngan kengkawan ari Ahad selepas tu,
kemain pyh mommie nk explain apsal wat makan² on 9 jun.. ;-p



Besday girl ngan ustazah Adawiyah, comel kan ustazah Alya???..
wat majlis kat tempat Alya mengaji aje tahun ni, saje bg budak² ni makan sket.
blk kije tungtangtungtang goreng mee sket pastu beli kek + nugget/ sosej siap!!!
mommie pi anto makanan aje, pastu tinggal suh ustazah handle aje
pandai² la deme.. ;-)

ni gambo² yg sempat cik ustazah snap :-


 




eh lupe, masa duk gembira sgt nk potong kek,
ntah camane kaki si Alya tersadung kena pintu ustazah crite ..
berdarah la ibu kaki ..*cam lagu jong- jong inai tu ;-p*
tu yg muka sedih semacam tu! korang taula anak ai tu kan... ;-p



Alya & prends...

 




& last...






Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, June 6, 2013

Meh try Biji Aprikot/ B17


As Salam


"Prevention is better than cure"
mengikut pembacaan & sumber lisan, biji aprikot ni sgt berkesan tuk cegah kanser/ barah merebak

mulanye duk ber- wassap ngan member² lama,
pastu ntah cane terkeluar topik biji aprikot ni..
kwn aku ckp yg kwn die mmg tunggu masa nk operate kanser *x tanya detail kanser ape* ,
Alhamdulillah dgn izin Allah & istiqomahnya die amal makan biji aprikot ni x jadi operaten beransur pulih..
kebetulan aku plak mmg dh lama nk cari benda alah tu nk kasi mak kite makan,
kan mak kite ada darah tinggi n problem saraf jugak..
Mane tau dpt kurangkn sakitnya itu.. kannn..

benda alah ni pun takdela mahal sgt..
yg aku beli seplastik RM10 tak termasuk pos
try test makan dlu acaner, seswai ke tak




Cara nak makan biji aprikot ni korang bulih gugel sendiri kat SINI,
banyak cara sebenarnya.. untuk buat JUS BIJI APRIKOT pun ada.
tp bg aku yg peringkat permulaan ni mkn 1 bj dlu sebelum tido..
kunyah cam kacang, tp pahittttnye Ya Rabbi .. ;-p
takpe.. pahitkan ubat, sabar je lah kata nak sihat!

pd yg mmg dh disahkan ada kanser/ barah..
kwn aku cakap mkn antara jam 4-5 pagi (1/3 malam) ,
rasionalnya: 
" pd masa itu sel kanser sgt lemah, dipanggil waktu alpha
masa tu frekuansi otak dh berada dlm keadaan tenang,
juga sesuai utk bermunajat qiamullail.. Wallahualam "





pd yg dh cuba try test,
mehla kongsi pengalaman kat sini.. =)



* Merawat Darah Tinggi dengan biji aprikot






Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Monday, June 3, 2013

setelah sebulan++ ku menyepi..



As Salam


setelah sebulan ++ ku menyepi, *ek- eleh baru sebulan.. kecooooh- bajet hot!*
akhirnya arini terpanggil nk cuci sawang blog.. huhu
dlm opis- admin, aku aje yg ada skrg ni..
staf lain ada yg cuti- kursus- tak dpt dikesan, teeeettt!

lagaknya mcm nk kembali ke era penulisan blog secara rutin
tapi maapla kengkawan.. x dpt nk kembali aktif cam dlu
byk plak kije nk kena settle dlm masa terdekat ni..

Dlm sebln plus ber-hibernasi, byk crite nk crite ;-p
tp gitulah.. mcm tak sempat nk catch- up..
asal masa sgt mencemburui aku lately huh??
ataupun aku suke bertangguh kije.. heheheh

apepun, cuti skolah 2 wks dh 1 wks berlalu
sgt padat pengisiannya wlpn byk masa berlalu tanpa pengisisan yg berpekdah ;-p
cuti skolah ngan kije kawen sgt sinonim kan..
itupun nak crite gak tu.. heheh..

apepun, besok baru start aku cuti seadanya
Insha Allah esk pg bertolak ke KL, asben meeting
pastu br meneruskn agenda cuti- cuti skolah kat Melaka,
pilihan si anakonda anakanda..

ni kasi hi-lite crite gambar sepanjang sebulan ++ ber- hibenasi..

 Resort World Awana Kijal, Terengganu | April 2013

33yrs birthday - suprise cake | April 2013


Birthday staf celeb. (Jan- April) | April 2013


Mine Wellness Hotel | April 2013


Johor Premium Outlet (JPO) | Mei 2013


Silka Hotel Johor Bharu | Mei 2013


 Genting Highlands | Mei 2013


last.. buat pengubat rindu korang,
ecceh!!!...




huh, jenuh nk apdet weehhhh!!! ;-p


** psst, gambo sedikit blur coz transfer direct dr hp cap ayam je.. **









Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails