Tuesday, February 25, 2014

2D1N di TH Hotel & Convention Centre Terengganu


As Salam


First cuti- cuti malaysia thn 2014
agak keterlaluan psl lokasi hotel ngan rumah ambe around 10km aje.. huhuhu
nk buat camane, dh teringin ..  ;-)



ni kite share & wat segmen review memana hotel yg pernah kita check-in ni bukan nk show-off ke hape ye, sesekali tidok. Tp kite sekadar berkongsi gambo n info, nnti senang korang nk refer incase timbul keinginan nk checkin sama khann. boleh ekk..

lokasi TH Hotel & Convention Centre ni terletak kat area jln lapangan terbang *blkg sekolah lama kite SM Teknik Terengganu* , depan Stadium Sultan Mizan, sebelah Jabatan Pertahanan Awam ;-p. Kalo ari jumaat korang check-in berpeluang merasa paso malam kat pantai teluk ketapang just dlm 5km dari hotel. Penggemar ICT- Ikan Celup Tepung pun recommended duk sini psl mmg dekat sgt ngan port ICT ni.
Memandangkn hotel ni baru bukak, tak silap tahun lepas- yr 2013 maka segala benda kelengkapan tu serba- serbi baru. Bau bilik pun baru tau!
Interior kat lobi saya suka, just nice! Penyambut tetamu mmg sgt mesra alam gitu. Siap nk tolong bawak beg hantar bilik lagi walhal sebiji beg je pun. Tiptop punye servis la.

Eh lupa, rate dia dlm myr180*promosi* via Agoda.com. Walk- in tak silap mahal lagi.  Luckily ade kawan kerja sini, request katil besaq senang nk sesuka ti berguling- guling. hahahaha....


: interior :

: bilik kitorang, puehhh ati :


Arah Kiblat pun ada diletakkan so senang x pyh cari kompas bagai
sejadah pun ada disediakn tp kite x snap.. heheheh

bab makanan kat sini kureng sket menepati selera kita. 
Means kureng pilihan makanan. 
Ala, kite masuk utk breakfast aje pun so tatau la time lunch tu oke ke tidak.

seperti biasa ni la xtvt biasa kalo check-in 
& benda alah inilah first priority memana hotel yg alya mau pegi..
heh! 

ni dia, penangannya buat ambe laki-bini takleh duk diam
duk haruk ajak turun- mandi kolam!!




Alya blajo berenang.

Sgt berterima kasih pd Uncle yg ajo anak saya berenang ni. Kebetulan pd ptg tu section kids under maintenance so terpaksa mandi kat dewasa punye.  Uncle ni punyelah baik hati sanggup ajar anak kite berenang. Alhamdulillah, Alya ada self- confident sket dlm air dan boleh kawal pernafasan =D.





Nx day tu kids section dh dibukak. Mandilah sampai kecut!!
mommie n dedi usha dari jauh aje. kite tak mandi, tadak bikini.. hahahha
tapi ada pool utk muslimah tau, private
tp seganla plak takde geng...
lenkali boleh try =)




dah boleh kawan dah..
payah bebeno nk ajak nek bilik
bygkn dr pagi sampai nk chek-out mandi
pueeeh ati betul dia sampai naik legam

overall, 
2day 1 night lepak kat TH Hotel & Convention Centre Terengganu ni berbaloi gakla
ilang stress²  jap plus menempek 24hours sama org ter-shayamm
kikikikik................



Share your most epic travel photo to win a RM1000 Agoda.com voucher! #TravelHappy #ad http://my.sharings.cc/p/6AZ2m


Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

9 Sila Komen Disini ♪♫♪:

lieyalatif said...

eh not bad la kat sini leily....semua nye cantik dan bersih...tempat baru yeak.....

untung laa ade kawan kat situ dpt request sesedap rase...heheeheh..bile lagi nak gunakan member kan...kalo lieya pun mintak jugak mcm tu...tapi serius bilik die super duper cantik n selesa..... konsep pool die pun lieya suke....budak2 mesti enjoy...

mia izzati said...

cantik hotel dia kak..pasu yang ada batu kaler2 tu pon cantikkk

salwana nordin @ che'wa said...

rasanya kita penah stay kt sini masa cuti2 kt terengganu dulu..

not bad, selesa sgt :)

Nad MamaZN said...

Syok btul dok otel baru.. Serba serbi baru, bau pun baru kan haha..!
Puas hati la alya ye dpt berendam dalam pool :)

Mia Kassim said...

Cantik hotel tu.....bab kolam renang tu wajib ada sbb port kesukaan anak2 kan :-)

lia said...

kolam renang nyer nmpk bersih & cantik... port anak2 tu...

eima said...

hotel tabung haji harus la islamik skit ...ade pool muslimah ... ade sejadah ade kiblat ... hehe

tp syoknye hotel baru tu ....

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan FOLLOW blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Norma NML said...

Slm kenal..

Bestnya dpt spend time dgn family kan..:-)

Jom singgah blog akak if sudi. Thks..

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/




Related Posts with Thumbnails