Monday, August 19, 2013

Cerita 2 Syawal 1434H & The Smurfs 2 3D


As Salam


Raya ke-2 msh di umah mertua.
Ni outfit kitorang tuk 2 Syawal 1434H




Eh, korang pasan tak si Alya tu..
ye, dia still nk pakai baju raya 1 Syawal
puas aku mujuk suh pakai baju lain tp die tanak..
kang melalak umah org susah so aku biar ajelah..
nk wat cane, sembur perfume jelah.. =)

kitorang x meraya mane pun aritu
cuma pi umh baru biras aje sama mertua
nk pi mane pun tatau, suami bkn jenis suke bertandang
blk- blk tempat yg sama jugak..

the cuzzies in action!







memandangkn we ols ni x tau nk pi mane dh,
asben suggest gi tgk wayang ECM..
ape lagi.. lajuuuuu je angguk!
tgk crite kartun: The Smurfs 2 in 3D
besssttt!!!
nk cerita panjang- panjang x reti so korang pi tgk sendiri ler..
heheh.. mmg strongly recommended yer!


kluo wayang, jumpa maskot The Smurfs ni..
apelagi, jom bergambo!!!
maskot pakai baju raya.. hahahah

Alya & Smurfette




Mommie, Alya & Papa Smurf










Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, August 15, 2013

Cerita 1 Syawal 1434H / 2013


As Salam




sementara tadap kije lagi ni,
meh apdet crite raya laju² =)

Selamat Hari Raya!!!!!


turn meraya pg Syawal 1434H sama je mcm tahun- tahun lepas,
tadak istilah turn or baling syiling,
punyai asben yg tak kisah pg raya kat memane mcm biasa le mestilah memihak kat kampung si isteri.. hehehe
ekceli, agenda paling penting aku pagi raya yelah ziarah pusara ayahanda..
lps tu suke atilah nak bawak aku pi raya kat mane pun.. ;-p

ok, lepas ziarah pusara arwah kitorang 3 banak terus balik umah mertua..
Alhamdulillah, smooth aje perjalanan - tadak jem
ziarah- menziarahi jap terus pinggg.. tido sampai petang
suami merayap umh saing- saing die..
kasi die lepas mem-bujang jap..
hahah.. itulah aje cerita raya aku di 1 Syawal

Orang len duk post gambo raya anak banak pg 1 Syawal,
tp aku.. hampeh!! kena anak- suami bukan mesra lensa..
terpaksa la paksa mereka utk bergambo jugak..
tak kira, nak jugak gambar 1 Syawal 1434H

dan hasilnya...

 : 1 Syawal 1434H/2013 :


penuh keterpaksaan bukan...
huh!

punyalah payah nk shoot angle n pose terbaik,
rasanya ini yg paling elok kot ;-p
mmg byk yg disnap tp tak senonoh..
Alya korek idung la, buat muke toye la..
ntahahahapehapentah!

ni versi duduk plak ;-p
dh berminyak muke aku nk blh ke amek gambo, huhuhu...




Tema Raya 2013 ni kalo ikutkn ati aku nk kaler turqoise tp asben tanak plak..
singgah dr JB kat Tangkak ritu die pilih kaler maroon tp sampai ke sudah kain baju melayu tak terusik,
tak gi anto tailor pun..
last2 pi parkson cari yg siap dh, seb ada size..

Baju aku kain cotton beli kat StudioCottons
yg Alya punye kat Kamdar, mak sedara  die terlebih rajin..
touch-up sket ltk ala-ala berlian gitu..
kherllass kau!..


psst, cerita 2 Syawal panjang sket n byk gak gambo,
nnti up n3 baru ye.. *nampak sket slalu apdet*
hihihi




Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Saturday, August 3, 2013

Salam AidilFitri 1434H








Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

Thursday, August 1, 2013

[Resepi] Roti Jala Zam Zam AlaKazam


As Salam..


Roti Jala Zam Zam Ala Kazam² in da house..hehehe
amacam oke tak?
pestime buat okeh!




proses menebar jala :-




guna non- stick pan, aku guna kuali ajaib tu aje..
tangan langsung tak berseni plus parkinson gitu..
mcm ulaq kena palu aje line.. huhu
tp pas gulung² menarik jugak kan..
kalo jual bulan pose sure laku nih.. hehehe





ni resepi yg kite gunapakai :-


Resepi Roti Jala
sumber: http://jendeladapuriema.blogspot.com/2013/06/roti-jala-zam-zam-ala-kazam.html 

Bahan 
 3 cawan tepung gandum
1 cawan santan @ susu cair
2 cawan air
1 biji telor
sedikit pewarna hijau
1 sudu teh garam
*minyak untuk sapu pada non stik pan


cara:
1- Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar hingga sebati
2- Tapiskan adunan yang telah di kisar.
3- Masukkan adunan ke dalam acuan roti jala
4- Panaskan kuali non-stikdan sapu minyak atau pemanggang berkembar dan tebarkan/ anyam adunan selang seli secara melintang dan menegak.
5- Bila sudah masak bolehlah dilipat atau digulung.
4. Hidangkan roti jala tikar ini bersama kari ayam.
 


Ekceli acuan benda alah ni dh lama kite beli,
sejak tgk si Lieya Latif post n3 ni lg..
hahah, lama giler terperam kan

picca credit here



Di bulan ramadhan yg mulia ni mai angin rajin psl x leh puasa
maka mencuba la aku menebarkan ia seadanya... *pergghhh, ayat!*
nk kasi kat tok guru mengaji Alya n jiran tetangga..
kalo dorang rasa best, bolehla tempah yer..
hehehee...

cop, cop..
kang ade tanya kat mane aku beli acuan roti jala 3 muncung gitu..
ai beli kat SINI..
tapi dpt tau kat Daiso pun ade jual,
acu survey!!


lagi seminggu mau raya, yeayyy!!!









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D




Related Posts with Thumbnails