Thursday, February 20, 2014

Ride to Cameron Highlands



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Gahnya tajuk.. hahaha
hah.. ada brannn???


yup,
aku menyahut ajakan en asben yg dh lama berbisik memujuk kat cuping telinga, gituuuu..
not-well prepared psl kitorang gamble je
ekceli mcm konvoi tp takla sgt.. *berbelit-belit ayat ;-p*pasai apa, dlm 2 biji moto aje

: pit- stop kat tasik kenyir jap, betulkan urat belikat :


perjalanan  amek masa dlm 4jam gak melalui tasik kenyir- felda aring
keluar ikut gua musang masuk lojing terus jimat masa sket
tp dia punye jalan kat Felda Aring boleh keguguran tau!
nasebla time tu aku cotiii.. hahaha *rugi!*
cramp montot nk blh ke sampai

tido apartment Star Regency, 2 bilik air,2 bilik tido
rate RM200 bkn musim cuti sekolah
Lokasi dkt ngan jalan utama Brinchang, dpn Petronas Brinchang
dpn tapak pasar malam brinchang tu aje tp bagi aku,
KURANG SELESA compare ngan Apartment Desa Anthurium lg selesa,
wlpn lokasi kurang happening


: view dari apartment, kecuuuut perut aku pandang bawah tau! :


tak kemana- mana pun sepanjang 2 hari 1 malam kat sana
cuma sempatla breakfast kat Ladang Tea Boh Sungei Palas
sebelum² ni mmg tak pernah sampai
sekali sampai, mmg syooooook abes!!!
jatuh cinta terus cam cinta Izzah dan Hariz gitu!




: Bergambo lu skali feeling detim gitu :


: jatuh chenta kat sini! :



: kite makan ciskek, breakfast amaricaaa uuu :


: kita berduaaaa :


Semasa nk merangkak naik ke ladang tea boh sungei palas ni sempat le kite captured beberapa keping gambo
Subhan'Allah, cantik sangat
asben bw slow aje psl dia punye jln mak aihh takut!
nak lg time berselisih ngan kenderaan
pandai²le kome mengelak kat tepi
kalo aku--- surrender tanak naik kalo drive sendiri 
huhuhu


bunga teh, first time tengok n pegang
rupanya teh ada bunga yer...
huhuhu, baru ku tauuu ;-p




Video pemandangan ladang teh boh sungei palas

video


Ni sebenarnya nak amek gambo tp ntah cane kwn asben gi record
haiiihhh...

video



Lepas breakfast kat ladang tea boh sungei palas kitorang naik ke puncak brinchang
bangla kije kat ladang tu ckp x jauh dh so alang2 dtg tu pi la tinggal tapak kaki
bergego montot ngan jalan tak berturap
kalo naik 4WD best ler mendaki

view kat sana ...









bukti kitorang dh tinggal tapak kaki kat atas sana
yippieee!!!





sebenarnya.. aku mmg takut nk ikut serta asben
yelah mindset duk pikiaq bahaya aje..
nk tinggal anak plak tu, huhuh
tp bile mak kite bg greenlite tinggal anak, pegi la jugak
Alhamdulillah kitorang selamat pergi & balik
Insha Allah, lenkali bulih ikut lagi
hahahaha..






Instagram

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI.. =D

18 Sila Komen Disini ♪♫♪:

Rina Ellisa said...

waaa berani nye akak naik moto jln jauh2..

sy tak berani...
serammmm.. Y___Y

hehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

best gilerrrr

lieyalatif said...

uihkalo aku harus polo wey....syok gak kan naik moto berdua gini..sekali sekale kooo... lg pun kalo kite polo sekali laki kite beringat sikit nak bawak moto secara berhemah heheheeheheh....

syawalsimpsons said...

sesekali berdua kan..takpe, doa banyak2..moga semua selamat kan...

Nad MamaZN said...

Waduh waduh..!
Akak mmg kategori minat xtvt lasak gak la kirenya ek
Hebat!

Ku jejakkk jalan yg berlikuuu
Cewah termasuk lagu gila gila remaja plak =)

Pasni lg jauh la mengembara... =)

LYAfrina said...

huhu...naik moto beso??!!!
ahhai..klo lya cam takut je.. hihi..cam org bercinta dah 2 org je ke sana...

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhh...bestnya berkonvoi dgn asben tanpa anak kejap kan :)

baru bole romantik2 gitu..

best panjat bukit dgn moto besar ye..

lia said...

wallaaaa naik super bike tu ke cameron... mmg berani la.... gambar pon chantek & ala-ala romantik gitu...

Hati Ema said...

teringat zaman bujang.....

mamaarifakeem said...

Wooo terbaiklah, cayalah!
Kebas montot tu... :P

zety said...

syok wooo dating cenggini.kih3.kalah ombak rindu nih

Amanda Suria said...

waaa....dua2 minat bikers....bestnya...alangkah indahnya if SA pun mcm ni....

munna said...

SESEKALI BERCUTI TANPA ANAK ... BEST JUGAK KAN....

Syahada Ahmad said...

Detim pah cameron dia.
Krem dok *ontot tu kak leily, debo doh rasa kalau lalu aring tu.

Tgok post kak leily ni rasa nok ajok abam lan hanimun kat CH plok. Macam beh je brekfes stail amarika ork.

Hehe.

norhidana miswan said...

bestnyer kak... tp kalu dana mmg hilang separuh dh la bontot.... kebas hehehe tp lps tgk cantik2 gitu msti hilang rasa penat bagai kan... cantik betul pemandangan ladang teh ngn bunga teh tu

:: Cik Viva :: said...

Sweetnya...mesti best kan naik moto smpai cameron..

NM03 said...

pehhhh....... best woooo

eima said...

perrrghhh dah jd rider dah ...
kesian alya.. tp bg can kat mak pak die honeymoon....




Related Posts with Thumbnails